Dubrovnik i vår

Av Quincy1
25 jan. 2015 13:01
Visningar: 700
Vi funderar på att ev. åka till Kroatien och då i första hand till Dubrovnik i vår.
Jag har läst några inlägg här på forumet och fått lite tips på boende. Eftersom det är svårt att få Lägenheter genom de stora charterbolagen (?) så verkar det vara privata boenden som gäller. Men...jag får inte ihop det med flygresorna!
Det tar en massa timmar och oftast flera byten och eftersom en av oss är lite äldre så är det inte att föredra. Är det någon som har någon erfarenhet ang. detta? Finns det något alternativ som jag missat? Vi åker från Arlanda. Köra bil från Sverige är inte ett alternativ.
Susanne
25 jan. 2015 14:47
Sök på flygresor.se och välj antal byten = endast direktflyg till höger när du fått upp resultaten.
Jag får upp direktflyg med Norwegian.

När jag åkte för drygt 2 år sedan hade även SAS direktflyg...men fick inte upp dem nu...

Det finns massor av bra lägenheter att hyra, både i förväg och på plats.

Kolla gärna fler tips i min reseberättelse här:
http://www.4000mil.se/?p=181
Av Quincy1
25 jan. 2015 15:37
Hej Gunilla
Tack för dina råd. Jag har varit inne och kikat på din sida från Kroatien. Vilka fina bilder! Jag blir verkligen sugen på att åka dit. Har nästan gett upp möjligheten att hitta någon direktflygresa till Dubrovnik men jag kanske får börja om igen och kolla...
Susanne
Av Desires
25 jan. 2015 15:50
Som Gunilla också säger finns det mycket riktigt direktflygresor med Norwegian till Dubrovnik, jag var inne och kollade precis. Men inga direktresor till Dubrovnik förrän i maj ser jag! (Vet ej när ni skulle resa...)

Jag har varit väldigt mycket i Kroatien - det har blivit det enda land i Europa som vi återvänder till varje år, minst någon vecka alla fall. Jag har varit även i Dubrovnik, det är väldigt enkelt om ni tar ett direktflyg dit, sedan transferbuss in till staden! Bo gärna i eller relativt nära Dubrovnik gamla stad, eller åtminstone i någon del i närheten som har bussar som går till gamla stan - för det är ju där i den oerhört vackra stadsdelen man vill vara! (Ni kan ju naturligtvis även åka taxi, om ni bor en bit utanför!)

Vi bor alltid i lägenheter i Kroatien, det är det mysigaste och bästa sättet att vara där tycker vi! Här kan du titta vad jag skrivit om just Dubrovnik, med många foton - även lägenhetstips http://www.desires.se/#post102
Av Quincy1
25 jan. 2015 16:02
Hej Desiree
Vi hade tänkt att åka i slutet av april men man går ju också bra. Är just nu inne och tittar på din sida, mycket bra info där och fina bilder. Sökte på flygresor.se men där kom inte Norwegian upp? Kanske ska jag gå in på deras egen sida?
Tack så länge
Susanne