FLORIDA för vuxna mellan 30-60 år

8 feb. 2020 10:18 (redigerad)
Visningar: 147
Hej!
Vi är en familj (enbart vuxna över 30 år) som ska åka till Florida första gången i maj. Vi är mycket resvana och jag har kört bil i USA fem veckor vid annat tillfälle. Det är dock första gången vi ska besöka Florida. Och jag tänkte höra om någon kan ge tips om min resrutt verkar lagom eller om det blir för stressigt. Kanske kan någon också ta del av resrutten och själv få inspiration. Det jag främst funderar på är om vi ska korta ner dagarna på Anna Maria Island/Fort Myers och i stället lägga fler dagar i Key West? Vi är ute efter en kombination av sol och bad (fina stränder utan skyskrapor) och upplevelser - både i naturen och på nöjesparker. Såhär tänker vi oss rutten:

Orlando 16 maj – 21 maj (fyra heldagar) (fokus på nöjen/upplevelser i temaparker)
16 maj – resan går från Kastrup till Orlando.
17 maj - vilar vi upp oss i Orlando på hotellet (sol och bad)
18 maj – Kennedy Space Center - heldag
19 maj – Universal Studios
20 maj – Island of Adventure
21 maj – Utcheckning från hotellet på morgonen - Bilresan fortsätter mot Anna Maria Island (cirka 3 timmar)

Anna Maria Island 21 maj-24 maj (två heldagar) (sol & bad)
21 maj – checkar in på dagen på hotellet
22–23 maj – sol & bad på Anna Maria Islands olika stränder
24 maj – checkar ut från hotellet – kör mot Fort Myers (cirka 2 timmars körning)

Fort Myers/Sanibel 24–26 maj (en heldag) (sol & bad)
24 maj – Checkar in på hotellet på förmiddagen – sol och bad under dagen.
25 maj – Sol & bad Sanibel
26 maj – Checkar ut från hotellet (tidigt) och åker till Everglades nationalpark (cirka 2½ timme)

Everglades Nationalpark – 26 maj
26 maj – Everglades Nationalpark (heldag)
På eftermiddagen/kvällen åker vi vidare mot Key Largo (1 ½ timmes restid)

Key Largo/Key West 26 maj – 29 maj
26 maj – sover en natt på Key Largo
27 maj – åker vidare på förmiddagen mot Key West (2 timmar), stannar på Islamorada och äter lunch, åker vidare mot Key West och checkar in på hotellet
28 maj – Key West

29 maj – Key West – lämnar Key West sent på eftermiddagen och kör mot Miami (3,5 timmar)

Miami – 29 maj – 1 juni
29 maj – checkar in på hotellet i Miami på kvällen
30 maj – utforskar Miami (staden)
31 maj – utforskar Miami (staden)
1 juni – åker hem på eftermiddagen från Miamis flygplats

Vad tror ni som testat Key West och Anna Maria Island? Är det lagom? Är det för mycket på något ställe? Har till exempel hört att Key West stränder inte alltid är superfina längre, så där vill vi kanske främst fokusera på upplevelser och eventuellt snorkling - om det är något att ha (har som sagt rest mycket tidigare så snorkling har jag gjort i Thailand minst 10 gånger, så vill ju att det ska vara bra snorkling i sådana fall)

Ge mig gärna tips! Tusen tack!
8 feb. 2020 13:12 (redigerad)
Everglade NP entrén ligger 15 min från Florida City/Homested eller ca 40 min från Key Largo så känns onödigt med extra övernattning. Alldeles utanför entrén ligger Aligator farm med liten djurpark och Airboat tur och längs vägen från Florida city är en stort frukt/grönsaksstånd där de gör goda smooties. Inne i NP får ni inte missa Anhiga trail där ni ser mängder av djur. Egentligen är det inte så mycket att se längs vägen ner till Flamingo. Jag har inte varit till Shark valley så vet inte om man ser mer där men dit är det väl en dryg timme från Florida city men kan ju tas längs vägen från västkusten.
Med så många dagar kvar till hemfärd tycker jag ni ska köra ner till Marathon istf flera dagar i Key Largo, vi älskar den stan och 3 nätter kan vara lagom så har man en dag till att köra 45 min till Key West.
Miami har jag gjort flera gånger eller aldrig staden men south beach, men det är nog det du menar. En natt innan ni flyger hem och gör ni det på kvällen så har ni ändå 1½ dag där. Nu badar inte jag men bad har ni ju på alla andra ställen. Spelar väl ingen roll var man bor på västkusten och Clearwater når ni från Orlando på en dryg timme.
Jag skulle kolla kombon Bush Garden/Sea world som jag tog förra december och det var verkligen en höjdare för bergochdalbane älskare för halva priset mot övriga.
https://www.tripadvisor.se/Tourism-g143024-Everglades_National_Park_Florida-Vacations.html?fid=50ce810b-c16a-4ba7-b6bd-fd4be64c2d2c

