Filippinerna

5 apr. 2010 20:50
Visningar: 7689
Vilken är bästa tid att besöka Filippinerna på året?

Funderar på att utgå från Manilla(ej stanna där) Boracay, vidare till Malapascua, Bantayan och avsluta på Panglao-Alona Beach. Vidare tillbaka från Cebu via Hongong o hem.
Verkar detta vara en vettig rutt? hur måna nätter på resperktive ställe är lagom? åsikter om de olika ställena, nåt annat man ej får missa? (snorklar gärna men dyker ej)

Hur är kommunikationerna mellan de olika öarna?

jätetacksam för tips från er som varit i Filippinernna.
Av Moltas
6 apr. 2010 11:12
Det hela är väl en fråga om hur mycket tid du har på dig?
Det är lätt och ganska billigt att flyga inom landet, men till Malapascua och Bantayan får du ta andra transportmedel från Cebu. Vi åkte buss till Maya (c:a 4 timmar) som är slutorten innan båten till Malapascua. Vägarna var väl ingen höjdare men upplevelsen var värd det och billigt var det. Andra tar taxi men då kostar det säkert en hel del extra.
Båten ut till Malapascua tar väl kanske 30 minuter. Malapascua var resans godbit men kanske för lugn för andra?
Många som var där var dykare och grannen som var norrman var lyrisk efter att ha fått dyka med stora mantor och hajar.
Vi åkte från Malapascua till Bantayan i en liten båt (c:a 2 timmar) . Det är väl inget att rekommendera för de som inte gillar sjön men man får alltid se sånt man missar landvägen. T.ex. det förbjudna dynamitfisket bl.a.
Bantayan är inget vi vill tillbaka till men andra gillar det.
Om man som du kommer från Borocay skulle jag flyga direkt till Bohol om det går. Alona Beach var riktigt bra och naturligtvis är utbudet lite större där när det gäller nöjen.
Det går snabbfärjor mellan Bohol och Cebu. Cebu är heller inget vi längtar tillbaka till.
Om jag skulle lägga upp din resa efter mina erfarenheter så skulle den se ut så här:
Manila-Borocay-Bohol/Panglao/Alona Beach-Cebu-Malapascua-Cebu-Hongkong.
Kom ihåg att ha med dig lite extra pengar till Malapascua för de har/hade inga ATM maskiner och att ta ut pengar på någon resort kostar alltid lite extra.

//M
6 apr. 2010 13:11
Ok tack för tips, låter som man kan hoppa Bantayan och nöja sig med Boracay, Bohol (Panglao) och Malapasqua. Hur lång tid, ja det beror på vad som krävs för att hinna med allt men 3 veckor totalt har vi nog från avresa till hemkomst. Tänkte stanna 3 nätter i Hongkong på hemvägen iaf.

Boende Malapascua om man där vill bo så hyfsat som möjligt? Är det Exotic, Tepanee eller nåt annat som gäller?

frågar igen om någon vet ang bästa årstid (väder) april-maj el nov?
Av Moltas
6 apr. 2010 14:38
December till maj är högsäsong. April och maj klart varmast. Vi var där i november och då regnade det en del men inte så att det störde. Vi passade på att ta en resdag när det var som sämst.
Det finns en ö till som vi missade som heter Siquijor som många pratar sig om. Den ligger lite söder om Panglao och kan vara ett alternativ till Bantayan t.ex.
Exotic såg bra ut, vi bodde på Cocobana inget lågbudget något av dom men fint skötta. Tror inte du behöver boka i förväg utan du kan boka på plats när du tittat runt lite.

//M
Av Mbild
7 apr. 2010 16:27
Hej Resemaja!

Jag var där nu i Januari... synd att klaga faktiskt. Verkligen helt underbart.
Kolla artikeln om min resa, mitt resealbum med mycket bloggande samt absolut min musikvideo som startar på just Malapascua me de dansande barnen :-)

http://www.reseguiden.se/artiklar/jag-langtar-redan-tillbaka-till-boracay-1604
http://www.reseguiden.se/forum/resor/borneo-filippinerna-malaysia-3342
http://www.reseguiden.se/minsida/mbild/filmer/2620

Ha en helt underbar resa.../Martin
8 apr. 2010 15:15
Verkar helt underbart. Har Ni några tips på bra/hyfsat billigt boende på Malapascua?
8 apr. 2010 18:45
Bra priser på Finnair till Hkg men dock inget eftermiddagsflyg med Cebu pacific. Ska vidare till Catlican direkt från Manila.
Ja vi har redan kollat in alona studios :) det blir säkert det när vi väl kommer till panglao. Än så länge är resan bara i tidigt planeringsstadium, då vi ska till Kina nu först i sommar.
9 apr. 2010 20:10
Hej Resemaja!

