ESTA

7 jan. 2015 11:14
Visningar: 4215
Hej!

Ansökte om ESTA visum och fick betala 87 dollar vilket jag senare fick höra var för mycket. Hur vet jag att jag inte gått in på någon bluffsida och betalt utan att få visumet?
Detta sida var jag inne på:
http://www.esta.us/svenska.html

Tacksam för svar!
Av Peter_o
7 jan. 2015 11:33
Ja, det är en typisk bluff-saju.

Rätt adress är
https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

Du kan gå in på den här adressen och kontrollera att du har ditt ESTA godkänt. Troligen har du det, för de bluffar inte på det viset.

/PeterO
7 jan. 2015 11:47
Citerat från Maddo1968:
Hej!

Ansökte om ESTA visum och fick betala 87 dollar vilket jag senare fick höra var för mycket. Hur vet jag att jag inte gått in på någon bluffsida och betalt utan att få visumet?
Detta sida var jag inne på:
http://www.esta.us/svenska.html

Tacksam för svar!
Exakt samma frågeställning kom på ett annat forum häromdagen, kopierar mina svar därifrån, samma somm Peter_os plus lite annat...

Ja man kan nog säga att du fallit i fällan
Förhoppningsvis har du iallafall fått ett inresetillstånd för pengarna!
Gå in på den riktiga sidan https://esta.cbp.dhs.gov/esta/applic...execution=e1s1 välj "Hämta ansökan", "Hämta en ansökan". Kan du se där att du har en godkänd ansökan så är allt okej annars gör en ny på den rätta sidan.
Du kan försöka reklamera om du vill, finns en del som skrivit om att de fått tillbaka pengar från sådana här sidor.

Jag tittade på sidan (endast första steget av formuläret) och deras formulär verkar vara gjort för den gamla ansökan, de tar inte alla uppgifter som krävs i den nya. Känns ju inte alls okej att de inte ens har alla uppgifter för att göra en komplett ansökan åt dig.....
__________________
Av Pjapen
11 maj 2015 09:57
Jag gjorde samma misstag, skickade dock ett argt mail om att ge pengarna tillbaka, de skrev på mindre än 10 minuter att de inte ska dra några pengar från mitt konto? får se om det stämmer.
Av Palgor
6 okt. 2015 07:51
Hur gick det för er med http://www.esta.us/svenska.html?
Jag gick på bluffen igår och undrar om ni blivit av med pengar från ert konto eller liknande efter att ha använt den felaktiga sajten?

Tacksam för svar.
7 okt. 2015 14:36
Palgor - Har de inte ordnat med ansökan om ESTA för dig?
Av Palgor
7 okt. 2015 15:07
Jag mailade dem om att jag inte ville ha deras tjänst. De svarade att köpet avbrutits och de har inte dragit pengar från mitt konto.
Svaret:
Dear Sir/Madam,
We have canceled your processing request.
The credit card transaction has been canceled and you will not be charged for our services.

Regards,
Customer Service Dept.
USAvisaonline

Beställde ett via den riktiga sajten som godkändes på engång. https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ ($14)
13 okt. 2015 21:06
Jag googlade på "ESTA Ansökan" och denna site hamnade överst på Google. Vi har fått vårt tillstånd men det kostade oss två ca 1400 SEK istället för ca 250. Detta är ett avancerat lurendrejeri, men förmodligen har dom mha av lagvrängare (dvs advokater) lagen på sin sida.
// Karin
14 okt. 2015 09:50
Citerat från Nisseisa:
Jag googlade på "ESTA Ansökan" och denna site hamnade överst på Google. Vi har fått vårt tillstånd men det kostade oss två ca 1400 SEK istället för ca 250. Detta är ett avancerat lurendrejeri, men förmodligen har dom mha av lagvrängare (dvs advokater) lagen på sin sida.
// Karin
Som jag svarade TS här ovan så kan du reklamera och antagligen få tillbaka pengarna.

Detta är så klart lagligt då de säljer en tjänst om än totalt onödig. Det är bondfångeri men de håller sig inom lagens gränser, att de verkar generösa med reklamationer är antagligen just för att inte väcka ännu mer vrede från myndigheternas sida.
Det finns så klart ett skäl till att de är otydliga, det framgår dock, med att de är ett företag och inte en del av Amerikanska myndigheter, hade de skrivit klart att detta är en tjänst där du betalar för att göra något som är gratis på en annan sida så hade de inte kunnat tjäna dessa lätta pengar.

