Färdmedel

Av Molly12
19 jan. 2016 19:35
Visningar: 246
Jag o mannen ska ta oss mellan HCMC vidare till Na Trang vidare till Mui Ne vidare till Phu Quoc o avsluta resan i HCMC. Önskar tips på bästa färdmedel o bolag för oss pensionärer.
24 jan. 2016 09:30
Hej, vi tog tåget till DaNang, valde soft seats, det är fyra liggplatser i varje kupé . Inte det bekvämaste färdmedlen kanske.. Ruskar och skramlar så ta med öronproppar. Men vi tyckte det var en fantastisk upplevelse, fina vyer när det bli ljust och god mat säljs ombord. Alla är jättehjälpsamma! Ert hotell fixar säkert biljetter annars säljs i många biljetthak. Biljetterna kostade ca 65 dollar/pers. Vi är 50 så vet inte om det finns pensionärsrabatter. Ett hett tips är att välja HoiAn istället för Nha Trang.. Vi är i NhaTrang nu och tänker åka härifrån tidigare än tänkt, pga 'den turistiska' känslan här. Massor av framförallt ryssar.
Mellan DaNang och HoiAn åkte vi lokalbuss, billigt å bra. Inte så långt heller. Därifrån hit till Na Trang åkte vi sleepingbus, en buss med liggsäten. Kostade 330 dong alltså ca 130 kr pers. Tog 12 timmar. Vi har valt att se tiden och vägen mellan platserna som en stor del av upplevelserna och inte valt det snabbaste. Inrikesflyg finns ju mellan dessa platser men det har vi valt bort.
Mvh Lasse å Lena
Av Molly12
24 jan. 2016 11:21
Tack för jätte-bra info.
13 feb. 2016 01:12
Citerat från Molly12:
Jag o mannen ska ta oss mellan HCMC vidare till Na Trang vidare till Mui Ne vidare till Phu Quoc o avsluta resan i HCMC. Önskar tips på bästa färdmedel o bolag för oss pensionärer.
Hej Molly12,

HCMC - Nhatrang --Mui Ne ---Phu Quoc --HCMC: Är det sträckan som ni vill fråga?
Om det är så då färdmedel kanske är här:
1. HCMC --sleeping buss /natttåg (till Nhatrang: ca 10 -11 timmar
eller HCMC ---flyg----> Nhatrang (35 -45 usd): ca 50 minuter
2. Nhatrang --- direkt buss (the Sinh cafe, Hanh cafe: open bus) ---> Mui Ne: ca 5 timmar
3. Mui Ne ---> direkt buss ----> Saigon: ca 5 timmar)
4. Sai Gon ---Flyg --> Phu Quoc ---flyg---> Saigon: (96usd/ tur och retur med Vietjetair under april 2016, t,ex..som jag hittat) - det tar ca 45 minuter.

Som Lasseolenas tips tycker jag också Ni skulle åka till Hoi An istället för Nhatrang - Mui Ne...

Ha det trevligt i Vietnam!