https://www.tripadvisor.se/Tourism-g34347-Marathon_Florida_Keys_Florida-Vacations.html?fid=6d0bb7a6-4704-482f-b1e7-2355fd924a0f
8 feb. 2020 13:48
Tusen tack för dina tankar! Det där med Marathon hade jag inte ens hört talas om, men det verkar ju väldigt trevligt! Får nog bli det i stället. Har du även varit i Key Largo? Vad skiljer det sig åt?
Av Birgere
8 feb. 2020 17:14
Ser väl OK ut som en rekartripp för vuxna.
Tycker dock att ni ska ta ett ställe på västkusten och inte 2.
Ni kan ju tex ta en heldag på AMI på vägen från Orlando men sedan dra vidare på kvällen.
8 feb. 2020 17:22
Okej :) tack! Kan du förklara varför du tycker det blir för mycket med två ställen på västkusten? Blir det för tråkigt? Skulle du då rekommendera att hellre stanna på Anna maria eller på Sanibel?
8 feb. 2020 19:29
Jag tycker också det känns onödigt med 2 ställen på väskusten med packande, det är ju bara någon timme med bilen till Naples å andra ställen man vill se så känns onödigt packa å åka en extra gång.
Key Largo är som de andra ställena längs the Keys men inget särskilt. Första gången man kör är en verklig upplevelse med flera vackra ställen och man har grejer att titta på hela tiden längs vägen ner till Marathon/Key west. I Marathon har vi bott på King Sail när vi varit där och tycker det är mysigt där när man kan sita på bryggan å göra frukost å titta på pelikaner och leguan.
I Napels finns en exclusiv bilhandlare där jag å pojkarna hade göra några timmar att kolla på Ferarris och andra finbilar.
Av Birgere
9 feb. 2020 14:29
Citerat från Emmylinn:
Okej :) tack! Kan du förklara varför du tycker det blir för mycket med två ställen på västkusten? Blir det för tråkigt? Skulle du då rekommendera att hellre stanna på Anna maria eller på Sanibel?
Bästa sol o bad kommer ni ha på västkusten men det är just vitsen med att åka till två olika ställen jag hänger upp mig på.
Är det själva stranden som är viktig så är ju tex inte AMI optimalt, då finns det ju andra stränder som är ännu bättre. Norra delen av AMI ska ni tex inte alls bada då det kan vara väldigt starka tidvattensströmmar där.
Tänk på att ni inte kommer att kunna checka in förrän normalt sett kl 16 så ni hänger lite i limbo när ni gör korta förflyttningar. Möjligheten till att byta om och duscha vid stränderna är ytterst begränsade.
9 feb. 2020 16:18
Jag tänker så här, varför så detaljplanerat? Till och med tiderna för körning mellan orterna, säg att det är en olycka så spricker upplägget när ni kanske behöver köa i timmar eller får köra en annan väg. Checkar in gör man som som sagt på em, så heldag på stranden kan bli knepigt då. Och stränderna ligger inte precis vid avtagsvägen så ni måste alltid köra en bit för att nå dessa. Hela charmen med Florida är att vara lite flexibel, om ni gillar ett ställe, stanna lite längre. Om vädret på västkusten är regn, åk över till östkusten om vädret där ska vara bättre.
Upplägget med parkerna är bra tänkt, räkna med att ni är väldigt trötta efter 3 intensiva, roliga dagar. Ska ni bo On Site på Universal?
På Key West så bo inne i stan så ni kan ställa av bilen på hotellet. Inte kul att någon ska köra 45 minuter för att komma till hotellet. Mycket händer på kvällen i Key West. Stränderna där ute är inte det man prioriterar kanske, utan just allt som händer på gator och stämningen är kul.
9 feb. 2020 16:34
Ja, alltså de tiderna är för bara utsatta för att vi ska ha ett hum om hur lång tid det är mellan ställena. Vi har inte detaljplanerat allting. Jag körde Route 66 (+ Las Vegas, New York, Grand Canyon) för några år sedan i fem veckor och vi satte ut exakta ställen vi skulle till och hur lång tid det tog mellan ställena och det fungerade jättebra och vi såg enormt mycket. Den ultimata resan. Så planera är någonting vi vill göra. Skulle aldrig åka någonstans utan att planera den från start till mål. Jag är ingen backpacker som gillar att "ta dagen som den kommer". Kommer alltså inte åka över till östkusten för att det regnar. Då gör vi hellre något annat. Hela charmen med Florida för mig är att se så mycket som möjligt men samtidigt hinna med att stanna upp och njuta :) Finns ju tusentals reseförmedlare som ger dig ett exakt upplägg med tider och platser att vara på. Så uppenbarligen funkar det bra :). Checka in kan man ju göra hela kvällen, man måste ju inte vara där vid incheckningstid, så varför skulle inte heldag på stranden funka då? Ofta går det bra att checka in fram till 11 på kvällen så länge man meddelar. Nej vi ska inte bo på Universal utan 20 min utanför med bil, vilket passar oss perfekt. Ja det har vi tänkt med Key West att bo i stan. Det finns säkert många som vill chansa och leta hotell på plats när man väl kommer, men mycket är redan fullbokat. Har du några bra tips för övrigt gällande Key West vad man inte får missa så får du gärna ge det :)
9 feb. 2020 16:37
Citerat från Birgere:
Citerat från Emmylinn:
Okej :) tack! Kan du förklara varför du tycker det blir för mycket med två ställen på västkusten? Blir det för tråkigt? Skulle du då rekommendera att hellre stanna på Anna maria eller på Sanibel?
Bästa sol o bad kommer ni ha på västkusten men det är just vitsen med att åka till två olika ställen jag hänger upp mig på.
Är det själva stranden som är viktig så är ju tex inte AMI optimalt, då finns det ju andra stränder som är ännu bättre. Norra delen av AMI ska ni tex inte alls bada då det kan vara väldigt starka tidvattensströmmar där.
Tänk på att ni inte kommer att kunna checka in förrän normalt sett kl 16 så ni hänger lite i limbo när ni gör korta förflyttningar. Möjligheten till att byta om och duscha vid stränderna är ytterst begränsade.
Vilka stränder är ännu bättre? Jag har läst att Anna Maria Islands stränder ska vara jättefina i olika forum och bloggar från både kända och okända personer. Så vi tänker nog ändå stanna där, låter som något för oss. Men om du har tips på andra bättre ställen får du gärna tipsa om vilka? Bada är inte det viktigaste utan att stranden är fin och samtidigt ett härligt område. Men inte Tampaområdet/Clearwater, det hoppar vi. Jag vill gärna åka runt och inte vara på samma ställe hela tiden. Men hoppas nog över Sanibel/Fort Myers och drar vidare till Marathon och områderna runt där.
Av Helen69
9 feb. 2020 18:44
Siesta Keys har en fin vit sandstrand och ligger nära Anna Maria island. Vi gjorde en 3 veckors bilresa runt Florida för några år sedan och besökte lite platser du nämner som tex Orlando, Universal studios, Kennedy space centre, Everglades, Key west, Anna Maria Island och Miami. Dock stannade vi i Siesta Keys men vi åkte till Anna Maria Island och tyckte det var väldigt mysigt där. Key West var vår ”highlight” då och vi trivdes väldigt bra där. Få besöka Hemmingways hus, och solnedgång vid Mallory Square. Kennedy Space centre var också mer intressant än jag trodde. Kika in på mitt resealbumn om ni vill titta på bilderna.
Av Birgere
9 feb. 2020 22:36
Citerat från Emmylinn:
Citerat från Birgere:
Citerat från Emmylinn:
Okej :) tack! Kan du förklara varför du tycker det blir för mycket med två ställen på västkusten? Blir det för tråkigt? Skulle du då rekommendera att hellre stanna på Anna maria eller på Sanibel?
Bästa sol o bad kommer ni ha på västkusten men det är just vitsen med att åka till två olika ställen jag hänger upp mig på.
Är det själva stranden som är viktig så är ju tex inte AMI optimalt, då finns det ju andra stränder som är ännu bättre. Norra delen av AMI ska ni tex inte alls bada då det kan vara väldigt starka tidvattensströmmar där.
Tänk på att ni inte kommer att kunna checka in förrän normalt sett kl 16 så ni hänger lite i limbo när ni gör korta förflyttningar. Möjligheten till att byta om och duscha vid stränderna är ytterst begränsade.
Vilka stränder är ännu bättre? Jag har läst att Anna Maria Islands stränder ska vara jättefina i olika forum och bloggar från både kända och okända personer. Så vi tänker nog ändå stanna där, låter som något för oss. Men om du har tips på andra bättre ställen får du gärna tipsa om vilka? Bada är inte det viktigaste utan att stranden är fin och samtidigt ett härligt område. Men inte Tampaområdet/Clearwater, det hoppar vi. Jag vill gärna åka runt och inte vara på samma ställe hela tiden. Men hoppas nog över Sanibel/Fort Myers och drar vidare till Marathon och områderna runt där.
Siesta Key, St Pete och upp mot Madeira, Clearwater har alla bättre stränder men anledningen man åker till AMI är ju det lugna tempot och mindre turistigt. AMIs stränder är ju trängre och kan vara svårt att hitta parkering men då ni inte åker under högsäsong ska det nog fungera. Du bör kolla upp när Memorial weekend är, du brukar både Floridaborna själva och turister välla ner till Florida.
Noteringarna om incheckningstiden är att ni sitter med en bil full med bagage och ni vill ju absolut inte lämna det utan tillsyn på en parkering och samtidigt gå o bada tex.
10 feb. 2020 07:43
Bilade själv en hel del i Florida. På vägen ner till Fort Myers så kan jag rekommendera att ta ett stopp vid Naples och stanna vid piren för en bensträckare. Väldigt mysigt och hade lätt kunnat stanna där ett par dagar om det inte var fullbelagt överallt.

