Fina spanska orter - Nerja, Frigliana, Alhambra, Ronda

Av Desires
20 mars 2013 16:30
Visningar: 3256
Tack för bra tips om Andalusien!

Förra veckan bilade vi runt där. Bodde i trevlig lägenhet i Nerja - en söt liten stad i Andalusien, som trots att det är en turistort upplevs genuin. Nerja är en mysig liten stad med låga vitkalkade hus (de får ej bygga mer än 3 våningar), smidesjärn, blommor, trånga gränder och branta klippor med små stränder som avlöser varandra.
Många svenska pensionärer var det som verkar vara här under längre perioder, det fanns långtidsboende även via dem vi hyrde vår lägenhet av, http://www.bokanerja.se/sv/
(Vi åkte igenom andra turistorter som Fuengirola, Marbella, Torremolinos som
vi tyckte såg trista ut och helt utan charm.)

Under veckan såg vi även Spanien vackraste by Frigiliana (som ligger strax intill Nerja), fantastiska Alhambra, Ronda, Granada. Alla dessa platser är verkligen sevärda!

Vill ni se många foton om dessa platser o mer tips kan ni titta in här: //www.desires.se/#post164
Av Nerja
25 mars 2013 13:51
Håller med föregående talare. ag har bott på flera ställen längs kusten, men bor numera i Nerja som helt klart är kronjuvelen i en lång rad av pärlor., Det finns flera bra uthyrningsalternativ. Men titta gärna till http://www.nerja-uthyrning.se/ För långtidsuthyrning skriv till dem om och be om offert. Man brukar få mycket bättre pris då.

Den mest populära semesterbyn (som är lika mycket bostadsområde) längs hela kusten är annars Capistrano Village i Nerja, 10 minuter från stranden och centrum.. http://spanskafastigheter.se/capistrano-village/
Har aldrig sett en så plats som är så välskött, och har så mycket vackra blommor!
Av Desires
25 mars 2013 14:16
Tack för det tipset, ska lägga ut det på mitt reseinlägg om Nerja. Vi har flera vänner - i vår "höga" ålder - som även kan tänka sig att bo längre period här, så jättebra med flera tips! Ser också att de lägenheter du här tipsar om dessutom är billigare.
Av Nerja
1 apr. 2013 18:57
Mycket trevliga foton Desires! :-)