Familj på fem till New York?

Av Ny2012
22 aug. 2011 19:51
Visningar: 3909
Vi funderar på att dra iväg med hela familjen till New York nästa år. Jag hittade den här sidan och tycker att det har varit bra att läsa lite tips. Därför tänkte jag testa med att ställa de frågor som jag inte riktigt lyckats hitta de bästa svaren på ännu:

- Var ska en familj på fem personer bo? Vi vill bo i samma rum och vi vill inte lägga ner allt för mycket pengar på boendet, inget lyxhotell alltså.

- Och fram för allt, vågar vi åka iväg med tre barn i åldrarna 2, 5 och 8? Vi har redan fått höra att vi borde vänta några år. Någon med erfarenhet?

Vänlig hälsning
Moa
Av Annl
23 aug. 2011 15:35
Hej,

Vi var i USA (Florida) första gången år 2006 och då var våra barn 9 år och 7 år. Sen åkte vi tillbaka jullovet därefter till just NYC.

Era barn är väldigt små och det är en lång flygresa med en tidsomställning på sex timmar. Detta bör man ta i beaktande.

Att resa i USA med barn i allmänhet är dock inga problem - allt funkar och det är inga konstiga djur eller vaccinationer (utöver standardprogrammet av vaccination) som behövs som det kan vara om man åker till Afrika t.ex.

Men NYC är stort och det är stora avstånd och fråga kan ställas om ni inte blir för begränsade i en sådan stad med så små barn. NYC är ju en rätt rushig stad så det är lätt att barnen kan bli trötta av alla intryck. Och gnälliga och trötta barn är ju inte kul...

Skulle du fråga mig så skulle jag avråda er från att resa till NYC just nu när barnen är så små. Däremot är det ju toppen - om det är till USA ni vill - att resa till Florida; där kan ni besöka Disney World och Seaworld som barnen skulle älska och så boka ett boende så att ni kan bada och slappa.

I Florida kan man boka condo - det är lägenheter som ägs av privatpersoner och dessa håller i allmänhet väldigt hög standard och många av husen ligger granne med stranden och med ett poolområde mellan huset och stranden. Extremt praktiskt och barnanpassat.
Av Peter_o
4 sep. 2011 11:12
Jag var just i New York (Manhattan) med barnbarnet på 11 år, och det var givetvis inget problem. Skulle nog gå bra vid 8 år också, men 2? Och alla tre på en gång även med två vuxna? Nä, det fungerar inte. Jag har aldrig sett en sådan familjekonstellation ute på gatorna i NY, och det har nog sina randiga skäl. Det fungerar inte.

Men du vill väl ha konkreta motiveringar? Ta transporter t ex. Jag antar ni skulle vara mest på Manhattan (med utflykter till Bronx Zoo och Coney Island). Det vanligaste transportsättet är tunnelbana. Jag misstänker att ni behöver ha en sittvagn med, och det går knappt att använda den i tunnelbanan. Tror inte jag sett en barnvagn eller sittvagn i t-banan överhuvud taget, men sittvagn är i alla fall tillåten om den är ihopfälld.

Taxi kanske går att åka, de tar ju bara 4 passagerare. Det får i alla fall inte plats med barnbilstol (den måste man ha med själv). Två taxi fungerar givetvis, till dubbla priset.

Hyra bil skulle jag inte överväga, även om det finns de (i alla fall en) som säger att det går. Köra bil är nog kul, men att parkera i närheten av målet tror jag inte man lyckas med.

Att få tag på lägenheter eller 4-bäddsrum som rymmer 5 är nog ganska enkelt, men jag vill helst inte rekommendera något (av skäl som framgått).

/PeterO
Av Ny2012
4 sep. 2011 13:13
Okej, tack för era svar!

Ni har fått oss att tänka till och viktigast av allt tänka på detaljer. Vagnen till exempel, om vi åker kommer 2-åringen att få åka på ryggen i stolen. Att hålla koll på barnen känns inte som något problem, men det beror ju såklart på vilka barn man har.

Men en reaktion på svaret (ursäkta), vadå aldrig sett en familj på fem i New York? Det har nästan gjort mig mer besluten om att vi fixar det här ;)

Planen är att åka dit och uppleva staden. Vi är ganska resvana som familj och har därför inga förhoppningar om att kunna skapa något slags schema som ska följas.

Fortsätt gärna komma med tips!

Moa
Av Peter_o
4 sep. 2011 14:05
För att 'bevisa' min tes tog jag nu (när klockan är halv åtta i New York) och tittade på webbkamrorna på Times Square. Har inget minne av att jag sett barn där, men nu var det första jag såg en mamma med ett barn i varje hand, ca 8 och 5 år. http://www.earthcam.com/usa/newyork/timessquare/

Jo, själva upplevelsen är nog det största grejen, men lite planering ska ni nog ägna er åt.

