Enklare hotell i Ban Phe?

Av Sheriff
31 aug. 2010 13:02
Visningar: 1155
Hej!
Anländer till Bangkok 14/12 kl 14 och ska vidare till Koh Chang. Tänkte undvika Bangkok på vägen dit och undrar om någon kan rekommendera något enklare övernattningsboende i Ban Phe eller dess närhet? Vi vill till stranden så fort som möjligt.

Vi är 5 pers som reser och vad jag förstår så är minibuss det bästa alternativet Bangkok-Ban Phe. Eller? Är det sen någon som vet var man
tar bussen i närheten av Ban Phe för vidaretransport till Trat/Koh Chang?

Tacksam för hjälp

Mvh
Mats
31 aug. 2010 16:03
Det är inte mer än drygt 30 mil från Suvarnabhumi flygplats till Koh Chang så det tar ca 3 1/2 - 4 timmar med minivan. På vägen tillbaka från Koh Chang till Bangkok bodde vi tre nätter i närheten av Ban Phe - vi var inte imponerade av stranden...
Av Sos08
31 aug. 2010 16:30
Men vi trivs jättebra där och har hittat vårt paradis där det genuina Thailand fortfarande finns kvar :-)
http://www.reseguiden.se/minsida/sos08/resor

Enkel övernattning kan ni hitta här http://monsguesthouse.com/
Mon pratar även engelska och kan säkert bistå med hjälp hur ni bäst tar er resten av vägen till Koh Chang.

När vi ska till vår lägenhet utanför Ban Phe bokar vi redan hemifrån Sverige via nätet genom http://www.taxikohsamet.com och det kostar 2000 bath.

Ha en skön semester!
Det kommer vi att ha där i vinter :-)
Mvh SoS
Av Sheriff
31 aug. 2010 20:17
Tack för era inlägg. Nu har jag lite mer att gå på.
Är det någon som har något mer så är det välkommet.

Hälsningar
Mats
Av Sos08
1 sep. 2010 09:06
Här är ett hotell som ligger på "vår" strand om ni kan tänka er att bo lite utanför Ban Phe. Då har ni 12 km strand att vandra utefter om ni känner för det :)
http://www.sawadee.com/hotel/638618/
Av Marika
2 sep. 2010 00:14
Håller inte alls med KajsaWarg men smaken är som baken och ibland har man otur att hamna på fel ställen så upplevelsen blir negativ. Kolla själva in detta bildspelet och se hur det ser ut i Ban Phe och på ön Koh Samed!

Har varit på Koh Chang och eg. får ni samma sak på Koh Samed (ligger strax utanför Ban Phe) men om ni ändå vill till Koh Chang, ta en tur till de underbara öarna Koh Kood och Koh Maak!

Har gjort ett bildspel på Photopeach men då det innehåller reklam tog jag bort länken här men sök gärna själv efter Ban Phe här:

http://photopeach.com/explore?sort=hc

Det finns även fílmer på You Tube,

MVH / Marika
Av Cok
3 okt. 2010 07:34
Hej Mats
Vi de sista 10 åren alltid stannat 1-2 nätter i Rayong(Hat Mae Ramphung beach)och bor då på Manots House och eftersom vi brukar vara 4-5 st så hämtar dom oss med sin minibuss.Vi tycker att när man rest i nästan ett dygn är det värt pengarna att bli hämtad och körd direkt till hotellet.Vi åker också med Manots minibuss när vi far vidare till vårt kära Kho Chang.

Så mitt förslag kolla upp Manots House(finns svensktalande personal)
www.manotshouse.com

Mvh Cok