Ni kommer troligtvis åka igenom Fort Myers så passa på att äta vid Nervous Nelly som vi tyckte var den bästa restaurangen med fin utsikt. Något att tänka på att köerna in till Fort Myers var dessvärre enorma så det tog säkert över 2 timmar att komma fram. Ha med vatten i bilen är ett tips
10 feb. 2020 18:45
Precis det jag tänkte på, när jag kommenterade det där med stränder och incheckning.>Citerat från Birgere:
Citerat från Emmylinn:
Citerat från Birgere:
Citerat från Emmylinn:
Okej :) tack! Kan du förklara varför du tycker det blir för mycket med två ställen på västkusten? Blir det för tråkigt? Skulle du då rekommendera att hellre stanna på Anna maria eller på Sanibel?
Bästa sol o bad kommer ni ha på västkusten men det är just vitsen med att åka till två olika ställen jag hänger upp mig på.
Är det själva stranden som är viktig så är ju tex inte AMI optimalt, då finns det ju andra stränder som är ännu bättre. Norra delen av AMI ska ni tex inte alls bada då det kan vara väldigt starka tidvattensströmmar där.
Tänk på att ni inte kommer att kunna checka in förrän normalt sett kl 16 så ni hänger lite i limbo när ni gör korta förflyttningar. Möjligheten till att byta om och duscha vid stränderna är ytterst begränsade.
Vilka stränder är ännu bättre? Jag har läst att Anna Maria Islands stränder ska vara jättefina i olika forum och bloggar från både kända och okända personer. Så vi tänker nog ändå stanna där, låter som något för oss. Men om du har tips på andra bättre ställen får du gärna tipsa om vilka? Bada är inte det viktigaste utan att stranden är fin och samtidigt ett härligt område. Men inte Tampaområdet/Clearwater, det hoppar vi. Jag vill gärna åka runt och inte vara på samma ställe hela tiden. Men hoppas nog över Sanibel/Fort Myers och drar vidare till Marathon och områderna runt där.
Siesta Key, St Pete och upp mot Madeira, Clearwater har alla bättre stränder men anledningen man åker till AMI är ju det lugna tempot och mindre turistigt. AMIs stränder är ju trängre och kan vara svårt att hitta parkering men då ni inte åker under högsäsong ska det nog fungera. Du bör kolla upp när Memorial weekend är, du brukar både Floridaborna själva och turister välla ner till Florida.
Noteringarna om incheckningstiden är att ni sitter med en bil full med bagage och ni vill ju absolut inte lämna det utan tillsyn på en parkering och samtidigt gå o bada tex.
10 feb. 2020 18:54
Citerat från Birgere:
Citerat från Emmylinn:
Citerat från Birgere:
Citerat från Emmylinn:
Okej :) tack! Kan du förklara varför du tycker det blir för mycket med två ställen på västkusten? Blir det för tråkigt? Skulle du då rekommendera att hellre stanna på Anna maria eller på Sanibel?
Bästa sol o bad kommer ni ha på västkusten men det är just vitsen med att åka till två olika ställen jag hänger upp mig på.
Är det själva stranden som är viktig så är ju tex inte AMI optimalt, då finns det ju andra stränder som är ännu bättre. Norra delen av AMI ska ni tex inte alls bada då det kan vara väldigt starka tidvattensströmmar där.
Tänk på att ni inte kommer att kunna checka in förrän normalt sett kl 16 så ni hänger lite i limbo när ni gör korta förflyttningar. Möjligheten till att byta om och duscha vid stränderna är ytterst begränsade.
Vilka stränder är ännu bättre? Jag har läst att Anna Maria Islands stränder ska vara jättefina i olika forum och bloggar från både kända och okända personer. Så vi tänker nog ändå stanna där, låter som något för oss. Men om du har tips på andra bättre ställen får du gärna tipsa om vilka? Bada är inte det viktigaste utan att stranden är fin och samtidigt ett härligt område. Men inte Tampaområdet/Clearwater, det hoppar vi. Jag vill gärna åka runt och inte vara på samma ställe hela tiden. Men hoppas nog över Sanibel/Fort Myers och drar vidare till Marathon och områderna runt där.
Siesta Key, St Pete och upp mot Madeira, Clearwater har alla bättre stränder men anledningen man åker till AMI är ju det lugna tempot och mindre turistigt. AMIs stränder är ju trängre och kan vara svårt att hitta parkering men då ni inte åker under högsäsong ska det nog fungera. Du bör kolla upp när Memorial weekend är, du brukar både Floridaborna själva och turister välla ner till Florida.
Noteringarna om incheckningstiden är att ni sitter med en bil full med bagage och ni vill ju absolut inte lämna det utan tillsyn på en parkering och samtidigt gå o bada tex.
Jag tycker inte att Clearwater såg särskilt mysigt ut, så det är inget för mig. Vill ha små mysiga stränder. Okej det med att ha bagage i bilen är ingenting jag kommer bry mig om. Vi körde fem veckor i USA, Route 66 och vi hade bagaget i bilen varenda dag, när vi badade, när vi åt på restauranger, när vi var på parker. Det går ju liksom inte "åka tillbaka" och hämta bagaget när man är på roadtrip ;) Då är det ju ingen riktig roadtrip. Kan ju inte boka in och betala för en extra dag på ett hotell för att lämna bagaget där och sedan åka tre timmar tillbaka för att hämta det. Det var absolut inga problem när vi var i USA och då var vi bland annat i San Francisco, Las Vegas, LA, Chicago osv osv. Självklart hyr vi en bil där inte bagaget syns och vi lämnar ju inte pengar, mobiler och datorer i bilen. Tack för tipset om Memorial, det hade jag ingen koll på - bra att veta :)
10 feb. 2020 18:57
Citerat från Helen69:
Siesta Keys har en fin vit sandstrand och ligger nära Anna Maria island. Vi gjorde en 3 veckors bilresa runt Florida för några år sedan och besökte lite platser du nämner som tex Orlando, Universal studios, Kennedy space centre, Everglades, Key west, Anna Maria Island och Miami. Dock stannade vi i Siesta Keys men vi åkte till Anna Maria Island och tyckte det var väldigt mysigt där. Key West var vår ”highlight” då och vi trivdes väldigt bra där. Få besöka Hemmingways hus, och solnedgång vid Mallory Square. Kennedy Space centre var också mer intressant än jag trodde. Kika in på mitt resealbumn om ni vill titta på bilderna.
Åh tusen tack för fina tips! Vi har nu bokat in alla ställen du nämnd ovan :)
10 feb. 2020 18:58
Citerat från Dunderhonung:
Bilade själv en hel del i Florida. På vägen ner till Fort Myers så kan jag rekommendera att ta ett stopp vid Naples och stanna vid piren för en bensträckare. Väldigt mysigt och hade lätt kunnat stanna där ett par dagar om det inte var fullbelagt överallt.

