Dubai på höstlovet

21 aug. 2017 14:16
Visningar: 849
Vi är en familj med två tonårsdöttrar som funderar på att åka till Dubai på höstlovet. Vill ha tips på boende (bra och billigt) och bra områden att bo i. Vi bor gärna i lägenhet och nära till bad.
21 aug. 2017 17:42
Har ingen erfarenhet än, men vi ska också till Dubai och har bokat DoubleTree by Hilton Hotel & Residences Dubai - Al Barsha. Ligger precis vid Mall of Emirates. Inte direkt vid stranden, men hotellet erbjuder transport till stranden. Vi har planer på att hyra bil för att enkelt kunna ta sig runt. Hotell i närheten av stranden verkar ofta vara ganska så dyra.
23 aug. 2017 18:37
Mitt tips är att leta boende runt The marina. Skapligt nära till stranden. Vi bodde nära tunnelbanan och tyckte det var grymt smidigt att ta sig till det vi ville se och till havet.
Vi bodde nära Dubai marina mall med närhet till både spårvagn och tunnelbanan.
Taxi är också billigt att åka.
Jag upplevde att hotellen vid havet var i dyraste laget.
24 aug. 2017 11:56
Hej!
Vi har semestrat i Dubai 7-8 gånger och jag tycker absolut att ni ska satsa på att bo i Dubai Marina. Då får ni närhet till stranden, trevligt område att strosa i (finns annars inte så många såna i Dubai), bra restauranger, nära till Marina Mall. Dock så är det inte så billigt. Vi har bott på olika lägenhetshotell där man fixar sin frukost själv. Oftast är lägenheterna väldigt stora. Det är rätt dyrt att äta ute och som ni kanske vet, så säljs inte alkohol på de flesta restauranger. Det är bara vissa hotellrestauranger som får göra det och de är dyrare. Tycker man att man gärna vill ta ett glas på semestern, så kan man göra som vi - vi har köpt med en box vin, så kan man ta på balkongen på kvällen.

Några lägenhetshotell vi bott på i Marinan som alla varit bra, men lite olika läge och kvalité; Oasis Beach Tower (dyrt), Nuran, Marina hotell apartments, Awaj Rotana recidense (Roda)...

Taxi är billigt att åka, så det kan man ta om man vill in till Burj Khalifa och Dubai Mall. går även att åka metro. Dyrt är det dock om ni vill till något vattenland (Atlantis eller Wild Wadi), men mina ungar har älskat det, så det har varit värt det. Men då får man ta stora plånboken.

Jag hade en blogg för ett antal år sen. Du kan kolla lite där om mina Dubaitips. Dock inte uppdaterade.

http://wilanu.blogg.se/2013/february/resmal-dubai.html