Egypten - inrikesflyg, charter, vigsel m.m.

Av Umbriel
10 feb. 2010 18:58
Visningar: 548
Hej hej alla resevänner!
Har just läst en lång diskussionstråd om säkerheten i Egypten pga tidigare bombningar m.m. Visst blir man lite eftertänksam, men det är nog inget som kommer stoppa mig från att resa dit. Våran plan är just nu att ta en charterresa till Sharm antagligen och sedan kanske ta inrikesflyget till Kairo och stanna där en natt på hotell. En liten tanke finns också om att eventuellt vigas på svenska ambassaden i Kairo medan vi är där :-)
Mina frågor är: visum - är det okej att resa charter och sedan ta en egen tripp till Kairo med flyg på detta visum? Man bör väl visa upp sina reseplaner (biljetter) för de man köper visum av när man anländer? Sedan över till det här med säkerheten - är det säkert att flyga själva mellan Sharm och Kairo? Jag vet egentligen att det är det, men det skulle vara nyttigt med några tips ifrån personer som gjort det.
Och sist av allt - någon som gift sig på ambassaden i Kairo och kan berätta något om det? :-)
Tack! //Umbriel
Av Elgona
10 feb. 2010 21:15
Ni kan använda det Visa ni får vid ankomsten till egypt för att röra er j fritt i landet,ha alltid pass o visa med då ni e ute o reser på egen hand,man kan plötsligt få visa upp de ,bland annat om ni åker buss,,det är kontroller efter vägen,lite här lite där..plötsliga stopp,då poliser kommer ombord o kollar ..
Ni kan givetvis flyga mellen Sharm o cairo,men buss öär helt ok..
gällande giftermålet på Ambasaden i cairo,vet jag inget,men jag vet att ni måste ta kontakt o god tid innan de är aktuellt...telefonnumret till svenska ambasaden är
027364132
Du har läst om säkerheten i detta land,man får ha koll på läget när man rör sej runt,o man får kolla upp händelseutveckling o dyligt,gå in på reserekomendationer innan man åker.
en annan viktig sak att inte missa är att vacinera sej mot hepatit A o B.stelkaramp är också bra att ta..
var aktsam när det gäller hundar o katter,rabies är vanligt i egypten..
Glöm inte handspriten,ni kommer att ha o göra med mkt skitiga pengar...
Håll i hatten o pengarna o ha en go resa när den blir av
m