Ni kommer troligtvis åka igenom Fort Myers så passa på att äta vid Nervous Nelly som vi tyckte var den bästa restaurangen med fin utsikt. Något att tänka på att köerna in till Fort Myers var dessvärre enorma så det tog säkert över 2 timmar att komma fram. Ha med vatten i bilen är ett tips
Tusen tack för dina bra tips! Det ska jag verkligen checka in. Tråkigt med köerna (man kan ju hoppas att det inte kommer vara det när vi kör där) Kanske kan ta en lite mindre väg dit eller något.
10 feb. 2020 19:17
Jag tänker mest på om det blir ösregn, vilket faktiskt kan hända i Florida. Inte så kul att ha ett par dagar på te x Universal då. De stänger av många attraktioner och upplevelsen att gå där dygnsur under ett paraply är sådär. Och många sköna tusenlappar bortslängda. Vi åker ofta samma tidsperiod som ni och har haft väldigt varierat väder minst sagt. Vi är också där samtidigt som er nu i maj.
Key West är speciellt, och härligt. Lite lagom busigt och man kan välja att ta det lugnt och se solnedgången för att se strosa hem, eller ni kan gå all in och gå på någon klubb, lite cross over sådär. Bo gärna på något litet ställe, de är otroligt charmiga. Vi bodde en av gångerna på Avalon, helt fantastiskt! En annan gång bodde på något stort hotell med spa och egen beach, också det fantastiskt men väldigt olika upplevelser. prova gärna lite olika Key Lime Pie när ni är där (fast jag gillar Publix egen bättre, den är bäst!) Vi flög med ett litet propellerplan över KW, så fint att se allt från ovan, hajar, vrak, byggnader osv. Stanna till för att se Key Deers på vägen ut. Bra snorkling i Key Largo. Det där med tider, en bilolycka på väg hem från Keys tog oss över 7 tim en gång, därav det där med inte för tight schema. Var ni väljer att stanna på västkusten är av mindre betydelse, det finns väldigt många fina stränder och mysiga ställen. Tänk på Rip current, starka strömmar. kolla också på vilken färg flaggorna på stranden har. PÅ Sanibel och Captiva Island har vi haft turen att det har dykt upp både delfiner och jättesköldpaddor som simmade med oss. Vi är ju annars ofta på Clearwater beach då det passar oss när vi bor mycket i Tampa under våra resor. Hur som helst, ni kommer att ha en superbra semester, och tänk så här stressa inte utan ta det ni inte hinner med nästa gång ni kommer till Florida.>Citerat från Emmylinn:
Ja, alltså de tiderna är för bara utsatta för att vi ska ha ett hum om hur lång tid det är mellan ställena. Vi har inte detaljplanerat allting. Jag körde Route 66 (+ Las Vegas, New York, Grand Canyon) för några år sedan i fem veckor och vi satte ut exakta ställen vi skulle till och hur lång tid det tog mellan ställena och det fungerade jättebra och vi såg enormt mycket. Den ultimata resan. Så planera är någonting vi vill göra. Skulle aldrig åka någonstans utan att planera den från start till mål. Jag är ingen backpacker som gillar att "ta dagen som den kommer". Kommer alltså inte åka över till östkusten för att det regnar. Då gör vi hellre något annat. Hela charmen med Florida för mig är att se så mycket som möjligt men samtidigt hinna med att stanna upp och njuta :) Finns ju tusentals reseförmedlare som ger dig ett exakt upplägg med tider och platser att vara på. Så uppenbarligen funkar det bra :). Checka in kan man ju göra hela kvällen, man måste ju inte vara där vid incheckningstid, så varför skulle inte heldag på stranden funka då? Ofta går det bra att checka in fram till 11 på kvällen så länge man meddelar. Nej vi ska inte bo på Universal utan 20 min utanför med bil, vilket passar oss perfekt. Ja det har vi tänkt med Key West att bo i stan. Det finns säkert många som vill chansa och leta hotell på plats när man väl kommer, men mycket är redan fullbokat. Har du några bra tips för övrigt gällande Key West vad man inte får missa så får du gärna ge det :)
10 feb. 2020 19:44
Citerat från Dalton17:
Jag tänker mest på om det blir ösregn, vilket faktiskt kan hända i Florida. Inte så kul att ha ett par dagar på te x Universal då. De stänger av många attraktioner och upplevelsen att gå där dygnsur under ett paraply är sådär. Och många sköna tusenlappar bortslängda. Vi åker ofta samma tidsperiod som ni och har haft väldigt varierat väder minst sagt. Vi är också där samtidigt som er nu i maj.
Key West är speciellt, och härligt. Lite lagom busigt och man kan välja att ta det lugnt och se solnedgången för att se strosa hem, eller ni kan gå all in och gå på någon klubb, lite cross over sådär. Bo gärna på något litet ställe, de är otroligt charmiga. Vi bodde en av gångerna på Avalon, helt fantastiskt! En annan gång bodde på något stort hotell med spa och egen beach, också det fantastiskt men väldigt olika upplevelser. prova gärna lite olika Key Lime Pie när ni är där (fast jag gillar Publix egen bättre, den är bäst!) Vi flög med ett litet propellerplan över KW, så fint att se allt från ovan, hajar, vrak, byggnader osv. Stanna till för att se Key Deers på vägen ut. Bra snorkling i Key Largo. Det där med tider, en bilolycka på väg hem från Keys tog oss över 7 tim en gång, därav det där med inte för tight schema. Var ni väljer att stanna på västkusten är av mindre betydelse, det finns väldigt många fina stränder och mysiga ställen. Tänk på Rip current, starka strömmar. kolla också på vilken färg flaggorna på stranden har. PÅ Sanibel och Captiva Island har vi haft turen att det har dykt upp både delfiner och jättesköldpaddor som simmade med oss. Vi är ju annars ofta på Clearwater beach då det passar oss när vi bor mycket i Tampa under våra resor. Hur som helst, ni kommer att ha en superbra semester, och tänk så här stressa inte utan ta det ni inte hinner med nästa gång ni kommer till Florida.>Citerat från Emmylinn:
Ja, alltså de tiderna är för bara utsatta för att vi ska ha ett hum om hur lång tid det är mellan ställena. Vi har inte detaljplanerat allting. Jag körde Route 66 (+ Las Vegas, New York, Grand Canyon) för några år sedan i fem veckor och vi satte ut exakta ställen vi skulle till och hur lång tid det tog mellan ställena och det fungerade jättebra och vi såg enormt mycket. Den ultimata resan. Så planera är någonting vi vill göra. Skulle aldrig åka någonstans utan att planera den från start till mål. Jag är ingen backpacker som gillar att "ta dagen som den kommer". Kommer alltså inte åka över till östkusten för att det regnar. Då gör vi hellre något annat. Hela charmen med Florida för mig är att se så mycket som möjligt men samtidigt hinna med att stanna upp och njuta :) Finns ju tusentals reseförmedlare som ger dig ett exakt upplägg med tider och platser att vara på. Så uppenbarligen funkar det bra :). Checka in kan man ju göra hela kvällen, man måste ju inte vara där vid incheckningstid, så varför skulle inte heldag på stranden funka då? Ofta går det bra att checka in fram till 11 på kvällen så länge man meddelar. Nej vi ska inte bo på Universal utan 20 min utanför med bil, vilket passar oss perfekt. Ja det har vi tänkt med Key West att bo i stan. Det finns säkert många som vill chansa och leta hotell på plats när man väl kommer, men mycket är redan fullbokat. Har du några bra tips för övrigt gällande Key West vad man inte får missa så får du gärna ge det :)
