Dubai i februari

Av Stina58
14 aug. 2010 17:55
Visningar: 7408
Hej! Har hört att flera är så nöjda med semester i Dubai, så jag tänkte ta med min dotter och åka dit i februari, på sportlovet. Har ni tips på boende? Shopping? Strand och bad? Allt mottages, tacksamt!
14 aug. 2010 20:50
Hej!
Vi åkte till Dubai i januari i år för att förlänga vårt visum i Oman så vi flög från Salalah till Dubai och bodde på Hilton Dubai Creek. Kul att ha återsett Dubai ((jag var där på besök för 15 år sedan - vilken skillnad). I januari-februari 2011 äger Dubai Shopping Festival rum. Tycker man om fönster-shopping så finns det massor av gallerior, men priserna är relativt höga men samtidgt behöver man ju inte alltid köpa. Däremot är det mkt billigt att åka taxi, chaufförerna hittar och använder taxameter. Fantastiskt med alla höga byggnader, man får nästan nackspärr, men samtidigt litet sorgligt eftersom det inte ser ut att vara någon direkt planering. Vi tyckte det var kul att ha sety Dubai men det var skönt att åka tillbaka och fortsätta långsemestern i Salalah.
Bor Du i Stockholm så flyger Norwegian till Dubai från Arlanda och hotell kan Du boka själv eller köp ett färdigt paket från t.ex. Solresor.
Lycka till!
Av Sierra
14 aug. 2010 21:04
Åk buss en dag till Abu Dhabi med Emirates Express. Det tar 40 min och kostar AED 15 (ca 32 SEK). Abu Dhabi, Emiratens trevliga huvudstad är värd ett besök när du ändå är i närheten.
14 aug. 2010 22:05
Åkte med Fritidsresor i februari 2009 och bodde i Sharjah. alldeles intill Dubai. Vi bodde på Louh Louhá Beach, ett hotell med egen strand. Det var härliga bad. Från hotellet gick det buss 4 gånger per dag till ett äldre shoppingcenter eller så tog man taxi till de stora shoppingcenter i Dubai. Det var inte billigt att shoppa, men kul att titta i affärer. Vi gjorde även en sightseeing i Dubai - mycket intressant. Burj´h al Arab, det s.k. sjustjärniga hotellet är också värt ett besök.
Av Zahide
15 aug. 2010 11:00
Mitt råd är att välja ett boende antingen direkt vid stranden (kan vara rätt dyrt) eller i stan. Det ni bör tänka på i första hand är att avstånden är väldigt långa och man är bunden till både metro och taxi och ska man förflytta sig många gånger under dagen går det ganska mycket tid till det. Att välja ett hotell utanför dessa två områden kräver ännu mera tid och pengar för taxi och metro.

Vi var till Dubai på sportlovet det här året. Bodde de fem första nätterna på ett fint hotell som hette Arjaan by Rotana Dubai Media City. Det låg vid infarten till palmen. Det var hur fint som helst, vi hade tre sovrum alla med egna badrum och balkonger, TV i alla rum, fin havsutsikt mm mm, men fastän vi hade bara 150m ner till stranden kunde vi inte utnyttja den då den tillhörde andra hotell som tog dyra inträden för utomstående. Från vårt hotell hade vi dessutom flera kilometer till närmaste butik och restaurang. Mysiga strandpromenader existerar inte, utan här är det motorvägar som gäller.
De tre sista nätterna bodde vi i stan (Deira) på Lotus Downtown. Det bästa med detta hotell var att vi hade bara 100m till metron, vilket ju som sagt är A och O.
Kan tillägga att det var ca 25km mellan de båda hotellen vi bodde på.

Vi var både till Jumeirah Beach och Al Mamzaar beach. Personligen tyckte jag bättre om Al Mamzaar, för den var större, renare och vackrare. Toaletterna däremot var inte så fräscha på någon av de båda stränderna.

Vad beträffar shopping, så finns det ett utbud för alla plånböcker. Visst finns det mängder av lyxbutiker, men även vanliga butikskedjor som H&M, Zara, Mango mm mm. Min 17-åriga dotter shoppade en del kläder och det blev inte speciellt dyrt.
Vi var till flera shopping malls. Jag tyckte bäst om Mall of the Emirates, det nya köpcentert Dubai Mall tyckte jag nästan var för stort och timmarna går ganska snabbt när man är i dessa köpcenter och ändå hinner man inte gå igenom allt vad man skulle vilja se.

Den bästa matupplevelsen någonsin fick jag på en iransk restaurang i Deira. Det var helt otroligt vilken buffé, men tyvärr kommer jag inte ihåg namnet på restaurangen.

Har ni tid över, åk gärna på ökensafari, det är en kul upplevelse.

Dubai är en intressant mix av allt, god mat, otroligt bra shopping, fina strandparker i Al Mamzaar, soukerna mm mm.

Trevlig resa!