T ex rekommenderar jag att Frihetsgudinnan och Empire State Building besöka tidigt (båda öppnar 8) för att slippa timslånga köer (beror givetvis även på vilken årstid ni reser).

Och den stora flugan för mitt barnbarn: mata ekorrar! Det gör man på förmiddagen och speciellt Madison Square Park och Union Square är bra. I Central Park såg vi bara någon enstaka. Köp nötter/mandlar i närmaste Duane Reade (matbutiken ser ofta ut som apotek från utsidan).

Så här står det på MTA.info : Up to three children 44 inches tall and under ride for free on subways and local buses when accompanied by a fare paying adult.

/PeterO
Av Annl
4 sep. 2011 15:31
Citerat från ny2012:
Okej, tack för era svar!

Ni har fått oss att tänka till och viktigast av allt tänka på detaljer. Vagnen till exempel, om vi åker kommer 2-åringen att få åka på ryggen i stolen. Att hålla koll på barnen känns inte som något problem, men det beror ju såklart på vilka barn man har.

Men en reaktion på svaret (ursäkta), vadå aldrig sett en familj på fem i New York? Det har nästan gjort mig mer besluten om att vi fixar det här ;)

Planen är att åka dit och uppleva staden. Vi är ganska resvana som familj och har därför inga förhoppningar om att kunna skapa något slags schema som ska följas.

Fortsätt gärna komma med tips!
_______________

Förstår inte riktigt varför du vlll ha fortsatta tips när du ändå verkar ha bestämt dig för att genomföra denna resa - oavsett vilka råd du får - här på RG eller de andra råden som du skrev om.

Klart att allt går att genomföra men det skall ju vara trevligt och givande för alla. Om du absolut vill komma till NYC är det kanske en bättre idé att du och barnens pappa åker själva.

Och så har jag lite svårt att förstå din kritik mot PeterO:s kommentar - det är ju hans bild och man kan tycka vad man vill om den men det är ändå hans upplevelse. För övrigt kan jag bara instämma i den bild han tecknar och jag har också varit i NYC ett antal gånger.

Trevlig resa!
Av Peter_o
4 sep. 2011 18:43
Citerat från ny2012:

Men en reaktion på svaret (ursäkta), vadå aldrig sett en familj på fem i New York? Det har nästan gjort mig mer besluten om att vi fixar det här ;)
New York (Manhattan) är knappast känd för att det bor barnfamiljer där, så de familjer på 5 eller fler man skulle kunna se borde vara turister. Men visst finns det barn, T ex har Union Square en nyöppnad 'lekhage'. Jag skulle tro att alla tre barnen kan rumla omkring där en bra stund (om de skulle tröttna på att mata ekorrar).
Tyvärr har mitt favorithotell alldeles vid Union Sq bara maximalt två-bäddsrum och det är inte två dubbelsängar vilket annars är relativt vanligt.

Du har ju tydligen läst mina gamla inlägg, så det är kanske onödigt att tipsa om New Yorks Fire Museum och Hangarfartyget Intrepid samt ett par statyer i Central Park. Favoriten cykla tror jag inte passar.

/PeterO
Av Ny2012
4 sep. 2011 21:15
Tack så mycket Peter o! Jag har läst mycket av det du skrivit och hoppades att du skulle se även mitt inlägg ;) Det är guld värt med små tips som till exempel att vagn inte fungerar på tunnelbanan. Länken du skickade var också rolig, med dessa webkameror. Jag menade inte att kritisera ditt första inlägg, tyckte dock att tonen var negativ och kanske (?) för avskräckande. Men det är just sådant vi också behöver höra för att till slut kunna känna oss säkra på att det blir rätt beslut.

Och till damen som även svarat så är resan långt ifrån bokad. Därav tas tips emot tacksamt! Men vi skulle aldrig lämna barnen hemma. Vi har åsikten att barn inte är ivägen utan snarare kommer de att uppskatta resandet, men genom sitt perspektiv. Att jag skriver här är delvis för att försäkra mig om att barnen faktiskt kommer att få en positiv upplevelse. Vi har sedan barnen varit små rest mycket och de två större är redan resbitna :) Att barnen ska med är självklart för oss och jag vet att det är en något unik åsikt - just därför tar jag mig friheten att ifrågasätta en del av det som skrivs.

