Filippinerna!

12 nov. 2009 03:30
Visningar: 2346
Hej alla glada resenärer!
Jag planerar en resa till filippinera i mitten av Jan och undrar lite efter bra restips om vart man bör starta sin resa (Manila eller Cebu?) och vart ska man åka om man vi uppleva den lugna och romantiska sidan av landet... till att börja med...
Har aldrig varit på Filppinerna tidigare så jag har noll koll på vart man ska ta vägen? har kollat in lite olika sidor och info om landet och jag ser att Bohol och Pangaol verkar vara ställen man måste åka till? har hört om Siquijor har något mystisk över sig.. Någon som varit där? o har lite mer info om vad som finns på ön? Vad är smartast att boka hotell innan eller när man väl kommer dit? har tänkt o va ute o resa i 3 v och vill gärna hinna med att "chilla" och se landets skönhet.
Är den nån som har bra tips på vart man bör boka resan om man vill komma billigt undan?

Tacksam för alla tips!!!

Kramar

Sandra
13 nov. 2009 12:05
Hejsan jag har varit på många platser i Filipinerna och kommer att åka dit i jan 2010 med familjen. Jag skulle avråda dig från att åka till Manilla då det är både skitigt och otroligt mycket folk. Jag hade inga trevliga timmar där man vill bort så fort som möjligt. Cebu stad är bra att utgå ifrån då det ligger många trevliga öar runt ön. Jag kan varmt rekommendera Bohol, där finns många aktiviteter att se och uppleva samt fin strand, Malapascua är lugnt och harmoniskt, Bantayan lite mer turister.
Hoppas detta var lite hjäp på vägen
MVh Kajsa
Av Thowe
14 nov. 2009 14:35
hejsan

Vill bara rekomendera dig att söka på alla flyg sajter som finns, men skynda dig,,,priserna blir bara dyrare och dyrare för varje dag.
Själva har vi bokat via travelstart (TILL BRA PENG) och får flyga köpenhamn,london,hong kong, cebu, vi valde till cebu för att vi ska till Bohol vilket är närmast .
Vi har bokat hotel dom 10 första dagarna ((Logga in för att se e-postadress))och sen får vi se vart vi tar vägen, tror att det är skönt att iallafall ha en natt bokad när man kommer ner så man har en "adress" att åka till.

Vi har ej heller varit där så jag har lusläst alla sidor på nätet och letat mig fram med hjälp av bra karta,,men jag tror alltid att det löser sig när man kommer fram och kan få lite hjälp.
Hoppas ni får en trevlig resa och skriv gärna dina planer etc ,,kul att få veta,,

MVH THOWE
Av Ferre40
4 dec. 2009 23:11
Hej! Jag var till Filippinerna för första gången sommaren som var. Manila kan vara en bra start för att resa vidare, inget annat. Skulle rekommendera Bohol och då Alona beach. Det är huvudstället men ändå lugnt (Kan vara skillnad under högsäsong). Åk gärna då på delfinsafari och besök Balicasag Island som är naturreservat sedan 2008 och snorkla. Under högsäsong så är man tillåten att snorkla ca: 20 min beroende på att så många vill snorkla där.

T a gärna också en tur till Chocolate Hills (helt fantastiskt) och då med en tur med åtta olika platser att besöka. Det finns många som erbjuder detta och det jag rekommenderar är att du ordnar en som du själv bestämmer över hur länge du vill stanna på varje ställe. I den turen ingår också en flodtur som var väldigt trevlig. Du är på Loboc river som kostar ca 60 kr inkl. riktigt bra lunchbuffé. Priset varierar väldigt för denna tur. Fick allt från 2500 p (410 kr) till 1800 p (290 kr).

Borocay blev nästa resmål och det var mer som turistställe med stort utbud.

Puerto Galera var väldigt mysigt som jag ska tillbaka till. Sabang är huvudstället men jag bodde på en plats som heter Big Lalaguna beach som var väldigt lugnt. Ett svenskt/engelskt hotell hade en bra guide som heter Alex (nattvakt på hotellet) som ordnar om man vill snorkla m.m.

