Dyka sep/okt

10 aug. 2015 23:00
Visningar: 300
Hej!

Jag tänker åka till Maldiverna och dyka i månadsskiftet sep/okt.
Jag tänkte boka 7 dagar på en dykbåt, och ha en eller två dagar före och efter. Är det någon som vet om det är någon skillnad på kvaliteten på dyken om man betalar 1000 USD eller 2000 USD för en vecka på en båt?
Är det någon som har några tips på bra dykbåtar och destinationer?

Jag har läst på några ställen att monsunen tar slut i september och på andra ställen att den tar slut i december. Kommer upplevelsen att regna bort om jag åker i månadsskiftet sep/okt?

Jag har läst att det kan vara bökigt att ta sig till och från flygplatsen, är det så?
Måste jag boka transfers och boende innan avresa?

Tacksam för svar.
11 aug. 2015 08:27
Hej, kul med Maldiverna, vi åker i oktober:) Dykbåtar har ingen koll på men lite tips ang det andra kan du få. Antar att du ska bo på en lokal ö när du skriver en eller två dagar före, där gäller sharialagar men det kanske du har koll på. Monsunen skiftar i december och maj lite beroende på vilken atoll du ska till. Du kommer att ha nån regnskur här och där, soligt och det kommer vara jättevarmt. Bästa är att boka boende hemma och kollar upp transfern om det går färja eller speedboat. Färjorna går ej på fredagar. Lokalöarna kan även ha så att de hämtar upp på flygplatsen om du säger till. Ska du till en resortö är det lite andra regler och inte många öar tillåter två dagars vistelse, brukar ha ett minimum på 5-7 dagar.
Kan även tipsa om forumet på Tripadviser, finns massor av tips och nyttig info.