Men som sagt, tusen tack för svaren Peter o! Tack vare dina råd kan vi till sist göra ett klokare beslut, om det nu blir att åka nästa höst eller avvakta några år.
Av Peter_o
4 sep. 2011 22:06
Efter att ha läst i en annan tråd om en mamma som vill åka till Indien på ett halvår med sin 2 månades baby, så vi börjar bli luttrade. Visserligen är det stora omkostnader för att mata ekorrar, men det var kul att se dem följa Lisas hand uppe på ett gunnebostaket.

Jag (och Lisa) missade Forbes Galleries kul-mobil som de har innanför ytterdörren. De har lite knepiga öppettidet. Den är kul, och absolut något för dina barn (och deras pappa...).

/PeterO
4 sep. 2011 23:27
Rent praktiskt bör det inte vara några problem, jo visst finns det barn och barnvagnar i NY :-)
Såg massor med barnfamiljer när vi var där.
Ni känner ju era barn, jag skulle kunna tänka mig att en 5-åring inte är så road av staden kanske inte en 8-åring heller? Mycket vuxensaker man vill se där, titta på trista hus och museum är kanske inte så kul.

Den stora faran skulle jag säja är trafiken, den är hektisk, med barn som är extra självständiga och gärna ger sig av på upptäcksfärd själv kan det bli oroligt men som sagt Ni känner era barn.

Mitt intryck av tunnelbanan är att det inte är minsta problem med vagn där, en hopfällbar vagn /sulky kanske kan vara smidigt, barnet på armen och bära vagnen i värsta fall, det finns inte hissar överallt om jag minns rätt.
Bussarna tror jag är lite svårare men allt går.

Kan inte tipsa om något specifikt boende, är lite länge sen vi var där nu men som Peter skriver så har de flesta hotellrum två dubbelsängar (Queen size) så det bör Ni kunna dela på.
Av Erc
6 sep. 2011 20:30
En resa till Manhattan med barn är inte det samma som en utan barn. Såklart.

Vi besökte Manhattan två dagar under en resa till nordöstra USA 2010 med vår då åtta månader gamla son. Vi bodde i Carteret, NJ ungefär 20 minuters bilresa från St George Ferry Terminal på Staten Island. Därifrån tog vi färjan till Manhattan första dagen för att sedan promenera hela dagen. Nådde södra Central Park framåt tidig eftermiddag. Tog tunnelbanan tillbaka till färjan och körde tillbaka till hotellet. Dag två körde vi in till Manhattan (jag hävdar med en dåres envishet att bilkörning och Manhattan hör ihop - det enda bekymret är svindyr parkering) för att spendera en tid i Central Park och vidare till Coney Island. Resan fortsatte sedan till Atlantic City där vi bodde i tre nätter (på dåvarande Trump Marina, numera Golden Nugget) och sedan avslutades veckan i DC.

Åker tillbaka till NYC-området i april. Sonen är då 2,5 år och har en lillebror som då kommer vara åtta månader. Reser med nära släkt och har hyrt ett hus på Jerseykusten. Blir en eller två dagar Manhattan den gär gången också och Staten Island-färjan minst en av dagarna.

En familj på fem personer kan med fördel bo i ett familjerum på ett hotell. Men - personligen hade jag alltså inte bott på Manhattan utan på pendlingsavstånd. Kan rekommendera Radisson i Carteret, NJ - prisvärt och fräscht.
7 sep. 2011 11:24
Jag känner att denna tråden är på väg åt fel håll.

Vi är en familj på 5 persomer som varit i New york många gånger med små barn( ner till 1 år). Jag måste säga att det är helt fantastiskt!.Få städer är så barnvänliga och enkla att ta sig runt i med barn som New york. Att ha barnvagn är bara en fördel efter som man har bättre koll på barnen då.

Det finns många bra hotel att bo på i midtown om man är stor familj. Vi har bott t.ex. på Radio city apartments precis vid times square. Billigt och prisvärt( men New york är aldrig billigt...) Bra betyg på tripadvisor
http://www.radiocityapts.com/

Lite högre standard är Doubble Tree guest suites Times square:
http://doubletree1.hilton.com/en_US/dt/hotel/LGASFDT-DoubleTree-Suites-by-Hilton-Hotel-New-York-City-Times-Square-New-York/index.do

Baren älskar New york och jag tycker verkligen ni skall våga åka dit som familj. Vi har också gjort utflykter till Jersy gardens och Woodbury common,utan problem.

Andy
Av Ales
10 sep. 2011 22:08
Hej Ny 2012,

Vi är en familj med två små barn och vill bara säga att vi reser utomlands med barnen två till tre gånger om året. Nu är det så att vi aldrig varit i New York varvid jag inte velat blanda mig men jag tycker att det är fel att någon ska avråda eller påverka er beslut om ni nu bestämt att åka.

Vi har aldrig känt oss begränsade med våra barn...Man får bara omorganisera sin resa!

