Egen chaufför?

19 sep. 2015 10:52
Visningar: 2586
Hej! Jag och min kompis åker till Sri Lanka i slutet av okt och ska resa runt i två veckor. Vi har hört att man kan hyra chaufför som även fungerar som guide, stämmer det och hur brukar upplägget se ut och vad får man tänkas betala?

Är även intresserad av alla tips ang. Sri Lanka
/ Maria
19 sep. 2015 15:03
Ja det är ju det bästa sättet att resa runt, så gjorde vi och vår chaufför ordnade allt toppenbra. Minns inte vad det kostade men det var verkligen en bra rutt och bra hotell och allt.
Mvh
20 sep. 2015 18:43
Tack för svar! Undrar vart man kan få tag på en bra chaufför/guide, är det på hotellen eller kan man fråga på flyplatsen?
21 sep. 2015 00:37
Citerat från Canada2000:
Ja det är ju det bästa sättet att resa runt, så gjorde vi och vår chaufför ordnade allt toppenbra. Minns inte vad det kostade men det var verkligen en bra rutt och bra hotell och allt.
Mvh
Vi hittade nog "vår" chaufför från hotellet så man kan ju fråga där man bor.
Mvh
21 sep. 2015 15:18
Hej de större lokala researrangörer kan ordna chaufförer/guide. Går även att ordna t ex vanlig taxi - kostar inte så mycket.

Jag avråder från de mest lokala chaufförerna som hotellen ibland kan tillhandålla. Viktigt att ha en backup om bilen skulle gå sönder. Dessutom viktigt att vara tydlig på att man inte intresserad av de värsta souvenirbutikerna som de av provisionsskäl gärna tar kunden till.

Leif
26 sep. 2015 08:46
Hej Maria!
Precis som de andra skriver så är bil och chaufför starkt att rekommendera när man ska resa runt i Sri Lanka, helt klart det majoriteten av resenärer gör. Det sparar er massa tid, ger er en otrolig flexibilitet samt att det är det bekvämaste och säkraste sättet att resa. Chauffören blir även mer än er chaufför, han kommer finnas till hands och hjälpa till med allt ni kan tänkas behöva hjälp med (hotell, aktiviteter, biljetter, ta er till ställen ni annars kanske skulle missa). Därför är det jätteviktigt att få tag i en bra chaufför och en bra bil, där det finns back up, som Leif nämnde. Händer något med bilen under vägen måste ni vara säkra på att det går att lösa.
Jag har även hört många historier där resenärer är missnöjda för att chaufförerna tar er till ställen "han" vill åka inte dit ni kanske avtalat att åka från början. Det är även viktigt att vara på det klara med vad som ingår i priset: hur många km/dag, boende och mat för chaufför, vägtullar osv. Det sådana "kostnader som ni kanske inte tänkt på från början, som n i sen kanske måste betala.
Jag bor för tillfället i Sri Lanka, har bott över ett år i Colombo men har nu min bas i Dambulla vägg i vägg med Cave Tempels. Jag hjälper till att driva ett hotell i byn samtidigt som jag gör lite andra grejer.
Så vill ni ha lite tips och råd av någon som kan landet och som kommer bo här framöver är det bara skriva till mig :)
(Logga in för att se e-postadress)
Jag kan nog hjälpa till med det mesta!
Av Anfa
29 okt. 2015 16:39
Hej Sofiae,
har du något bra tips på bil med chaufför från flygplatsen. Vi tänker åka direkt från flygplatsen till Kandy med stopp på vägen Pinnewala. Ska man boka det hemifrån eller på flygplatsen..
Hälsningar
Anna
30 okt. 2015 07:23
Hej Anna!
Jag kan hjälpa dig med bil och chaufför Jag hjälper för tillfället till att driva ett hotell i Dambulla och vi har taxi service här på plats. Nya bilar och bra chaufförer som pratar engelska och kan visa er delar av landet ni annars kanske skulle missa,
Skriv till mig personligen så kan jag berätta mer
(Logga in för att se e-postadress)
/ Sofia
Av Gevalia
2 nov. 2015 19:43
http://www.taxicab.lk/

Vi åkte med dem från flygplatsen till Pinnawala. Betalade ca 6600 i lokal valuta, direkt på plats. Bokade hemifrån. De hämtar också varsomhelst i landet till flygplatsen för överkomligt pris. Bilarna är fräscha och förarna bra.
Av Anfa
2 nov. 2015 21:57
Tack Gevalia. Ska kolla detta :)