Boka hotell kan vara bra om det är högsäsong på populära platser. Jag var där under lågsäsong och då är det dumt att boka i förväg. Finns hur många hotellsäljare som helst som står vid ankomstställena och vill ha gäster och jag är ganska säker på att det är så under högsäsong också.

Vill du läsa mera hoppas jag denna länk nedan kan hjälpa dig med tips på resmål. Det är platser jag besökte.

http://www.resdagboken.se/Default.aspx?documentId=3&userId=224177§ion=blog

Vill du komma billigt undan kolla med någon lokal resebyrå som kan vara väldigt spartanskt men har ett kontor allafall.

Vill du ha mer info så mejla mig. (Logga in för att se e-postadress)
4 okt. 2010 12:45
Se bara till att Ni har alla handlingar som behövs. Läs min text under varning Filippinerna.
Min sambo blev strandsatt i där. Och hon har ändå dubbelt medborgarskap. Och nu har hon ju ingen biljett heller. Jag bokade visserligen av resan. Men då var den ju redan påbörjad. Eftersom jag inte kunde boka av den förrän reseföretaget öppnade här i Sverige. De är ju 6 timmar före oss i Filippinerna. Så av 7000 kr för en enkel biljett får jag tillbaka 4000. Och att få tag i en ny resa före jul till det priset blir ju svårt.
5 okt. 2010 22:26
Siqijour är en lugn mysig ö, perfekt om man vill komma bort från stress etc. Här badar, snorklar och dyker man. Det finns ett otroligt vackert vattenfall man kan åka och bada i. En rundtur under en dag med lite badstopp rekommenderas. Jag bodde på en resort som heter Coco Grove resort som verkligen var en pärla (där ska man försöka få ett av de nyare rummen om man kan) Jättefin snorkling och dykning. Jag gillade verkligen stället och skulle gärna tillbringa ytterligare en vecka där. Alona Beach/Panglao/Bohol är en jättefin strand med lite mer utbud av restauranger och folk om man gillar lite mer rörelse. Kommer inte alls upp i samma turistansamlingar som t ex Puket i Thaland så än så länge är det relativt lugnt och skönt. . Ett ställe till som man lätt når från Cebu är Malapascua norr om ön. En ö med vita fina stränder som fortfarande har paradiskänsla över sig. Själv älskar jag Dauin, södra Negros men det har nog mycket att göra med att dykningen är så fantastisk där. Från Både Siqijour och Dauin kan man göra dagsutflykter till Apu Island som sedan länge vart marin nationalpark med fantastiska rev som erbjuder bra snorkling och dykning.
De filippinare jag mött har varit otroligt vänliga och uppriktigt intresserade av var man kommer ifrån och vill verkligen göra din semester så lyckad som möjligt. Det är oftast väldigt lätt att göra sig förstådd då många talar engelska
Av Lacmat
5 okt. 2010 22:36
hej!

Jag tycker att du kan börja med cebu..
det är lugnare än i manila och säkrare---
från cebu kan du antingen åka buss till bantayan som är jättefint vitt strand och bra dyknings möjligheter eller bara stanna i mactan och dyka och åka båt runt ön...

eller du kan fara till bohol via båt också..
eller du kan flyga till boracay..
så cebu är bra...det finns många alternativ...
8 okt. 2010 01:21
Synd att dissa Manila. Finns faktist en hel del fina platser i och runt omkring Manila. Är man det minsta intresserad av landet och dess historia så finns det bra platser att besöka. Men det viktigaste av allt dom flesta transporter går via Manila. Ska man spendera sin tid på Bohol/panglao tycker jag det är smidigare att flyga direkt från Manila till Bohol istället för Cebu och sen ta båten över.
8 okt. 2010 07:35
Japp, håller med ovanstående inlägg.
Många åker till Bohol via Cebu som är krångligare med extra båttur, taxi, tjafs med porters på piren osv..
Det går minst 4 kärror om dagen direkt till Tagbilaran fr Mnl, Cebupacific alt Philippine airlins PAL samt Zest. Priserna ligger fr 1500PHP (220sek).

Manila kan man slå ihjäl några dagar..Divisoria Mall för extremt billig shopping, finns en hel del sevärdighter från Marcos tid om man gillar histoia..En bra golfbana mitt i stan mm.
Men det är en otroligt stor stad, så att vara lite påläst kan va bra.

//Micke