Nu är det så att vi planerar resa tillbaks till USA förmodligen NY påsken 2012 och då reser vi med våra barn så klart! De är nu 5 och 7 och och dem har sett så mycket...
Det är så roligt att höra dem säga att de har varit här och där:)

Så om ni nu planerar en resa "just go for it" planera noga och lägg kanske några fler dagar så ni hinner se det ni vill!!
Av Peter_o
10 sep. 2011 22:57
Jag kanske är onödigt kitslig, men första frågan var väl just den om det var lämpligt. Att Ann tycker att barnen får det roligare i Florida tror jag ingen betvivlar riktigheten av. Själv tycker jag inte jag har varit så gnällig sedan jag fått klart för mig att Moa vill/ska åka. Att jag inte sett någon familj med tre barn i New York är givetvis inget jag kan gå ed på, men tycker att det kan vara en relevant upplysning.

Jag friskade just upp vad som är kul för barn i några inlägg i Facebook, men det var väl samma som här. Möjligen med tillägget att den speciella Dinosarieutställningen på Museum of Narural History pågår året ut, ungefär.

/PeterO
Av Ny2012
11 sep. 2011 12:39
Vad roligt med så många svar!

Det är klart att New York inte blir samma slags resa som Mallorca men jag tror nog att resan ändå kan bli lika rolig och givande för barnen. Vi har rest runt på olika "badsemestrar" sedan yngsta barnet var ett år. Just därför känns det spännande att våga sig på något nytt. Det lutar mer och mer åt att vi kommer att åka nästa år eftersom att alla pusselbitar faller på plats gällande planeringen.

Det vi verkligen vill göra i New York är att åka färja och få en vy från vattnet, se staden ordentligt på håll. Sedan vill vi till Centralpark och så har vi hört talas om ett stort ToysRus som barnen vill se :) Jo, och såklart nästan det viktigaste, äta pancakes till frukost ;) Dessutom är det ett krav att se NHL-hockey när vi är där, vilket innebär att vi måste hålla oss till den säsongen tidsmässigt. Någon som varit på hockey i USA/Canada. Hur är det att ta med sig barn?

Tack alla som svarat! Kul att höra från er som lyckats dra med hela familjen och tack för alla bra tips, till exempel ekorrarna :) Vi får se vilken boende vi hamnar på till slut.

Moa
Av Peter_o
11 sep. 2011 12:49
Jag skrev just i Facebook följande:
Jag var på Bornx Zoo en lite halvregning dag, utan köer, men det räckte med de, kanske 4 timmar, jag var där. Men då var det inga barn med och då går det kanske fortare att komma runt.
Se till att du kommer till Union Square en mån-, ons-, fre- eller lördag för då är det grönsaksmarknad. (Memorera Lennert Hellsings dikt om de tre små rädisorna i förväg). Forbes Galleries ligger i närheten, och så var det ekorrarna...
Ska ni äta pannkakor med lönnsirap så går det bra på Big Daddys straxt intill, Park Avenue South mellan 19th and 20th Street. Men ta inte in två portionen, beställ en och en extra tallrik.

/PeterO
Av Maets
25 okt. 2011 17:14
Väcker tråden till liv eftersom vi just bokat ARN-EWR juni nästa år. Åk säger jag! När vi åker nästa sommar kommer yngsta vara 1,5 år och äldsta 4,5 år. Vi kommer dock bara vara 2 nätter på Manhattan. Förra gången vi var över hade vi bara en och hon var då 1,5 år. Då var vi också 2 nätter i det stora äpplet. Men ni som redan har rest mycket med barnen kommer inte ha några som helst problem. Det handlar bara om inställning och att man vet om förutsättningarna. Våra erfarenheter av att resa med barn är att det är samma "problem" på resa som hemma fast mycket mindre, barnen gillar när det händer saker! Mitt tips är att bo på Upper West Side. Många som bor där vilket innebär mycket affärer och restauranger. Även nära till Central Park där man kan hänga med kidsen.

Eftersom jag är Devils supporter tycker jag så klart att ni ska ta tåget ut till the Rock (Prudential Center) på NJ sidan. Det ligger precis vid Newark Penn Station så det är lätt att ta tåget dit. Jag har tyvärr aldrig varit i just denna arena då den är relativt ny, 2007, men de gånger jag sett Devils i gamla arenan har det varit mycket barn med på matcherna. Sportevenemang i USA tenderar ju att vara mer av familjefester än i Sverige så jag tror att det är en alldeles utmärkt idé att se en NHL match. Det är iaf lättare att få tag på biljetter till Devils än Rangers.

Mitt tips på barnaktivitet är att ta linbanan ut till Roosevelt Island!

/maets