Familjeresa till Yucatanhalvön

23 mars 2010 18:46
Visningar: 4475
Vill gärna ha tips och förslag på vad som passar en familj med 2 barn, 6 och 8 år inför resa i mars 2011.
23 mars 2010 19:32
Playa del Carmen var en nice plats med bra stränder och trevlig gågata med många restauranger. Kändes som en trygg plats med en glad och trevlig lokalbefolkningen. Ni ska dock bo nära detta lilla centrum och inte på ngn avlägsen resort utanför stan. Att ta barnen med och strosa på kvällarna och sen är det lätt att ta sig från busstation på olika dagsturer. Välj alltid lokala arrangörer fram om researrangörens om ni åker charter, mycket billigare men minst lika bra. Ni kommer att gilla platsen!
25 mars 2010 14:42
Vi åker dit i Dec. Vi åker reguljärt via USA. (SAS till och från USA, US airlines mellan USA och CUN). Har bokat alla boende på nätet. Blir betydligt billigare och roligare än charter. Vår trip kommer se ut såhär: 3 dgr i Washington. 3 dgr i Isla Mujeres (Ixchel hotel), 6 dgr i Belize (Ambergris caye; Mata Rocks), 7 dgr i Playa del carmen (Pelicano Inn genom VING). Och avslutningsvis 4 dgr i NY. Vi har barn i 6, 7, 8 och 10-årsåldern med oss. Jag berättar gärna mer när jag upplevt allt... Prova gärna Momondo när du letar flyg samt kolla in på Tripadviser innan du bokar hotel. Lycka till!!
25 mars 2010 20:29
Tack för tips! Det blir definitivt inte charter...! Vi har inte bestämt reslängd än, men ca 3-4 veckor blir det nog. Dags att börja leta flygbiljetter!
28 mars 2010 21:11
jag tycker ni ska åka till Isla de murjes utan för cancun. En mindre ö med fina stränder och trevlig liten by, perfekt för barn.

I Playa de carmen är det som kanerieöarna för amerikaner, såå turistigt. tråkigt att åka så långt för det. Prova även Tulum jätte fint.

/Maja
6 apr. 2010 15:47
Hej,

Skall ni resa i mars tycker jag inte tat ni skall missa Chichen Itza, som är den mest kända arkelogiska och historiska platsen.
Där visar sig ”ormen” som bildas av skuggning av trappstegen i en av pyramiderna 2 gånger varje år. 23 mars och 22 september.
Hade ingen aning om det innan vi bokade vår resa förra året, men det var coolt att se.... Och så stannade man ju på vägen och badade i en av alla Cenotes (underjordiska vattengrottor).

Med barn skulle jag rokommender Xel-Ha.
Här snorklar man, eller flyter runt i badringar mm inom inhängnad mark, nationalpark, men lika kul för vuxna.
Man kan även simma med delfiner, promenare lite lätt i djungeln och se massor av djur.. googla på det...riktigt häftigt.
Har gjort ett resaalbum om Mexico från förra året som du gärna får kika på :-)

Vi bodde på Playa Del Carmen, som var riktigt barnvänligt i mina ögon :-)

Hör gärna av dig om du vill ha fler tips och idéer :-)
Av Vera67
6 apr. 2010 21:44
Vi var i Mexico nu i mars 2010. Vi kommer inte återvända till Cancun såvida vi inte får betalt!!!!... Men till Tulum, där har paradiset skapats med turkost vatten och kritvita stränder. Där vill man stanna och bara vara, helt fantastiskt. Åk till Isla Mujeres oxå - där finns det en hel del boenden och superfina stränder. Vi bodde på NaBalam och det var kanonbra. Det låg precis på stranden och man fick en stor solsäng till sin familj. Handdukar ingår ofta när man hyr solstolar eller när man ligger på hotellets solstolar. Vi använde våra egna handdukar en enda gång på tre veckor.

Vi kommer definitivt att återvända men inte till Cancun och bara några dagar till Playa del Carmen som påminner om Kanarieöarna.

Det är enkelt att färdas i Mexico, man kan åka buss med deras lokala bussbolag ADO, kanonfina bussar med ac, film och man förbokar sina säten och BILLIGT. Det går skapligt fort att åka mellan flygplatsen och nån av städerna. Att resa reguljärt och boka eget rekommenderas starkt. Det är inga problem, det finns colectivos (små minibussar) som inte kostar alltför mycket jämfört med taxi från flygplatsen.

Vi hade bokat flygstolar och sen boendet då vi blev rekommenderade att göra så så det kunde vara svårt att hitta boende på plats. Detta stämmer inte, det fanns massor av ställen att bo på och man behöver inte boka hemma men det kan vara skönt att veta var man ska när man reser med barn.

Hör av dig om du vill veta mer! Jag gillar Mexico skarpt och kommer återvända dit...... För där kan man bada med delfiner och den upplevelsen var AMAZING!!!!

Lycka till och njut i Guaccemolens hemland.... mums!!
7 apr. 2010 19:17
Var där förra året startade med att landa i Cancun se Playa del carmen ut till Cosemel sen Toulom vidare till Belize o ut till cay culker toppen tripp.
19 apr. 2010 10:33
Citerat från vera67:

Hör av dig om du vill veta mer! Jag gillar Mexico skarpt och kommer återvända dit...... För där kan man bada med delfiner och den upplevelsen var AMAZING!!!!
Tack för många bra tips! Delfiner låter spännande, har du mer tips om det?
12 jan. 2011 17:20
Är tillbaka nu från en händelserik resa! Hör av Dig om du vill ha mer info. Vi simmade oxå med delfiner. Alla barnen var rörande överrens om att det var den bästa dagen i deras liv... Men avsett pengar hemma till det annars blir det lätt att man hoppar över det.. För det var ingen billig affär!!!
12 jan. 2011 20:13
hej välkommen hem hur var det att bo på Pelicano Inn.