Hej igen! Ja ösregn går ju aldrig att planera för. Men jag oroar mig inte så mycket för det faktiskt, jag har beställt bra väder :) Jag kan absolut tänka mig att göra andra saker i Orlando också men jag har läst att man ska köpa biljetter till Universal osv hemifrån innan. Vad tänker du om det? Risken kanske annars är att det är mycket dyrare på plats eller att det blir fullt i parken? Dessutom behöver man ju inte stå i kö för att köpa biljetter där. Nästan allt var fullbokat i Key West vid den tiden vi ska dit så vi har bokat ett motell nu som låg väldigt nära huvudgatan, det blir bra för oss. Bilolyckor har jag inte heller beställt ;) och när vi körde fem veckor i USA hamnade vi inte i köer en enda gång, inte ens i sjukaste staden att köra bil i, Los Angeles, och där körde vi mycket. Såklart kan saker hända men det löser sig. Det är ju lika stor chans att missa trafikolyckor som att råka hamna i en kö just då tänker jag. Har man GPS kan ju även den omleda förbi olyckor om man har tur. Kommer nog inte åka tillbaka till Florida på måååånga år, därför jag vill göra så mycket som möjligt. Nästa resa går till något annat land, finns ju väldigt mycket att se i världen. Vi har nu bokat Orlando, Anna Maria Island, en stad 15 min från Everglades, Marathon, Key West och slutligen två sista dagarna i Miami. Det blir nog bra :) Sen kommer vi stanna lite där i mellan (med bagage i bilen ;) - busigt va?) för att äta mat och checka in lite stränder. Tror också det blir bra. Tack för dina tips :)
10 feb. 2020 22:07
Biljetter till Universal kan ni köpa hemifrån eller på plats, vi har alltid köpt när vi är på plats i Florida så det kan säkert någon annan svara bättre på, om man sparar mycket pengar menar jag. Annars kan man köpa via deras hemsida innan och skriva ut biljetterna i receptionen på hotellet. Fullt i parken är det inte när ni är där, speciellt inte om man jämför med julhelgen, då förstår man hur många besökare de kan ta emot. 19-20 maj är mitt i veckan så det brukar inte vara så packat.
Anna Maria är en favorit hos oss och faktiskt en liten sovstad som heter Englewood, bara att gå omkring på den lugna stranden och leta hajtänder är mysigt.
Med kö och olyckor menade jag just Key West, finns ju bara en väg och blir den avstängd så...
Annars har vi också varit förskonade från olyckor, peppar, peppar.>Citerat från Emmylinn:
Citerat från Dalton17:
Jag tänker mest på om det blir ösregn, vilket faktiskt kan hända i Florida. Inte så kul att ha ett par dagar på te x Universal då. De stänger av många attraktioner och upplevelsen att gå där dygnsur under ett paraply är sådär. Och många sköna tusenlappar bortslängda. Vi åker ofta samma tidsperiod som ni och har haft väldigt varierat väder minst sagt. Vi är också där samtidigt som er nu i maj.
Key West är speciellt, och härligt. Lite lagom busigt och man kan välja att ta det lugnt och se solnedgången för att se strosa hem, eller ni kan gå all in och gå på någon klubb, lite cross over sådär. Bo gärna på något litet ställe, de är otroligt charmiga. Vi bodde en av gångerna på Avalon, helt fantastiskt! En annan gång bodde på något stort hotell med spa och egen beach, också det fantastiskt men väldigt olika upplevelser. prova gärna lite olika Key Lime Pie när ni är där (fast jag gillar Publix egen bättre, den är bäst!) Vi flög med ett litet propellerplan över KW, så fint att se allt från ovan, hajar, vrak, byggnader osv. Stanna till för att se Key Deers på vägen ut. Bra snorkling i Key Largo. Det där med tider, en bilolycka på väg hem från Keys tog oss över 7 tim en gång, därav det där med inte för tight schema. Var ni väljer att stanna på västkusten är av mindre betydelse, det finns väldigt många fina stränder och mysiga ställen. Tänk på Rip current, starka strömmar. kolla också på vilken färg flaggorna på stranden har. PÅ Sanibel och Captiva Island har vi haft turen att det har dykt upp både delfiner och jättesköldpaddor som simmade med oss. Vi är ju annars ofta på Clearwater beach då det passar oss när vi bor mycket i Tampa under våra resor. Hur som helst, ni kommer att ha en superbra semester, och tänk så här stressa inte utan ta det ni inte hinner med nästa gång ni kommer till Florida.>Citerat från Emmylinn:
Ja, alltså de tiderna är för bara utsatta för att vi ska ha ett hum om hur lång tid det är mellan ställena. Vi har inte detaljplanerat allting. Jag körde Route 66 (+ Las Vegas, New York, Grand Canyon) för några år sedan i fem veckor och vi satte ut exakta ställen vi skulle till och hur lång tid det tog mellan ställena och det fungerade jättebra och vi såg enormt mycket. Den ultimata resan. Så planera är någonting vi vill göra. Skulle aldrig åka någonstans utan att planera den från start till mål. Jag är ingen backpacker som gillar att "ta dagen som den kommer". Kommer alltså inte åka över till östkusten för att det regnar. Då gör vi hellre något annat. Hela charmen med Florida för mig är att se så mycket som möjligt men samtidigt hinna med att stanna upp och njuta :) Finns ju tusentals reseförmedlare som ger dig ett exakt upplägg med tider och platser att vara på. Så uppenbarligen funkar det bra :). Checka in kan man ju göra hela kvällen, man måste ju inte vara där vid incheckningstid, så varför skulle inte heldag på stranden funka då? Ofta går det bra att checka in fram till 11 på kvällen så länge man meddelar. Nej vi ska inte bo på Universal utan 20 min utanför med bil, vilket passar oss perfekt. Ja det har vi tänkt med Key West att bo i stan. Det finns säkert många som vill chansa och leta hotell på plats när man väl kommer, men mycket är redan fullbokat. Har du några bra tips för övrigt gällande Key West vad man inte får missa så får du gärna ge det :)
Hej igen! Ja ösregn går ju aldrig att planera för. Men jag oroar mig inte så mycket för det faktiskt, jag har beställt bra väder :) Jag kan absolut tänka mig att göra andra saker i Orlando också men jag har läst att man ska köpa biljetter till Universal osv hemifrån innan. Vad tänker du om det? Risken kanske annars är att det är mycket dyrare på plats eller att det blir fullt i parken? Dessutom behöver man ju inte stå i kö för att köpa biljetter där. Nästan allt var fullbokat i Key West vid den tiden vi ska dit så vi har bokat ett motell nu som låg väldigt nära huvudgatan, det blir bra för oss. Bilolyckor har jag inte heller beställt ;) och när vi körde fem veckor i USA hamnade vi inte i köer en enda gång, inte ens i sjukaste staden att köra bil i, Los Angeles, och där körde vi mycket. Såklart kan saker hända men det löser sig. Det är ju lika stor chans att missa trafikolyckor som att råka hamna i en kö just då tänker jag. Har man GPS kan ju även den omleda förbi olyckor om man har tur. Kommer nog inte åka tillbaka till Florida på måååånga år, därför jag vill göra så mycket som möjligt. Nästa resa går till något annat land, finns ju väldigt mycket att se i världen. Vi har nu bokat Orlando, Anna Maria Island, en stad 15 min från Everglades, Marathon, Key West och slutligen två sista dagarna i Miami. Det blir nog bra :) Sen kommer vi stanna lite där i mellan (med bagage i bilen ;) - busigt va?) för att äta mat och checka in lite stränder. Tror också det blir bra. Tack för dina tips :)
10 feb. 2020 22:16
Citerat från Dalton17:
