En natt i Bled? Från Pula till Bled.

Av Emmagz
6 juli 2016 22:37
Visningar: 233
Hej! Jag och min sambo ska snart iväg 12 dagar till Kroatien, närmre bestämt 6 nätter i Pula och 6 i Rovinj. Nu funderar vi på att byta en av nätterna i Pula mot en natt i Bled. Har någon här vart i Bled, är det att rekommendera? Det verkar vara en 3 timmars körning enkel väg Pula-Bled, skulle ni säga att det är värt tiden, för att spendera en dag i Bled? Hur är vägarna i kroatien/slovenien? Har någon gjort denna sträcka och hur lång tid tog då körningen för er? :)
Av Ua_gino
7 juli 2016 21:09
Vägarna är toppen, där har du inte mycket att oroa dig över. Genom hela Istrien går det en motorväg, relativt nybyggd. Kostar några kronor i vägavgifter dock.

Bled är klart värt en resa. Men det är också en lång resa. Det finns ju mycket annat att se i Istrien också. Gillar ni god mat rekommenderar jag varmt Motovun (tryffel), och gillar ni seafood rekommenderar jag Limski kanal. Googla och se var det ligger.. Youtuba också "No Reservations" Croatia Anthony Bourdain, en bra resereportage om dessa ställen.

Trevlig resa!
Av Emmagz
7 juli 2016 21:46
Tack för svar :) Motovun har vi tänkt besöka, detta har vi eventuellt tänkt ta på vägen hem från Bled. Hur många timmar känns lagom för ett besök i Motovun? Ska kika in dessa ställen :) Har du kört från Kroatien till Bled? I sådana fall, hur lång tid tig den resan?
Av Ua_gino
7 juli 2016 21:55
Aldrig kört just från Pula till Bled. Däremot från Venedig.. :-)

För Motovun behöver du några timmar. Dels kan det vara tufft med parkering (man får ofta parkera ganska långt ifrån och promenera, särskilt mitt i säsongen), dels är det en fin liten stad som är klart värt en timmes promenad eller två, och sen ska man ju äta och ta en espresso med makalös utsikt över typ halva Istrien. Finns också härliga små butiker som är värda att utforska (mycket hantverk och konst). Jag brukar ta en halvdag i Motovun och en halvdag på någon annan liten ort i Istriens inland när jag gör mina utflykter.