Färjetider

Av Ansox
6 maj 2014 20:55
Visningar: 787
hej!

Har bokat boende i Trogir, Lumbarda, Hvar och Split. Nu försöker jag få prisuppgifter för färjepriser och när jag söker så får jag inte upp de dagar när jag tänkt byta boende. Vet någon om det går färjetrafik alla dagar mellan öarna som jag ska besöka eller måste jag boka om mina boende till specifika dagar när färjan går? Vi reser mellan 18 juni-3 juli.

Tacksam för svar!

Vänligen

Ann Sofie
Av Bodilka
10 maj 2014 10:28
Hej!
Jag har rest mycket i Kroatien, och då med båtarna så mycket det gått.
Det går en båt från Trogir till Split om ni vill slippa den bussresan. Den avgår från andra sida bron av gamla stan.
Från Split går båtar till flera ställen på Hvar, se turlistan jag lämnat som länk. Det finns bussar som går mellan orterna på Hvar.
.
Det går oxå båtar mellan Hvar och Korcula , men kan däremot inte svara för om det går bussar från färjeplatsen till Lumbarda. Kolla med det boendet ni har bokat.
När ni är på Korcula skulle jag tipsa er att göra en dagstur och ta en båt till Dubrovnik, som är en enorm upplevelse.

Lämnar en länk till det största båtbolaget som trafikerar området. Men sen finns alltid andra och mindre bolag som oxo trafikera där. fråga där ni bor, dom brukar gärna tipsa om alternativ.
Fråga gärna om ni undrar om nåt mer, har rest runt där flera år i rad, och jag älskar detta underbara ställe.
Hoppas ni fick hjälp av detta.
Hoppas ni får en underbar semester där! Mvh Bodil

http://www.jadrolinija.hr/red-plovidbe/lokalne-linije-30-05---28-09-2014-
Av Ansox
10 maj 2014 22:46
Tack för fint svar! Jag inser att det blir en färja kl.06.00 från Korcula. Det blir nog taxi. Har förlängt vistelsen en natt för jag insåg att vi missar en dag när vi åker så tidigt. Nu längtar hela familjen mycket. Alla tips är värdefulla!!
Av Desires
11 maj 2014 15:24
Ja, ser att du fått länken till jadrolinija som är det bolag som har mest båttrafik i området.
Du skriver om prisuppgifter och då vill jag bara nämna att det är otroligt billigt att åka färja i Kroatien, vi betalade endast ca 5-6 EUR ut till ön Vis från Split, och Vis är den ö som ligger längst ut i Adriatiska havet, så det är väldigt låga kostnader för att åka färja där!

Ser att ni ska till Trogir - det är ju den stad som ligger närmast flygplatsen i Split, så kanske enklast att bo där sista natten innan ni ska hem (eller bo i Split sista natten om ni ska flyga hem från Split). Det tar bara 15 min med bil från lilla söta staden Trogir till Splits flygplats, från Split tar det ca 40-45 min med buss från hamnen.

Vad gäller ön Korcula uppfattar jag det som att ni ska bo i Lumbarda, det ligger väl bara en knapp mil från den finaste staden där som definitivt är staden Korcula, det är en väldigt pittoresk stad omgärdad av en ringmur, ser ut som "mini-Dubrovnik". I Lumbarda finns en sandstrand som vi besökte, men vi tyckte inte det var lika mysigt att bada där, som överallt annars på Korcula, men det finns kanske andra badmöjligheter där också. Annars kan ni ta taxi in till Korcula stad, därifrån går det badbåtar ut till fina bad med turkost kristallklart vatten, folk badar t o m inne i Korcula stad, de simmade i det läckra vattnet precis utanför stadsmuren där, här kan du se lite foton från Korcula http//www.desires.se/#post6