Biljetter till Universal kan ni köpa hemifrån eller på plats, vi har alltid köpt när vi är på plats i Florida så det kan säkert någon annan svara bättre på, om man sparar mycket pengar menar jag. Annars kan man köpa via deras hemsida innan och skriva ut biljetterna i receptionen på hotellet. Fullt i parken är det inte när ni är där, speciellt inte om man jämför med julhelgen, då förstår man hur många besökare de kan ta emot. 19-20 maj är mitt i veckan så det brukar inte vara så packat.
Anna Maria är en favorit hos oss och faktiskt en liten sovstad som heter Englewood, bara att gå omkring på den lugna stranden och leta hajtänder är mysigt.
Med kö och olyckor menade jag just Key West, finns ju bara en väg och blir den avstängd så...
Annars har vi också varit förskonade från olyckor, peppar, peppar.>Citerat från Emmylinn:
Citerat från Dalton17:
Jag tänker mest på om det blir ösregn, vilket faktiskt kan hända i Florida. Inte så kul att ha ett par dagar på te x Universal då. De stänger av många attraktioner och upplevelsen att gå där dygnsur under ett paraply är sådär. Och många sköna tusenlappar bortslängda. Vi åker ofta samma tidsperiod som ni och har haft väldigt varierat väder minst sagt. Vi är också där samtidigt som er nu i maj.
Key West är speciellt, och härligt. Lite lagom busigt och man kan välja att ta det lugnt och se solnedgången för att se strosa hem, eller ni kan gå all in och gå på någon klubb, lite cross over sådär. Bo gärna på något litet ställe, de är otroligt charmiga. Vi bodde en av gångerna på Avalon, helt fantastiskt! En annan gång bodde på något stort hotell med spa och egen beach, också det fantastiskt men väldigt olika upplevelser. prova gärna lite olika Key Lime Pie när ni är där (fast jag gillar Publix egen bättre, den är bäst!) Vi flög med ett litet propellerplan över KW, så fint att se allt från ovan, hajar, vrak, byggnader osv. Stanna till för att se Key Deers på vägen ut. Bra snorkling i Key Largo. Det där med tider, en bilolycka på väg hem från Keys tog oss över 7 tim en gång, därav det där med inte för tight schema. Var ni väljer att stanna på västkusten är av mindre betydelse, det finns väldigt många fina stränder och mysiga ställen. Tänk på Rip current, starka strömmar. kolla också på vilken färg flaggorna på stranden har. PÅ Sanibel och Captiva Island har vi haft turen att det har dykt upp både delfiner och jättesköldpaddor som simmade med oss. Vi är ju annars ofta på Clearwater beach då det passar oss när vi bor mycket i Tampa under våra resor. Hur som helst, ni kommer att ha en superbra semester, och tänk så här stressa inte utan ta det ni inte hinner med nästa gång ni kommer till Florida.>Citerat från Emmylinn:
Ja, alltså de tiderna är för bara utsatta för att vi ska ha ett hum om hur lång tid det är mellan ställena. Vi har inte detaljplanerat allting. Jag körde Route 66 (+ Las Vegas, New York, Grand Canyon) för några år sedan i fem veckor och vi satte ut exakta ställen vi skulle till och hur lång tid det tog mellan ställena och det fungerade jättebra och vi såg enormt mycket. Den ultimata resan. Så planera är någonting vi vill göra. Skulle aldrig åka någonstans utan att planera den från start till mål. Jag är ingen backpacker som gillar att "ta dagen som den kommer". Kommer alltså inte åka över till östkusten för att det regnar. Då gör vi hellre något annat. Hela charmen med Florida för mig är att se så mycket som möjligt men samtidigt hinna med att stanna upp och njuta :) Finns ju tusentals reseförmedlare som ger dig ett exakt upplägg med tider och platser att vara på. Så uppenbarligen funkar det bra :). Checka in kan man ju göra hela kvällen, man måste ju inte vara där vid incheckningstid, så varför skulle inte heldag på stranden funka då? Ofta går det bra att checka in fram till 11 på kvällen så länge man meddelar. Nej vi ska inte bo på Universal utan 20 min utanför med bil, vilket passar oss perfekt. Ja det har vi tänkt med Key West att bo i stan. Det finns säkert många som vill chansa och leta hotell på plats när man väl kommer, men mycket är redan fullbokat. Har du några bra tips för övrigt gällande Key West vad man inte får missa så får du gärna ge det :)
Hej igen! Ja ösregn går ju aldrig att planera för. Men jag oroar mig inte så mycket för det faktiskt, jag har beställt bra väder :) Jag kan absolut tänka mig att göra andra saker i Orlando också men jag har läst att man ska köpa biljetter till Universal osv hemifrån innan. Vad tänker du om det? Risken kanske annars är att det är mycket dyrare på plats eller att det blir fullt i parken? Dessutom behöver man ju inte stå i kö för att köpa biljetter där. Nästan allt var fullbokat i Key West vid den tiden vi ska dit så vi har bokat ett motell nu som låg väldigt nära huvudgatan, det blir bra för oss. Bilolyckor har jag inte heller beställt ;) och när vi körde fem veckor i USA hamnade vi inte i köer en enda gång, inte ens i sjukaste staden att köra bil i, Los Angeles, och där körde vi mycket. Såklart kan saker hända men det löser sig. Det är ju lika stor chans att missa trafikolyckor som att råka hamna i en kö just då tänker jag. Har man GPS kan ju även den omleda förbi olyckor om man har tur. Kommer nog inte åka tillbaka till Florida på måååånga år, därför jag vill göra så mycket som möjligt. Nästa resa går till något annat land, finns ju väldigt mycket att se i världen. Vi har nu bokat Orlando, Anna Maria Island, en stad 15 min från Everglades, Marathon, Key West och slutligen två sista dagarna i Miami. Det blir nog bra :) Sen kommer vi stanna lite där i mellan (med bagage i bilen ;) - busigt va?) för att äta mat och checka in lite stränder. Tror också det blir bra. Tack för dina tips :)
Okej skönt att höra. Då tror du inte man behöver köpa expresspass? Det är ju väldigt dyrt som det är. Ja man får helt enkelt hoppas på att det inte händer något på den vägen just när man är där :) kul att höra att du gillade Anna Maria! Jag hoppas vi med kommer gilla det. Varit i Miami med? Några tips på vad man absolut inte får missa?
11 feb. 2020 17:14
Miami, där finns hur mycket som helst att se och göra men ta er ner till Bay Side och ta en båttur ut och se Miami från vattnet, så vackert! Lite kul att se lyxhusen också...
Bay Side har en liten utomhusgalleria med butiker och barer, restauranger mm.
Wynwood Walls är häftigt med all grafitti . Shopping finns överallt, men en tur till SawGrass Malls kanske, ligger i Fort Lauderdale.
Om ni ska till Kennedy Space Center( på östkusten) så kanske kolla om det råkar vara en raketuppskjutning på gång, ses bra från Cocoa Beach.
Om ni inte fått nog av alligatorer så kör Loop Road, inte bara alligatorer i mängder utan gamar och andra trevliga djur.
12 feb. 2020 16:09
Citerat från Dalton17:
Miami, där finns hur mycket som helst att se och göra men ta er ner till Bay Side och ta en båttur ut och se Miami från vattnet, så vackert! Lite kul att se lyxhusen också...
Bay Side har en liten utomhusgalleria med butiker och barer, restauranger mm.
Wynwood Walls är häftigt med all grafitti . Shopping finns överallt, men en tur till SawGrass Malls kanske, ligger i Fort Lauderdale.
Om ni ska till Kennedy Space Center( på östkusten) så kanske kolla om det råkar vara en raketuppskjutning på gång, ses bra från Cocoa Beach.
Om ni inte fått nog av alligatorer så kör Loop Road, inte bara alligatorer i mängder utan gamar och andra trevliga djur.
Tack för dina tips!! :)
14 feb. 2020 12:58
Hej!
Jag hade valt Clearwater beach deras stränder brukar hamna i topp på USA´s bästa o finaste.

