Fickpengar till Thailand?

Av Yann
4 nov. 2018 12:10
Visningar: 797
Jag och tjejen åker till Thailand över jul och nyår. Vi ska vara där i 3 veckor. Vi har 6 dagar i Bangkok sammanlagt. Ko tao 5 dagar, 4 ao nang och 5 dagar på phi phi island.

Vilken summa bör man ha med sig. Vet att det är individuellt men på ett ungefär?
Av Yoppe
5 nov. 2018 22:56 (redigerad)
Eftersom du vet ungefär hur länge du vill stanna på varje ställe så kolla hotell på olika sajter booking,Agoda,R24, mfl är alla gångbara i Thailand BKK-till Tao buss och färja är runt 500skr pp samma till ao nang lhalva till phi phi med färja. skall ni slösa lagom shoppa lite grann äta lite gott och göra lite extra utan att för att den delen slösa så räkna 1000bath (260-280skr) per person och dygn (man kan komma mycket billigare undan men kanske vill unna sig lite på semester om man inte stannar länge) Räkna att det går en hel dag för varje restillfälle. Ursäkta min Dyslexi,bara fråga om något är oklart. Jag har besökt Thailand 20 ggr + allt från Phuket,phi phi .ao nang ,Koh samui,phangang,tao,BKK, Rayong Koh samt Koh Chang mm.
Av Yann
12 nov. 2018 09:31
Tack för infon. Vi har bokat alla boenden så det är klart så bara fickpengar och transport som gäller för oss nu. Vi har planerat att åka buss på natten så vi kommer fram någon gång på morgonen. Är det bäst att boka innan eller är det lätt att hitta buss och båt när man väl är där?
Av Yoppe
12 nov. 2018 22:03
Ni kan boka kombinerad resa buss+färja från Bangkok till Tao, sedan färja till surat thani via koh pangan och Koh samui för att sedan ta bussen till Ao nang ,från Ao nang är det färja 1.5 tim till Phi Phi. Jag har aldrig bokat liknande resor i Thailand på mina ca 20 besök, bara bokat på plats 1-2 dagar innan hos lokal resebyrå (finns överallt). Vill ni dock kolla lite priser så prova att googla ex "Bangkok till koh Tao" osv priserna på plats skiljer sig inte nämnvärt på plats så ni får ett bra riktpris att utgå ifrån. Vill ni ha tips om ni skall ex dyka på Koh Tao kan jag ge tips , Ao-nang och framför allt Phi phi är jag välbekant med. Koh Tao har jag sämre koll bara varit där en vecka men vet ett riktigt bra dykcenter om ni är ute efter det.
Av Yann
17 nov. 2018 11:00
Hej tack för informationen. Bra dykplatser tar jag gärna emot tips på. Har aldrig dykt i Thailand. Men mycket i Egypten och Australien. Så har ju ganska höga krav på dyken ;) Men Koh Tao sägs vara kanonfint att dyka vid. Men har du tips på Phi, Phi och Ao nang så tar jag tacksamt emot.
Vi kommer befinna oss i ASo nang på nyår så har du tips på vart man fira in nya året bäst så får du gärna dela med dig. Julafton befinner vi oss i Bangkok där tänkte vi mest ta det piano och gå ut och äta något gott. Men tips tas gärna emot :)
Av Kricken
17 nov. 2018 12:42
Hej

Min högst personliga åsikt, men 6 dagar i Bangkok låter väl tilltaget. Själv var jag less efter två dagar. Men önskar en trevlig resa i alla fall :)
Av Yann
17 nov. 2018 21:38
Varför blev du less efter två dagar. Bör ju finnas massor att se och göra tänker jag
17 nov. 2018 22:01
Är man trött på Bangkok så är man trött på livet ;) Det finns mycket att hitta på, men det kan vara en bra idé att bo på olika ställen i stan (jag antar att ni inte tänkte vara där 6 dagar i rad) för att upptäcka flera sidor av staden. Det är en väldigt utspridd stad med minst 4 olika centrum, vilket gör den svårnavigerad. De stora turistattraktionerna klarar man av på två dagar, men varje gång man återvänder så hittar man någon ny kul sida av staden. Ta er runt med taxi (alltid med taxameter!),skytrain eller tunnelbana. Och båtbussarna - de är coola.
Av Yann
18 nov. 2018 10:06
Hej

Nej vi kommer dela upp Bangkok på två gånger. 3 dagar när vi landar och 2 dagar innan vi flyger hem. Känns ändå som det finns mycket att se och göra där.

Något man inte går missa?
Av Ansun
18 nov. 2018 17:09 (redigerad)
Cykla med Arne, Bangkok by bike måste ni göra!
Man cyklar i utkanten av Bangkok längs små vägar med lite trafik, längs betongstigar som går precis utanför lokalbefolkningen "vardagsrum". Vi stannade på en thailändsk restaurang och åt och färden avslutades med att våra cyklar lastades på en båt och vi åkte den sista biten genom klongerna hem. Cyklingen är lätt, inte ansträngande.

https://www.tripadvisor.se/ShowUserReviews-g293916-d2693256-r590727514-Bangkok_By_Bike-Bangkok.html
Av Yoppe
18 nov. 2018 20:28
Bangkok är en stad som ofta växer på en har jag märkt folk som bara besökt staden 1-3 dagar (som jag själv från början) upplever det ofta som stressigt,smutsigt,mycket trafik och detta kan göra det svårt att uppskatta Bangkok som jag nu mer tycker är helt fantastiskt. Därför tror jag ni gör rätt i att ta 6 dagar där,men försök att de första dagarna välja ut 1 eller 2 ställen ni vill besöka och sedan slappa vid poolen eller liknande. När ni kommit in i pulsen av staden de sista dagarna ökar ni tempot lite :) Jag Har dykt både på Koh Tao och Phi phi och de har båda sin charm. Det är mindre artrikedom på Tao men samtidigt finns arter som inte finns på Phi phi men dyk på Phi phi ger chans till fler arter per dyk. Sedan skall man kanske tänka en gång extra innan man besöker Koh Tao idag många oförklarliga dödsfall (tror det är 10 st) har hänt de senaste åren och det ryktas mycket kring dessa,jag säger inget men googla lite och avgör själv. Skall du dyka på tao kan jag rekomendera Sairee cottage diving ,och på Phi phi Barracuda dive center. Phi phi bjuder på riktigt bra dykning med stor artrikedom. Har tyvärr inte själv dykt i Australien så jag har svårt att jämföra där men har iaf gjort runt 60 dyk i både sverige (hela västkusten) Grekland,cypern och Thailand.
Av Yann
1 dec. 2018 16:09
Tack för tipsen.
En sista fråga. Måste man boka bord på julafton om vi vill gå på något lite finare resturang. Och har du något tips på vart? Tjejen vill vara på någon Rooftop resturang.
Av Yann
1 dec. 2018 16:09
Tack för tipsen.
En sista fråga. Måste man boka bord på julafton om vi vill gå på något lite finare resturang. Och har du något tips på vart? Tjejen vill vara på någon Rooftop resturang.