Enkel vandring i Nepal under sommaren

7 mars 2019 17:21
Visningar: 156
Tjena!

Jag har börjat fila på en 4 veckors resa till Nepal i sommar, med avresa tidigast 15 juni och hemkomst senast 13 juli. Det vill säga min 4-veckors semesterperiod.

Planen är enklare vandring genom alla de häftiga naturskiften som Nepal har att erbjuda. Allt från snåriga djunglar, till risfält och bergsområden med fantastiska vyer. Jag har aldrig rest i området, men varit sugen på det länge. Tanken är att ta hjälp av en Sherpas via "Sherpaguidenepal.com" de verkar ha bra koll.

Just under sommaren är det lågsäsong i Nepal och det är både väldigt varmt och fuktigt med mycket regn. Monsuner förekommer också så man får ha koll på när ovädren drar in, därför är inte planen att sikta in sig på några bergstoppar utan hålla sig i skyddade områden vilket inte verkar vara något större problem om man är lite flexibel. Runt och i kring Annapurna verkar vara bra, och man slipper mycket av regnovädret om man håller sig i de västra delarna då regnovädren i huvudsak kommer från öst.

Det jag söker är en resekamrat! Det behöver inte vara någon erfaren bergsklättrare utan bara någon som jag är lite nyfiken precis som jag. Flygresa tur och retur går på så lite som 5-6000kr och eftersom det är lågsäsong är det också extra billigt i ett av världens billigaste länder. Fokus är också att hålla ner priserna så gott det går. Men det kan vi diskutera mer om, är på långa vägar inte färdig med förberedelserna. Men det vore både skönt och kul att ha med sig en extra förmåga på resan.

Allt gott!
/Olle 27 år
22 mars 2019 11:44
Hej,
Jag har funderat på att göra någonting liknande nu i sommar. Jag har tidigare vandrat Camino de Santiago i Spanien och har sedan länge haft Asien i sikte för nästa äventyr. Jag är student för tillfället och har sommaren ledig. Skicka gärna iväg ett PM!

Mvh Joachim 26
Medlemmen har tagit bort svaret