Fler Thailands-tips tack (för ensamresenär).

Av Melodic
22 feb. 2017 22:23
Visningar: 325
Skulle behöva lite mer tips inför min kommande Thailand-resa som jag ska göra ensam (30 år kille, nybliven singel). Utöver sol/bad så är jag ute efter fina stränder, god mat, coola naturupplevelser, miljöer som anpassar sig bra för ensamresenärer (dvs inte för mycket stora resorts för familjer) samt ett socialt nattliv (är inte ute efter Full Moon party-liknande miljöer, utan mer trevliga barer med goda drinkar, människor som är öppna för nya kontakter och charmiga miljöer).

Jag har redan spikat att jag ska åka till Koh Chang då jag varit där tidigare och har bra minnen från det (även om det var 9 år sedan). Även norra delen av Koh Phangan lockar även om jag inte vet exakt vilken del (kom gärna med tips).

Phi phi har jag varit inne på men börjar känna att det kanske är lite för mycket 20-årsfylla där? Jag var där när jag var 21 och tyckte om det men inser att jag ju faktiskt blivit ganska mycket äldre nu. Koh Lanta var jag inne på men är orolig för att det ska vara för mycket familjer där?

Phuket känns lite för kommersiellt även om jag aldrig varit där.

Koh Lipe ligger för långt söderut, känns omständigt att ta sig dit.

Någon som har andra tips?
Av Melodic
22 feb. 2017 22:27
Skulle även vilja veta vad ni tror om min budget. Utöver flygresan så har jag en budget på 18000 (restid 16 dagar).

Jag vill då kunna äta och dricka i princip vad jag vill. Behöver inte bo lyxigt men inte allt för bohemiskt. Bungalow funkar bra om den är hyfsat fräsch. Detta ska även täcka alla inrikesresor (kan bli 2-3 flygresor), samt eventuella utflykter och kanske lite sporadisk shopping.