Reklamera om du vill, risken att de ska neka eller ställa till problem för er (vilket de skulle kunna men knappast på laglig väg) ser jag som ganska liten om ni gjort ansökan nyligen. Jag tror att detta/dessa företag är väldigt försiktiga för att inte få blåslampan på sig och förlora denna guldgruva.
14 okt. 2015 13:37
Citerat från Birgere:
Engelsmännen försöker iaf göra något åt detta otyg.
http://www.theguardian.com/money/2015/jun/06/copycat-esta-websites-us-visitors

Mycket handlar ju om att få google att agera
Helt riktigt!

Google och kanske andra söktjänster bör nog ta lite mer ansvar för vad de i folks ögon "rekommenderar" och t.o.m. låter köpa sig placeringar i sökresultaten, de tjänar ju även de grova pengar på detta. Som vanligt spelar pengar roll, Google kunde lätt se till att rätt sida hamnade först i alla relaterade sökningar men då hade de samtidigt förlorat buden från alla som vill köpa denna placering, de som får betala är alla som inte upptäcker att de hamnar fel eller att de får betala pengar som i sin tur ser till att cirkusen kan fortsätta...
1 juni 2016 22:26
Jag råkade just ut för detta. Använde sajten http://www.esta.us/ för att skaffa ESTA. Av misstag. Vi upptäckte bluffen en dag efteråt och mejlade då tillbaka och sa att vi ville reklamera (cancel the purchase). Vi skrev artigt. Det hela slutade med att vi nu har våra ESTA:s (fyra stycken, hela familjen) utan att ha behövt betala ett dugg. Så här svarade de på min fråga om status för våra ESTA:s:

"We try to keep our customers satisfied therefore we canceled the credit card transactions. Your travel authorizations are approved and are still valid for you to use."

Vet inte om man vågar tipsa om detta för att få ett ESTA gratis, men med tanke på deras bluffverksamhet tycker jag att det vore rätt åt dem om folk sätter det i system. Men det blir förstås på egen risk. Ett ESTA på denna sajt kostar 90 dollar.
Av Envis
10 juli 2016 18:57
Jag var lite för snabb och gjorde samma dumma misstag. Jag använde det galet dyra alternativet www.esta.us. Jag följde rådet ovan och fick också jag snabbt besked att man stoppande min beställning och transaktion (trots att jag satt med detta en söndagkväll. Viktig information för alla oss som grämer sig över att man gjort ett dumt misstag, att iallafall esta.us verkar vara generösa och snabba att betala tillbaka när man skickar ett mail till. Jag använde mailadressen (Logga in för att se e-postadress) när jag mailade dem.
Av Drake
26 sep. 2016 19:06
Citerat från Envis:
Jag var lite för snabb och gjorde samma dumma misstag. Jag använde det galet dyra alternativet http://www.esta.us Jag följde rådet ovan och fick också jag snabbt besked att man stoppande min beställning och transaktion (trots att jag satt med detta en söndagkväll. Viktig information för alla oss som grämer sig över att man gjort ett dumt misstag, att iallafall esta.us verkar vara generösa och snabba att betala tillbaka när man skickar ett mail till. Jag använde mailadressen (Logga in för att se e-postadress) när jag mailade dem.
Hej, jag begärde refund och fick tillbaka svar efter 10 minuter. Pengarna är fortfarande reserverade på mitt konto, undrar när pengarna är tillbaka på kontot för er som begärt pengarna tillbaka? Efter ett par dagar eller omedelbart?
Av Envis
26 sep. 2016 20:57
Det tog säkert tre veckor innan reservationen försvann av sig själv i min kontoöversikt.
29 nov. 2016 19:46
Är det någon som vet vart jag vänder mig för att rätta till ESTA kostnaden på 89 dollar istället för 14?
Behöver verkligen hjälp.
29 nov. 2016 19:58
Citerat från Louiselollo:
Är det någon som vet vart jag vänder mig för att rätta till ESTA kostnaden på 89 dollar istället för 14?
Behöver verkligen hjälp.
Till dem du betalade till. Eftersom du köpt tjänsten kan du ju knappast räkna att kortutgivaren gör något, om inte något kontrakt brutits från leverantörens sida.