Filippinerna två veckor

17 okt. 2017 13:00
Visningar: 867
Hej!

Jag och en kompis ska till Filippinerna i två veckor. Vi vill hinna med cebu, palawan (el nido osv samt boracay . Kommer vi hinna allt det på två veckor eller kommer vi uppleva att det är för lite tid?
17 okt. 2017 17:23
Palawan och Boracay borde väl räcka. Något särskilt runt Cebu ni hade tänkt uppleva? Själva Cebu är ingen rolig stad direkt.
17 okt. 2017 18:27
Har bara hört bra om cebu, har inte kommit så långt i planeringen än, men finns det inget runt cebu som du kan rekommendera? Utflykter?
6 nov. 2017 13:55
Närmast Cebu är Bohol inte bästa stränder men det finns många sjöstjärnor och andra roliga saker man kan plocka upp ur vatten :)

Kanske skippa Boracay, speciellt nu när det är så tråkigt väder. Kom nyligen hem 2 dagar
7 nov. 2017 08:53
Citerat från M_olsson:
Kanske skippa Boracay, speciellt nu när det är så tråkigt väder. Kom nyligen hem 2 dagar
Angående aktuellt väder så är ett bra sätt att kolla på webcams för att se hur vädret är. Tycker nog att det verkar vara helt OK just nu.

https://www.earthcam.com/world/philippines/boracay/?cam=boracay_hd
Varför titta på webcam när jag var precis där :) det var bra väder precis innan jag åkte från Boracay men nu har dem flesta lämnat. t.o.m. lokala vet vilka tider man bör åka.

Det är typ regn period nu.
Av Php
8 nov. 2017 20:17
Jag hade nog hoppat cebu. Åk från Cebu/Manila direkt till El Nido med air-swift, sen El Nido med direktflyg till Caticlan/Boracay. Blir lite dyrare men man sparar mycket tid. 7 dagar vardera är perfekt :)
Vill ni spara några kronor åk till Puerto Princessa & sen van upp till El Nido i ca 6 timmar, men ta direktflyget El Nido Caticlan för annars måste ni åka tillbaka till Puerto Princessa via Cebu/Manila & där byta plan, oerhört omständigt.
12 nov. 2017 11:50
Kan man ha med sig mer än 10 kg bagage från elnido till Caticlan via airswift?
Av Php
12 nov. 2017 12:46
Citerat från Silviaeichoue:
Kan man ha med sig mer än 10 kg bagage från elnido till Caticlan via airswift?
Ja det går bra, det ska finnas lite info på det på hemsidan nånstans. Jag mejlade dem & de la på några kilo. Betala innan då är det billigt. :)
Av Rxna
25 jan. 2018 10:48
Hej jag tänkte åka med min sambo till filippinerna i 2v och vi vill inte resa för mycket inrikesflyg och bussar etc med mycket transport då vi har begränsat med tid. Vi landar i manilla i mars
Jag hade nog velat se både Boracay och el nido men min sambo gruvar sig för att både åka mycket inrikesflyg och buss.
Kan man åka med airswift direkt från manilla till el nido och därefter från el nido till boracay och slutligen tillbaka till manilla?
Om man åker direkt med airswift så blir det inga långa bussresor därefter?
Om man är på el nido måste man åka massa separata båtturer ut till olika öar eller räcker det att vara på el nido?

Eller har ni några bättre tips om man inte vill resa runt för mycket under 2v i filippinerna vart man bör vara?
31 jan. 2018 09:30
Hej Rxna
Jag skulle nog koncentrera mig till Palawan, resa runt i Fil. tar tid. Kolla flyg med Cebupacificair.com. Åk runt i Palawan besök Puerto princessa och öarna utanför, Sabang underground river, Port Barton och El Nido med mycket härliga stränder och öar runt omkring. Kanske ta en sväng upp till Coron. Boracay är fint men skulle alla dagar i veckan välja Palawan. Bättre snorkling och dykning.