Florida / Fort Lauderdale

Av Kittel
21 feb. 2015 20:59
Visningar: 563
Kanske inte bästa tiden, men enda tiden på året vi har möjlighet till semester, en Karibienkryssning har länge varit drömmen och samtidigt få uppleva lite av Florida.

Sagt och gjort, den 25/5 flyger vi till Fort Lauderdale, den 30/5 till 6/6 är vi på kryssning efter det blir vi kvar till 22/6.

Flyg och kryssning är enda som är bokat, resten är en öppen bok. Så nu söker vi alla former av tips och ideér på hur man fördelar runt 20 dagar i Florida för att få den bästa upplevelsen.
Ska man åka runt på nån natt där och nån natt där, eller ska man satsa på ett boende och utgå utåt med bil.

Key West
Tampa
Orlando

tre punkter vi vill ha med i vårt schema.

Har du gjort nått liknande och kan dela med dig ev erfarenheter tips?

Vi är 2 levnadsglada 40+are inga barn med.
Av Birgere
21 feb. 2015 23:46
Välkommen till forumet.

När det gäller vad man kan göra i Florida så är det en av dom mest behandlade frågorna på hela forumet.
Då 20 dagar inte räcker på långa vägar att utforska Floridas alla möjligheter så är mitt bästa tips att ni tar söndagen till att läsa igenom en del av dom hundratals trådar som handlar om detta, matcha detta med era egna intressen och när bilden börjar klarna så så får du jättegärna komma tillbaka med frågor du inte lyckats få svar på.

btw, maj/juni är en perfekt tid att åka till Florida, lågsäsong och härligt väder.
22 feb. 2015 20:21
Håller med Birgere att det mesta står att finna i alla trådar om just Florida. Håller däremot inte med om Juni som en optimal månad då ni kan förvänta er en hel del regn, ibland hela dagar. Men det går ofta över och kan vara ett välkommet avbrott i hettan.

Miami måste ju vara en destination för er utan barn. En självklar
del av allas Florida vistelse. 3-5 nätter brukar vara standard på SoBe. Jag hade kört ner direkt från Ft Lauderdale och stannat tills det var dags att kryssa

Tampa som ställe är jag tveksam till men utmed kusten, St Pete, Siesta Key med 30-60 min avstånd därifrån känns mer rätt och där hittar ni också bästa vattnet och stränderna. Sol och bad utgör huvudsysslan med tiotalet utflyktsmål.

Key West i max 2 nätter och Orlando beroende på antalet temaparker ni tänkt er samt shoppingbehovet. Om ni bara tänkt er någon park kan denna lika gärna nås från västkusten.
Av Kittel
22 feb. 2015 21:30
Hej och tack för era svar!
Fantatsikt mycket bra läsning här på forumet och kanske lite korkat skrivet av oss, att göra i Florida lär inte bli några problem och vi vet också att det kommer att bli fler resor för att få ut mer.

Vad vi kanske mest funderade på är när två ganska spontana människor åker på en sån här resa (första gången utan barn), vi vill njuta av livet och inte vara för bundna till ett spikat schema. Vi ställer inte så höga krav på hotell, vi lägger hellre större budget på god mat och upplevelser, hotellet där sover vi! Men just när det gäller hotell och planering, hittar man boende samma dag, eller måste hela resan spikas redan innan man åker?

Vi har bokat logi första 5 dagarna i Fort Lauderdale innan kryssningen går, sen tänkte vi boka 2 nätter i Key West så det är klart, men för övrigt så tänkte vi lite ta dagen som den kommer, funkar det tror ni?

Väldigt mycket jag hittar att läsa om är familjetips, parker etc. självklart som barnfamilj, men som en njutningsresa med kärleken, var hittar man romantiken :)

Ang. Tampa, ett par vänner som bor där som vi inte träffat på 10 år, därav ligger det med i rutten.

Känner nog också att Miami kommer att ta en stor del av resan.
Av Birgere
22 feb. 2015 23:51
Även jag tycker ni ska boka av FtL till förmån för SoBe. Efter kryssningen ner till KW, ev stanna någon natt på något resort på vägen ner. Hawks Cay är ganska poppis. Solnedgångsmiddagar på the Keys är härligt.

Upp till Tampa (kanske ett stopp o plocka snäckor på vägen) som ni kombinerar med Clearwater Beach eller någon av beacherna strax söderut samt passa på o gå på casino därefter dra vidare till Orlando, där brukar jag tipsa om att leta efter tips på denna sida:
http://bahamabay.se/Orlando/
där hittar du både vuxenmys/bus o familjeskoj. Många nya högklassiga restauranger öppnar under våren och varför inte en romantisk tur med Orlando Eye som har premiär i maj någon gång. Vidare någon natt i St Augustine innan ni drar er söderut igen.

Kolla även floridasidan.se samt florida.nu

Råder att förboka i KW och SoBe även om det inte är högsäsong.

Oj va sotis jag blev på er resa :-)
Av Kittel
23 feb. 2015 16:10
Och nu kommer en dum fråga, SoBe, googlade och fick träff på South Beach, korrekt?
För det låter ju som en kanonidé att skippa Fort Lauderdale och köra direkt på Miami :)

Är det standard saiter som booking.com etc. som är bäst för att hitta boende?

Tack även för länkarna Birgere!
Av Birgere
23 feb. 2015 16:23
Citerat från Kittel:
Och nu kommer en dum fråga, SoBe, googlade och fick träff på South Beach, korrekt?
För det låter ju som en kanonidé att skippa Fort Lauderdale och köra direkt på Miami :)

Är det standard saiter som booking.com etc. som är bäst för att hitta boende?

Tack även för länkarna Birgere!
Helt rätt, SoBe är Miami Beach den södra delen som kallas South Beach, det är där allt händer så att säga.
Boka hotell går utmärkt via booking, hotels etc... ni kan även kolla sökmotorer som trivago o tripadvisor och vill ni bo med många stjärnor billigt så är det hotwire som gäller.
Ska ni däremot hyra tex en lägenhet privat så är tex homeaway.se en bra start.
Av Kittel
25 feb. 2015 22:24
Så blir det :)

Flyget landar i Fort Lauderdale kl. 20.00 25/5, tanken var först att boka en hyrbil och genast då rulla till Miami Beach, men nu funderar jag om det verkligen är bästa lösningen, det blir 5 dagar i Miami, den 30 går kryssningen från Fort Lauderdale, dom 5 dagarna i Miami har vi tänkt att lägga just i Miami och då känns inte behovet av bil så stort.

Tänker jag fel?
Men vad jag egentligen tänkte på, kvällsturen från Fort Lauderdale till Miami Beach, några tips ideér om den? Är det taxi som gäller?

Och en tanke till, efter kryssningen har vi 2 veckor att glida runt innan vi avslutar 2 dagar i Key West, vågar man bege sig iväg utan förbokade hotell? det är väl lite lågsäsong om jag inte har fel?
Av Birgere
25 feb. 2015 23:12
KW ska du boka tidigt och likaså SoBe.
Men övrigt kan du boka bara någon dag innan om ni vill hålla en flexibel resplan.