Fjällvandra med barn

2 jan. 2018 21:03
Visningar: 1648
Vi är en familj med barn mellan 6-10 år som är sugna på att fjällvandra i sommar. Önskar tips på vandringsleder med vackra vyer, vattenfall, boende etc.
Medlemmen har tagit bort svaret
Av Alexa_b
4 jan. 2018 06:21
En av våra favoriter när barnen var små var Jäkkvik. Där finns olika boenden och en affär. Om man åker vidare mot Norge finns parkeringar vid vägen uppe på kalfjäll. Perfekt tyckte vi då barnen inte var överförtjusta att vandra genom (ev myggig) skog först. I Jäkkvik kan ni även gå Kungsleden Pjeljekajse. Det är också nära att köra en utflykt till vackra Junkerdal (ljusfabriken är rolig att se) i Norge.
Medlemmen har tagit bort svaret
15 feb. 2018 14:07
Små sträckor är det tips jag kan ge, har vandrat med en 6 åring och efter en halv etapp var hon less. Men vi var förberedda med ett par stadiga axlar för bitvis ridande som löste situationen:) Tältningen gillade hon skarpt, det pratar hon om än idag.

Jämtlandstriangeln är en populär vandring för nybörjare, annars är Sarek är fint!
Av Emolis
15 feb. 2018 14:38
Vi har vandrat både Jämtlandtriangeln och Vålådalsfyrkanten med våra barn. De har då varit 8 år och uppåt. Båda lederna är lättvandrade. Jämtlandstriangeln går mer uppe på kalfjället, Vålådalsfyrkanten mycket inne i skog och över myrar, men även en del kalfjäll. Både vi och barnen gillade båda, perfekta nybörjar/barnvandringar. Vi har kört lyxvarianten, dvs bott på fjällstationer och fjällstugor.