Egypten? Säkerhetsläget?

Av Ukunda
1 juli 2017 16:29
Visningar: 440
Hej! Tvekar inför en ev. Rundresa i Egypten senare i höst. Följer UD:S rekommendationer och just nu avråder de inte. Vi ska först till Kairo, därefter inrikesflyg till Aswan, kryssning till Luxor, nytt flyg tillbaka til Kairo för ett par dagar där innan hemresa.
Jag oroar mig främst för säkerhetsläget ochdärefter för risken att bli ordentligt magsjuk. Jagskulle tacksamt tremotoriga synpunkter ochråd från er som vet mer om Egypten. Har någon rest med Kingtours?
Av Marulk
1 juli 2017 22:11 (redigerad)
Låter som en fantastisk resa du/ni planerar. Säkerhetsläge är svårt att delge med tanke på vad som hänt i Europa senaste året. Vår familj fortsätter resa till det klarblå röda havet, har dock inte gjort resor i inlandet men mest pga tidsbrist snarare än oro. Som världen ser ut just nu med rapporteringar skulle jag vara mer orolig för resa till Turkiet eller Thailand. Ödet kan man ju ändå inte påverka. Finns ju sk farligare platser i Sverige än de platser ni har tänkt besöka i Egypten. Beträffande magsjuka, trots över 10talet resor aldrig drabbats av 'faraos förbannelse' jmf 'montezumas hämnd i Mexico'. Skulle dock oturen vara på plats (kan drabbas av magsjuka på närmaste affär eller restaurang i Sverige) så finns just i Egypten bästa medicin. Betänk mångtusenårig kunskap
Hoppas ni får en fantastisk resa
2 juli 2017 13:35
Håller med 'Marulk', idag finns det inga ställen som är 100% säkra. Likaså gäller magsjuka, jag har aldrig haft problem i Kairo däremot blivit matförgiftad i Paris, dålig i Stockholm och Rio. Tänk på att inte dricka iskalla drycker (magen reagerar som ett varmt kristallglas som usätts för kallt vatten), titta och lukta på det som serveras om Du är orolig, ät genomstekt kött. Lägg ned en ask Imodium i väskan så har Du något med som hjälper. Annars, njut av en välplanerad resa.
Av Ukunda
2 juli 2017 22:37
Ni har förmodligen rätt! Jag har rest en hel del men aldrig blivit dålig på det sättet som flera bekanta blivit i just Egypten. Har någon fler restips angående Egypten så tas de tacksamt emot.
3 juli 2017 14:52
Undvik buffémat i varma länder så har du halverat chansen att bli magsjuk. True story. :)
Av Ukunda
3 juli 2017 22:50
Citerat från Ixploretheworldcom:
Undvik buffémat i varma länder så har du halverat chansen att bli magsjuk. True story. :)
Sant! Tyvärr tror jag det är buffertar som bjuds på kryssningsbåtarna på Nilen.
Av Ukunda
3 juli 2017 22:52
Buffemat, inte buffertar, telefonen lever sitt eget liv. Kanske är vissa saker bättre och andra sämre även där. Ris och bröd kanske finns och funkar?
4 juli 2017 17:30
Hej
Gjorde exakt det upplägget för många år sedan som du beskriver, dock med Sabra tours, en av de bättre resor jag gjort
(lite Agatha Christie feeling, upplägget var snarlikt Döden på Nilen) på båten jag åkte med var det ingen Buffemat utan
allt lagades till direkt, kan vara så att man passar sig för att ha Buffetmat på Nilen kryssningar.
Av dom två Egypten besök jag gjort så har jag inte blivit magsjuk. Vid mitt första besök hade det varit ett terrorattentat
och det betydde att försäljarna var ännu ettrigare på grund av det minskade turist antalet.
1 sep. 2019 01:09
Det har jag faktiskt också tänkt mig. Jag har faktiskt varit i Luxor och det är mycket bättre än Sharm el Sheikh. Jag skulle vilja åka runt hela Egypten förutom Turistorterna. Turistorter är bara helt scam. Dem som åker till Egypten för att snorkla är ju inte riktigt rätta i sina huvud. Åker man till Egypten så är det för historia. Jag älskar Egypten pluss att turisterna förstör landet. Jag funderar att fara till Kairo för jag pratade med min ena egyptiska kompis på skype och han frågade om jag vill komma dit ner och det skulle jag verkligen han sa att Kairo är säkert.