Florida i december

Av Thomg
25 nov. 2018 20:30
Visningar: 423
Vi ska åka till Florida två veckor i början av december. Det är vår första resa till USA. Flyger till Fort Lauderdale, och har tänkt att vara i Miami samt en tur till Key West. Vill gärna ha tips på vad vi inte får missa. Vad vi ska tänka på mm. Hur tar man sig till Key West enklast? Går det buss dit, eller är det prisvärt att hyra bil? Vad är billigt att köpa med hem? Vi har betalat för två väskor à 20 kg, och har inte så mycket med oss, så har tänkt handla så att vi fyller ut bagaget. Vi är två vuxna utan barn..
Av Lena47
25 nov. 2018 20:56
Hyr bil så här ni mer frihet att stanna var och när ni vill. Vägen t key west kryllar av fina stop
25 nov. 2018 22:27 (redigerad)
En av de vanligaste och väldigt allmänt hållna frågorna om Florida i forumet är vad man inte får missa ;)
Det finns alltså massor av svar på just detta, det självklara enkla svaret är Everglades, sen beror det på era intressen.

Är det denna December? I.s.f. är det hög tid om ni ska plannera nu.
Hyrbil är alltid bäst men det finns både bussar och utfärder med resebolag till Key West.

Billigt, främst kläder men mycket annat finns så klart, lite mycket att räkna upp. Resväskor går att fynda och Norwegian har humana bagagepriser om ni behöver mer utrymme till fynden, vet av erfarenhet att man lätt fyller väskorna till bristningsgränsen.
28 nov. 2018 09:09
Oj du är ju i min ålder å första USA-resan, du har mycket att ta igen. KW är inget man tar en sväng till, visst man kör dit på 5 timmar men finns ju så mycket att upptäcka längs vägen beroende på intressen. Själv tycker jag att KW är för dyrt att bo i så vi brukar bo i Marathon där vi trivs väldigt bra för halva priset mot KW. Där finns ca 50 restauranger, flera fiskecharterbåtar, Turtle hospital och en liten publik strand. Därifrån har du en dryg timme ner till KW för dagsutflykter, men det finns fler ställen att upptäcka längs vägen. Gå in på Tripadvisor och sök vad som finns att göra längs hela vägen från Key Largo. Det enda jag tycker är fränt med Miami är att köra Miami beach å se fina båtar å vackra Art Decco hus men att bo där flera dagar tycker jag är slöseri med tid. Självklart ska ni ha bil och även köra genom Everglades till Naples området.
Frågor om hyrbil får du använda sökrutan överst på sidan. Är det nu i december så har du heltidsjobb att gå igenom vad ni ska göra och boka allt.
28 nov. 2018 09:32
TS verkar ju inte så intresserad men råd angående boende kanske ska ges ändå.
Först Miami, nej bo inte i Miami om det inte är något speciellt som lockar där, bo i Miami Beach, helst South Beach, absolut det ställe som man kan spendera hur mycket tid som helst i utan att tröttna!
Key West, är det ett besök på ett par dagar så bo absolut på Key West, helst centralt.
Återigen, är det denna December så är det verkligen sent att börja leta boende mm. kommer bli dyrare och sämre urval så sätt igång ;)
Av Thomg
28 nov. 2018 21:59
Tack för era tips. Håller på att kolla igenom dem nu. :-)