Hade hellre tagit en dags tur till Sanibel Island. Istället för att byta boende så tätt på nästan samma ställe.

Sen även om ni är vuxna en tur till nån av Disney parkerna, de är faktiskt väldigt sevärda.

Ha en fin semester.
Av Hollan
16 feb. 2020 02:00
Hej
Är nu på Hollywood Beach kommer från universal studios o Island of adventure. Hade express pass o skulle aldrig gå in utan dessa. Hela familjen var överens om detta. Värt varje krona. Bodde på loews pacific. Kan rekommenderas.
18 feb. 2020 12:39
Lunchen på Islamorada, kan varmt rekommendera ett stopp på Cheeca lodge, ät på uteserveringen med havet nedanför. Deras Acaii-bowl med "citrus-caviar" är helt gudomlig!
20 feb. 2020 17:47
Citerat från Helen69:
Siesta Keys har en fin vit sandstrand och ligger nära Anna Maria island. Vi gjorde en 3 veckors bilresa runt Florida för några år sedan och besökte lite platser du nämner som tex Orlando, Universal studios, Kennedy space centre, Everglades, Key west, Anna Maria Island och Miami. Dock stannade vi i Siesta Keys men vi åkte till Anna Maria Island och tyckte det var väldigt mysigt där. Key West var vår ”highlight” då och vi trivdes väldigt bra där. Få besöka Hemmingways hus, och solnedgång vid Mallory Square. Kennedy Space centre var också mer intressant än jag trodde. Kika in på mitt resealbumn om ni vill titta på bilderna.
Tusen tack för dina tips! Kollade bilderna, såg jättefint ut!
20 feb. 2020 17:52
Citerat från Semester2017:
Lunchen på Islamorada, kan varmt rekommendera ett stopp på Cheeca lodge, ät på uteserveringen med havet nedanför. Deras Acaii-bowl med "citrus-caviar" är helt gudomlig!
Tack för ditt tips! Det skriver jag upp!
20 feb. 2020 17:53
Citerat från Hollan:
Hej
Är nu på Hollywood Beach kommer från universal studios o Island of adventure. Hade express pass o skulle aldrig gå in utan dessa. Hela familjen var överens om detta. Värt varje krona. Bodde på loews pacific. Kan rekommenderas.
I vilken månad var ni där? Vi åker ju i maj så det är ju inte högsäsong i Florida då, men det kanske det är i parkerna ändå?
20 feb. 2020 18:07
Citerat från Birgere:
Ser väl OK ut som en rekartripp för vuxna.
Tycker dock att ni ska ta ett ställe på västkusten och inte 2.
Ni kan ju tex ta en heldag på AMI på vägen från Orlando men sedan dra vidare på kvällen.
Nu har vi ändrat, bokat och bestämt oss utifrån alla tips. Rutten blir såhär i stället:

