Fina stränder Florida

6 jan. 2014 12:50
Visningar: 1882
Hej jag åker till Florida i april och håller på att undersöka lite vilka stränder man ska besöka, hur är det med Hollywood beach? är det någon större skillnad mellan den och fort lauderdale beach?
Jag har bestämt mig för att besöka fort lauderdale beach, fort myers beach, sanibel island samt captiva island, hoppas bara inte vattnet är kallt för man vill ju kunna bada.
Första veckan kommer vi bo i fort lauderdale och andra vecka i fort myers, är mer än gärna mottaglig på förslag om fina stränder som är värt att besöka, dock får de inte vara för långt avstånd, jag räknar med undefär 1 timmes bilfärd. Tack på förhand!
6 jan. 2014 15:07
Håller precis som Birgere South Beach som nr.1 p.g.a. omgivningarna men själva stranden där är fantastisk.

Det finns massor av fina stränder och jag skulle inte välja ort efter det utan vad som finns där i övrigt.

I April är det badbart på de flesta ställen men det är märkbart varmare i Miamiområdet än t.ex. Clearwater och ännu längre norrut.

Sanibel och Captiva tycker jag inte är värda att besöka över dagen, då ska man bo där någon eller ett par nätter, vi körde dit och det var 6 timmar i bilkö för att komma ut och tillbaka och det var inget imponerande alls i mina ögon, trafikkaos och överfulla parkeringar och en smal strand där vi stannade och tittade, vi hann inte se så mycket eftersom bilköerna tog hela dagen i anspråk.
8 jan. 2014 11:50
Kom precis tillbaka från 14 dgr i Florida varav en vecka i Orlando och en vecka på västkusten. Stranden på Sanibel imponerade inte alls, ej heller köerna dit. Nu tog det inga sex timmar men att köra tre mil på en timme räckte. Smal strand, ingen möjlighet till att köpa dricka eller mat, fick ta bilen någon mil tillbaka för att sedan leta p-platser. Däremot gillade vi Fort Myers Beach. Bred fin strand med sand som påminde om potatismjöl, dvs mjuk. Mkt aktiviteter med jetski, parasailing och båtturer (om man nu gillar detta). Vi hade dessutom tur medvädret. Temperaturen låg på 27-28 grader i luften och 22-23 i vattnet. För en nordbo är det fullt tillräckligt.
1 feb. 2014 11:19
Floridas, och framröstad till USA's bästa stand 2012, hittar du på Siesta Key i Sarasota. Körtid från Ft Myers 1:15. Quartssanden är unik för kontinenten och är alldeles fantastisk. Likaså vattnet. Bred och lång med all tänkbar service.

Om ni bor i Ft Myers under en vecka ska ni självklart avsätta en dag till Sanibel och Captiva som båda har stränder i världsklass i en naturlig omgivning. Spendera en timme eller två till shelling utmed vattnet. 24 grader i april.

South Beach i Miami är såklart ett utflyktsmål från Ft Lauderdale och några grader varmare, men här är djupare, havet är vildare och betydligt fler tangaspeedos och plastbröst.

Have fun
12 feb. 2014 23:42
Felicia,

Jag ser att ingen svarade din första fråga andgående skillnaden mellan Hollywood och Ft Lauderdale. Vi var där nere förra veckan då vi checkade ut ett nytt svensktägt hotell på Miami Beach som kommer öppna om någon vecka.

Vi stannade då till både på Hollywood Beach och Ft. Lauderdale. Själva beacherna vad beträffar sand och vatten är ganska likartade men den stora skillnaden är att Hollywood har en mycket populär boardwalk och den kryllade av folk. Vi var där på en Tisdag eftermiddag men trots det fick man gå i zick zack för att ta sig fram på boardwalken. Vi satt ned en stund för att kolla folklivet och det var då vi upptäckte att det fanns inga ungdomar eller familjer med barn där, bara en mycket övermogen publik (i våran ålder). Vi åkte senare på dagen upp till Ft. Lauderdale och där var beachen tom. Fanns överhuvud taget knappast någon ute på den beachen.

Boardwalken tycks vara mycket populär på Hollywood och den drar mycket folk. Det finns en massa restauranger, barer och affärer längst hela promenadstråket. Visserliggen finns det en del restauranger och barer uppe i Ft. Lauderdale men då måste man korsa en mycket starkt traffickerad gata för att ta sig dit från stranden. Detta gör en stor skillnad mellan dessa orter.

Visste ni att det finns c:a 15 st svensktägda hotell i Ft. Lauderdale? Alla är typ mindre och ligger samlade
i en klunga mycket nära beachen.

Med hälsningar från ett mycket kallt och blåsigt St. Augustine,
Gunnar