ESTA Visum

21 nov 2011 15:22
Visningar: 3523
Nu börjar det dra ihop sig. Om fyra veckor åker jag och min sambo till New York. Förra veckan ansökte vi om visum för att komma in i USA.

Problemet är att när man ska fylla i Förnamn står det att det ska vara det namnet som står först av förnamnen i passet. I mitt pass står det först Sandra som är mitt tilltals namn och sedan Natalie som är mitt andra namn. Då skrev jag alltså Sandra. Min sambo där emot har sitt andranamn före sitt tilltalsnamn i passet. Han fick ju då skriva Förnamn= hans andranamn.

På våra biljetter heter han ju sitt tilltalsnamn. Kollar dom biljett och visum samtidigt? Hur kan detta påverka oss? Kan det göra det?

Svårt att förklara men jag hoppas att någon förstår hur jag menar:)
21 nov 2011 16:47
Tanken är ju att det ska stå samma på båda. Alternativet är att boka Esta i andranamnet också. Eller så skriver ni det som ett namn. T.ex. JOHANMIKAEL så kommer båda med.
Av Peter_o
21 nov 2011 22:16
Jag tror flygbolagen börjar bli gnälliga då det gäller namn på biljetten och vad man skiver i ESTA. www.icelandair.se tar ut 500 kr extra om namnen inte stämmer överens.

Tydligen ska flygbolagen börja kolla att man har godkänt ESTA innan man får stiga ombord och då vill de inte ha trassel med att det är olika namn.

Vill din sambo ändra i ESTA så är det bara att göra en ny ansökan (för 14 dollar).

Min uppfattning är att det bara är ESTA som är tydlig med att tala om att de vill ha det först förnamnet. Flygbolagen tycker tydligen att de kan vara hur flummiga som helst. T ex skriva "Förnamn som det står i passet". Heter jag t ex Gürgen så går det inte att skiva in. Och "Förnamn" uppfattar ju de flesta som att de frågar efter tilltalsnamn.

/PeterO
22 nov 2011 13:45
Peter: Om nu min sambo skulle ändra sin ESTA ansökan, tror du inte att det skulle bli fel då för att han inte fyllt i det första namnet av förnamnen?
Eller bryr som sig inte om det tro?
Av Peter_o
22 nov 2011 14:55
Du menar att det står första namn i ESTA och det andra förnamnet på biljetten. Själv åkte jag till New York med Delta förra sommaren på det viset (jag heter Lars Peter). Jag tror flygbolagen hanterar detta problem, i alla fall än så länge, utan problem vid incheckningen.

Mitt råd är att satsa 14 dollar på att ändra i ESTA och låt biljetten vara som den är.

Men har han is i magen går det säkert bra utan att ändra ESTA, men man vill ju vara smidig mot dem och inte orsaka onödiga diskussioner vid inpasseringen.

/PeterO

Nu förstår jag det som att han redan har ESTA med första förnamnet. Då dycker jag ni inte ska göra något mer, utom att vid nästa bokning använda första förnamnet.
22 nov 2011 15:29
Min sambo heter Jonas Karlsson. På passet står det Tomas Jonas Karlsson. Och enligt ESTA ska det första av förnamnen skrivas alltså Tomas i detta fall, han heter alltså Tomas Karlsson på visums ansökan.
Eftersom vi bokade resan innan vi ansökte om visum så står det Jonas Karlsson i biljetten.

Men vi har mejlat de vi bokade resan genom, får väl se om de vet vad som kan göras. Annars kanske vi "chansar" att det ska gå?
Av Peter_o
22 nov 2011 17:47
När man frågar flygbolaget eller resebyrån svarar dom att det nog är bäst att ändra på biljetter för ett antal tusen kr. Det kostar ju inte dem något att ge det rådet. Att hitta en förstahandsuppgift där någon verkligen haft problem med namnet har jag inte sett. En säger att en arbetskamrat fått lov att köpa ny biljett hem, men det var en biljett som företaget bokat och jag tror att det var något helt annat problem än problem med namnföljden.

/PeterO
Esta visum
USA Sarahansen97, 9 aug 2017
Updaterad av Jensohlsson för 10 veckor sedan
19
Hejsan! I april 2017 åkte jag till USA i 90 dagar för att hälsa på min gamla värdfamilj och min bästa kompis som bor i USA! Jag reste då runt en del och besökte en del vänner. Lämnade landet som jag skulle och har nu bokat en resa i september igen. Där jag och min bästa kompis ska resa runt i ...
Esta visum
USA Hejsandude, 30 jun 2017
Updaterad av Hejsandude för 15 veckor sedan
9
Tjenare. Jag har ett esta visum sen senaste gången jag var i kalifornien som fortfarnade är giltigt. Ska dock inte bo på samma ställe. Undrar om jag kan använda samma visum eller måste jag ansöka om ett nytt?. Tycker det känns lite konstigt att man ska behöva ansöka om ett nytt bara för att man ...
nekad ESTA, hur lång tid tar det att få ett Visum?
USA Misne, 30 dec 2016
Updaterad av Worldofmarie för 32 veckor sedan
15
Hej. Har blivit nekad ESTA pga av anledningar jag inte har en aning om. Gjorde en grupp ansökan på mig och min man, han blev godkänd, inte jag. Var inne här och läste i en tråd, gjorde ytterligare en ansökan individuellt men fick avslag igen. Har inte svarat ja på någon av deras frågor och har ...
Sverige till USA/Kalifornien längre än 90 dagar Visum/ESTA
USA Tottertot, 28 sep 2013
Updaterad av Worldofmarie för 50 veckor sedan
13
Hejsan. Det är så att jag har läst på lite om hur man kan stanna längre än 90 dagar i USA. Men jag är fortfarande osäker på hur man gör det och hur stor risk det är att man inte får ett. Det är så att jag skulle vilja flytta in till min fästmö (skulle man kunna använda det som en anledning att få ...
Visum/esta
USA Edi0606, 24 okt 2016
Updaterad av Edi0606 för 51 veckor sedan
4
Hej! Har en fråga ang min man som blev nekad 2 ggr visum till usa ,han har nu svensk medborgarskap Det skulle inte innebära problem nu eller vad tycker ni? Kan ni något om det? Tack på förhand Edi ... Edi0606: Nej nej det tänker jag inte göra om samma mustag,så var jag tvungen åka själv med ...
Visum/esta
USA Sijo, 19 nov 2014
Updaterad av Floridasidan för 2 år sedan
11
Hej, Jag ska åka till Miami med familjen i december och har en fråga om esta. Om man flyger från Köpenhamn via London till Miami. Vilken stad ska man skriva att man flyger ifrån i esta? Köpenhamn som man startar ifrån eller London som man mellanlandar i? ... Floridasidan: >Citerat från ...