Orlando 16 maj – 21 maj
16 maj – Kastrup till Orlando - landar på eftermiddagen
17 maj - heldag på hotellet vid poolen för att vila upp oss
18 maj – Kennedy Space Center
19 maj – Universal Studios
20 maj – Islands Of Adventure
21 maj – Utcheckning från hotellet på morgonen - Bilresan fortsätter mot Anna Maria Island

Anna Maria Island 21 maj-24 maj
21 maj – checkar in på hotellet
22–23 maj – sol & bad på Anna Maria Islands plus utforskar ön
24 maj – checkar ut från hotellet på morgonen – kör mot Siesta Key
Äter lunch på Siesta Key plus att vi eventuellt stannar några timmar i staden

Florida City, Everglades, Marathon, Key West 24 maj-29 maj
24 maj - Kör vidare mot Florida City (stad nära Everglades). Kommer fram på kvällen och stannar för en natts sömn.
25 maj – Everglades Nationalpark heldag. På kvällen åker vi till Marathon. Checkar in på hotellet i Marathon.
26 maj – utforskar Marathon (sköldpaddscenter och stränder) på dagen och åker vidare på kvällen mot Key West. Checkar in på hotellet Key West.
27 maj – Key West
28 maj – Key West
29 maj – Lämnar Key West under dagen. Stannar till på Islamorada Island och äter och kollar in stället. Kan även stanna till vid andra fina platser längst vägen. Kör mot Miami.

Miami – 29 maj – 1 juni
29 maj – checkar in på hotellet i Miami på kvällen
30 maj – utforskar Miami (staden)
31 maj – utforskar Miami (staden)
1 juni – åker hem på eftermiddagen

Det får bli bra. Vi har hittat fina hotell till bra priser :) Sen får vi helt enkelt se hur mycket trafikköer och regn och allt annat som folk varnar för det är. Det löser sig! :) Tack för råd och tips!
20 feb. 2020 19:44
Jag rekommenderar 2 nätter i Floridacity å ta den natten från KW för då åker ni söderut direkt på morgonen och får en betydligt lugnare dag dagen före i Everglades NP och gott om tid på Aligator farm https://everglades.com/ .
Ska ni åka ner till Marathon samma dag hinner ni inte stanna någonstans längs vägen och får säkert köra stor del i mörker vilket är helt bortkastat på så vacker väg. Om jag minns rätt tar det minst 3h till Marathon om det inte händer någon olycka, för händer det det blir det stora förseningar då vägen oftast är 2-filig.
Ha en fin resa och återkom i tråden när den är gjord.
Medlemmen har tagit bort svaret
Medlemmen har tagit bort svaret
Medlemmen har tagit bort svaret