Fadderbarn och Halong Bay

Av Kermel
9 sep. 2015 11:27
Visningar: 304
Vi är 4 vuxna i familjen som ska åka till Vietnam i Januari. Vi börjar i Hanoi och avslutar i Ho Chi Minh city. Däremellan ska vi till mellersta Vietnam och hälsa på mitt fadderbarn. Det ser jag verkligen fram emot!
Jag undrar för er som varit i Halong Bay, behöver man boka båt innan eller det är bara att komma dit? När går båtarna ut på dagen? Vi har inte bestämt om vi ska ta med övernattning eller inte. Några råd? Det är ju inget badväder i Januari precis så man behöver ju ingen tid att lägga till på stranden och bada några timmar, så det är kanske inte så mycket att göra och det räcker kanske med en dagstur?
Sen undrar jag om någon varit och hälsat på sitt fadderbarn i Vietnam. Jag har genom ActionAid. Några råd om detta i så fall?
Hur kommer man enklast från Ho Chi Minh till ön Phu Quoc?
/Kerstin
22 sep. 2015 18:51
Hej,

January är kalt och dimmig i Halong o Norra Vietnam.
En dagstur är lagom okay om ni vill inte övernatta på båtar.

Jag tror inte man behöver boka i förväg utan att man bokar på plats i Hanoi.

Var vill ni se fadderbarn i Vietnam?

Steve
Av Kermel
22 sep. 2015 19:07
Hej och tack för svar. Vi har bestämt oss för dagsutflykt till slut och ska höra med hotellet vi bokat i Hanoi om de kan boka med någon lämplig.
Jag har ett fadderbarn i centrala höglandet i ett område som heter Krong Bong. Vi landar i Buen Ma Thuot och sen är det en bit därifrån.
Kerstin