Bästa tid att besöka Ph är från okt-mars.

Vi bodde hos Danõ Beach Resort i Malapascua i Feb. 2010, vi batalade 2500 pesos/natt på en bungalao med luftconditionering och frukost, men de har ochså bungalow på 1500 pesos per natt med fläkt och frukost inkluderat, jag vet att det finns rum som är billigare hos Ging-ging, ni kan bo hos Danõ en natt och sen kan ni kolla runt om ni vill ha lite billigare, vill ni besöka Bohol besök gärna min hemsida www.cherryshome.com och vill du veta mer om Bohol kan du besöka www.bohol.ph.
10 apr. 2010 10:56
Hej

bästa tid okt-mars..okt regnar det väl? som jag förstått är dec-maj bäst. Dano beach resort får urkassa omdömen på tripadvisor så det är nog inget för oss.
10 apr. 2010 23:06
Regn period börjar juni och det kan på gå till juli-aug., vad har du hört det ifrån att oktober är regn period i Filippinerna???? Det kan hända att det regnar mycket även december månad så det finna ingen garanti att är sol just på det Ön du ska..
Jag är från Filippinerna men bor i Sverige sen 25 år, jag har några kontakter i Malapacua ifall du vill ha hjälp med båtutfykter, dykningar eller annat.
När vi bodde i Danõ Beach Resort det var ok, tro inte allt skit vad andra har skrivit, man har ju olika smaker, som jag sagt bo en natt och du får se om du trevs på det stället eller ej, och sen det är ju fritt att flytta, och leta nåt annat bra boende,
Danõ Beach Resort var ok pris men smaka det så kosta det.
Malapascua är inte billig Ö, hotell/bungalao pris är lite dyrare jämför i Bohol Panglao.
Lycka till med boende hur du än väljer!
11 apr. 2010 16:05
Hej! Låter onekligen läskigt men å andra sidan var det ju ett utlåtande ffån mars 2008. Två år är lång tid.
Jag följer med intresse svaren o frågorna då vår familj nu överväger att testa Fillippinerna i kombination med vårt favorit land Malaysia.
Mvh Kia
11 apr. 2010 18:19
Hej Har varit i Filippinerna vid två tillfällen och älskar landet och dess människor. Genuint intresserade och vänliga. Jag har besökt Ahlona Beach, Dauin, Siqujior och Moalboal. Av dessa gillade jag Siquijor och Dauin bäst men gillade även Alona Beach även om det är lite för många turister för min smak där. Dauin tror jag man behöver dyka för att gilla helt och fullt. Malapasqua har jag hört mycket gott om så det kan nog också vara ett alternativ. Var där i april första gången och i feb/mars andra gången. Vid bägge tillfällena var det soligt och skönt. Vattentemperaturen i februari är ca 26 grader och stiger till 29-30 grader i april. Bästa perioden är slutet av feb fram till maj då det är riktig sommartid. Slutet av juni och fram emot oktober november är det risk för tyfoner men nere i Visaya som ligger utanfär tyfpnbältet är det mer blåst och regn man får vid tyfoner då dessa mest drabbar de norra och östra delarna av Filippinerna. (Själv ska jag trotsa vädergudarna och åka dit i slutet av oktober som kan vara bra :-) Det är lätt och ganska billigt att ta sig mellan de olika öarna. Landvägen kan man köpa resan via något hotell/resort och det går flera stora färjebolag mellan öarna. Tänk bara på att det tar tid att transportera sig ofta en heldag för att ta sig från en av öarna till en annan. Själv tycker jag att det är skönt att stanna en vecka per ställe. Boracay har jag ej varit på det verkar vara ganska turistiskt men gillar man mycket folk och party är det säkert bra. Vill du hära mer får du gärna kontakta mig.
//Gittan
11 apr. 2010 18:26
Citerat från cherryshome:
Regn period börjar juni och det kan på gå till juli-aug., vad har du hört det ifrån att oktober är regn period i Filippinerna???? Det kan hända att det regnar mycket även december månad så det finna ingen garanti att är sol just på det Ön du ska..
Jag är från Filippinerna men bor i Sverige sen 25 år, jag har några kontakter i Malapacua ifall du vill ha hjälp med båtutfykter, dykningar eller annat.
