Enkelbiljetten till Thailand (visum)

26 juni 2018 23:55
Visningar: 175
Hej har impulsbokat en enkelbiljett till Thailand.
Jag har ingen biljett hem och vet inte alls när jag är sugen på att åla hem heller för den delen. Tänker att jag kommer vilja vara borta i sydostasien rätt länge - kanske år.

Jag undrar hur jag ska göra med visum och dylikt. Läser överallt att man måste ha nån flygbiljett ut ur landet. Jag tänker att jag skulle vilja köra 50-59 dagar i Thailand och sedan dra vidare mot Kambodja --> Vietnam och sen ta det därifrån.

Hur kan jag ordna detta på bäst sätt?

Allt gott
Robin
27 juni 2018 08:04 (redigerad)
Hej :)

Låter riktigt härligt! Jag var i Thailand 5 månader hösten 2015 till våren 2016. Jag köpte ett tripple entry visa via Göteborg visumservice. Jag pratade med många olika visumservice men fick olika besked av alla men de i Göteborg var riktigt hjälpsamma! http://www.visumservicegöteborg.se/

Ett tripple entry betyde att jag fick 60+60+60 dagar. Det finne även single och dubble som då är 60 respektive 60+60 dagar till skillnad från det man får på plats som är 30 dagar. På double och tripple så innebär detta att man måste resa ut ifrån Thailand senast dag nr 60 men kan åka tillbaka igen dagen efter om man vill.

Jag behövde bara åka ut ur landet en gång under min tid där då jag på immigration office förlängde med +30 dagar så jag stannade 90+90 dagar :) Vet inte om du varit i Thailand innan men när du reser in i landet måste du ha en adress till ett hotell som du kan uppge.

Men ja, jag var tvungen att ha en utresa bokad från Thailand när jag ordnade mitt visum. Jag fick tips om att antingen köpa en biljett som jag kunde få pengarna tillbaka på eller att köpa en billig biljett som jag ändå inte skulle utnyttja. Så jag köpte den billigaste biljetten ut från Thailand som jag kunde hitta (ca 500kr) och skickade med den i min visumansökan så var problemet löst. Sen behövde jag även skriva en reseberättelse och skicka med ID-bilder.

Då du får 30 dagar vid inresa så borde du kunna förlänga med +30 dagar på plats i Thailand på ett immigration office och då få stanna totalt 60 dagar. Men reglerna ändras lite då och då så bra att försöka kolla upp om det går eller inte.

Var ett litet tag sedan jag var där så reglerna kan som sagt ha ändrats men hoppas mitt svar kan vara till hjälp :)
27 juni 2018 10:21
Hej och tack för svar.

"Då du får 30 dagar vid inresa så borde du kunna förlänga med +30 dagar på plats i Thailand på ett immigration office och då få stanna totalt 60 dagar."

Detta räcker är jag ganska säker på tills vidare. Efter detta är tanken att dra till Kambodja så jag antar att jag lika gärna kan boka den direkt när jag vet vart ifrån etc.

Så:
- 30 dagars visum på plats som man sedan förlänger med 30 dagar till på immigration office.
- Biljett ut får ordnas innan jag reser detta till Kambodja (har du några tips här?)
28 juni 2018 09:55
Hej,

Du borde kunna förlänga med 30 dagar på plats och finns immigration office i de större städerna. Men ibland ändras reglerna plötsligt och då går det inte - vilket kan vara bra att vara medveten om.

Då du har visum för 30 dagar och din utresa efter ca 60 dagar så hoppas jag bara att det inte blir några problem när du visar din biljett. Jag är lite osäker på hur det fungerar.

Kambodja har jag inte varit i tyvärr. Men många åker ifrån Koh Chang in till Kambodja med buss så det känns som en lämplig rutt att avsluta resan i Thailand där och åka vidare. Om man kan boka den lång tid innan hemifrån vet jag tyvärr inte. Men det borde gå :)