Fawlty Towers i Kristianstad?

27 juli 2013 21:00
Visningar: 309
Då vår hund precis opererats blev vi tvungna att ta med henne till Kristianstad. Urvalet av ställen att bo på krympte snabbt och vi valde en B&B som både såg bra ut i bild och text samt lät bra.

Väl där anar vi direkt oråd. Eftersom vi har hund ska vi bo i källaren. Det luktar rå fukt (mögel?) och i ett av rummen står en avfuktare. Då vi inte har något direkt val med hund och allt beslutar vi för att stanna en natt.

Den "välkännt goda frukosten" består av i förväg framställd mat och kaffepulver som redan 24 timmar innan användande finns i bryggaren.

Mina luftrör packar ihop under natten och när vi försöker få kontakt med ägarinnan svarar hon sent och då med frågan "Vem var barnet?'.

När detta förklarats ges man ett långt tal där Kontentan är att "det finns ingen fukt i källaren" (vad gjorde avfuktaren där?) och det är inte hennes "fel att jag har en sjukdom" (jag råkar vara känslig mot fuktig/möglig luft) men det hade vi heller inte påstått. Bara att det var mycket rått i källaren och att vi under dessa förutsättningar med en hund och en tvååring ej kunde bo kvar.

Då ingen fukt, uppenbarligen fanns, och jag "led av en sjukdom" samt att det inte var nödvändigt att informera om att man skulle placeras i en gammal källare från 30-talet fanns inga pengar kvar att ge som refund.

Vi orkade i detta läge inte fortsätta monologen.

Nu, 12 timmar senare luktar våra kläder (som låg nedpackade) fortfarande unken källare.

Basil Fawlty har blivit en gammal skånsk tant.
Av Theelf
29 juli 2013 01:05
Saknar "likeknappen" på RG.

Like!

TheE.
Av Msdr
31 juli 2013 22:15
Så tråkigt med en opererad hund och ett mögligt B&B!!

Som född och uppvuxen i Kristianstad undrar jag ju var i hela friden denna skånska kvinnliga Basil har sitt tillhåll??

;)
31 juli 2013 23:14
HAHAH!

Tänk va skönt med att slippa en "VARNING!!!!!!!!!!!!ALDRIG MER!!!!!!!" rubrik och istället få läsa kritik med glimten i ögat. :)
21 aug. 2013 10:34
Msdr: Tänker inte gå in på det, men ska någon vän bo på b&b så skicka en fråga så skakar eller nickar jag på huvudet - så har jag inget sagt. :-D

Det ironiska är att en polare vi springer på säger 'Min familj äger en B&B, varför sa ni inget...".

What to say... REALLY!?