Flodtur i Djungeln med utgång från Kota Kinabalu

2 juni 2014 20:31
Visningar: 737
Hej
Vi sitter och planerar vår resa i vinter. Vi börjar resan i Filipinerna och landar i KK den 5 januari 01.30 så vi vill gärna ha bokat innan för att spara tid. Vi är ute efter en två dagars/ en natt flod/djungeltrekking med utgång från KK. Har kollat runt lite, men känner att det är svårt att få en känsla för vad som är bra och värt. Vi har även kollat på en dagstur på åtta timmar, är det någon som testat?

Alla tips och länkar uppskattas.

Valet om en dagstur på 8 timmar innebär att vi kan åka till mabul med morgonflyget och slippa övernattning i Semporna. Eller är det värt att få en natt i Djungeln?

/Lisa
Av Joakimn
3 juni 2014 08:26
Förstod jag det rätt? Planerar ni en vistelse på Borneo i 2 dagar som skall innehålla trekking på floder och djungel o sen lämna Borneo? Om jag förstått detta rätt så blir det svårt då de flesta treekingturerna utgår ifrån sempornasidan och ni landar i KK. Det finns turer ifrån KK också som tar er ut i djungeln så inte är det omöjligt. Men väldigt stressigt. själv hade vi 4 veckor i området o tyckte att det var tight.
Man landar man inte på Mabul..Mabul är en liten ö som är den närmsta bebodda ön till Sipadan.
Man åker till Mabul för att ha närheten till dykön Sipadan, man kan också dyka på Mabul men det är bara ett bra alternativ i väntan på Sipadan. Till Mabul tar man en båt som tar c:a en timme.
3 juni 2014 09:33
Hej
Det gick visst lite fort=) Vi åker till Boreno främst för dykningen, men vill gärna se lite av Djungeln. För att komma till Mabul kommer vi flyga till Tawu, åka vidare till Semporna och sen till båt till Mabul.
Eftersom vi har begränsat med tid och främst är ute efter dykningen så blir det tight i KK. Vi landar i KK den 6 jan och lämnar för Hongkong den 14 jan, så det är den tiden vi har att spela med. Men tycker du att det är det värt att ta tre dagar i Djungeln? Har förstått att det finns en del turer som utgår från Sandakan, men det finns även de som utgår från Semporna? Vad anser du är bäst?

Vill gärna undvika långa resdagar (vilket jag vet blir iaf, men det är därför jag försöker hitta flodturer som utgår den KK)

Tack för dina svar!
5 juni 2014 11:50
Efter lite funderingar så flygervi 07.05 den 6 jan till Sandakan och därifrån kommer vi göra en tre dagars tur och två nätter med Nature Lodge Kinabatangan Safari. Är det någon som gjort den med dem? http://www.insabah.com/tour.php?puid=2

Vi tänker att vi ska åka buss från Bukit Garam’s Medan Selera Coffee Shop till Semporna, runt 11.00. År det någon som har åkt buss den sträckan och har koll på hur ofta bussarna går och hur lång tid de tar? När går sista båten från Semporna till Mabul?

Tacksam för alla svar och tips!

Av My53
5 juni 2014 20:55
Vi åkte med dem. Funkade jättebra! Man fick tala om vart vi skulle efteråt(vi skulle också till Mabul) och de tog kontakt med bussen som kom från Sandakanhållet så att de väntade in oss . Jättesmidigt! Mabul är en härlig ö tycker jag med ett levande folkliv. Ha en bra resa!
8 juni 2014 18:23
Tack för ditt svar My53!
Nu har vi bokat med dem, hoppas det blir bra. Vi la även till transfer, orangutang rescucenter och någon form av grotta. Blev lite dyrare, men jag vill verkligen se orangutanger <3
Det blir en natt i Semporna och morgonbåten till Mabul, enligt dykcentret kommer vi kunna dyka samma dag så vi missar ingen dykdag.

/Lisa