När vi bodde i Danõ Beach Resort det var ok, tro inte allt skit vad andra har skrivit, man har ju olika smaker, som jag sagt bo en natt och du får se om du trevs på det stället eller ej, och sen det är ju fritt att flytta, och leta nåt annat bra boende,
Danõ Beach Resort var ok pris men smaka det så kosta det.
Malapascua är inte billig Ö, hotell/bungalao pris är lite dyrare jämför i Bohol Panglao.
Lycka till med boende hur du än väljer!
Ja risk för tyfoner/regn fram till nov enl guideböcker o andra här på forumet!
11 apr. 2010 18:27
Citerat från gittannor:
Hej Har varit i Filippinerna vid två tillfällen och älskar landet och dess människor. Genuint intresserade och vänliga. Jag har besökt Ahlona Beach, Dauin, Siqujior och Moalboal. Av dessa gillade jag Siquijor och Dauin bäst men gillade även Alona Beach även om det är lite för många turister för min smak där. Dauin tror jag man behöver dyka för att gilla helt och fullt. Malapasqua har jag hört mycket gott om så det kan nog också vara ett alternativ. Var där i april första gången och i feb/mars andra gången. Vid bägge tillfällena var det soligt och skönt. Vattentemperaturen i februari är ca 26 grader och stiger till 29-30 grader i april. Bästa perioden är slutet av feb fram till maj då det är riktig sommartid. Slutet av juni och fram emot oktober november är det risk för tyfoner men nere i Visaya som ligger utanfär tyfpnbältet är det mer blåst och regn man får vid tyfoner då dessa mest drabbar de norra och östra delarna av Filippinerna. (Själv ska jag trotsa vädergudarna och åka dit i slutet av oktober som kan vara bra :-) Det är lätt och ganska billigt att ta sig mellan de olika öarna. Landvägen kan man köpa resan via något hotell/resort och det går flera stora färjebolag mellan öarna. Tänk bara på att det tar tid att transportera sig ofta en heldag för att ta sig från en av öarna till en annan. Själv tycker jag att det är skönt att stanna en vecka per ställe. Boracay har jag ej varit på det verkar vara ganska turistiskt men gillar man mycket folk och party är det säkert bra. Vill du hära mer får du gärna kontakta mig.
//Gittan
Åh så mkt bra tips, Siquijor funderar vi oxå på. Resan är bara i tidigt planeringsstadie men återkommer gärna tack!
Av Worlda
7 maj 2010 23:07
huh jag har varit i filippinerna 3 gånger och jag ska igen nu i july . men södra filippinerna rekomenderas inte man kan bli kidnapat . fråga mig om du vill veta mer . jag reser ofta dit efter som min blivande fru är från filippinerna
5 aug. 2010 13:39
hej resemaja..
Jag har varit på filippinerna 2 gånger tidigare och reser tillbaka dit nu i slutet av oktober. Jag åker alltid till södra filippinerna då där hittar man de äkta av filippinerna. Min fru är från Davao så dit kommer jag alltid. Då alla säger att det är problem där så fattar jag inte det. Känner mig otroligt säker där och har aldrig mött ett surt ansikte. Med familjen duterte som styr där vågar ingen göra något. Davao är dessutom sydöst asien säkraste stad.. Välkommen till davao och till samal island.. maraming salamat po
11 aug. 2010 00:51
Regnperiod är oftast juli - oktober.
Det va runt den 25 sept 2009 som Manila va översvämmat. Det är en markant skillnad när torr perioden övergår till våt perioden.
Jag va på Boracay i maj månad i år. På en helg så vände vinden 180 grader. På whitebeach blev vågorna 2m och vattnet jättegrummligt och jättevarmt.
Kiteboard surfarna flyttade över från Bolabog beach. Jag har aldrig tidigare upplevt Boracay på det sättet. Mina tidigare besök har spriditsig från jan-april,
och jag skulle säga att februari eller mars är bästa månaden. Är man inte tålig för extrem värme så kan april-maj va jobbigt, temperaturen i år sjönk aldrig
under 25grader oavsett tid på dygnet och vissa dagar hade vi 37 grader i skuggan.