Dubai

11 nov. 2013 16:26
Visningar: 9414
Hej!
Funderar strakt på att resa till Dubai i vinter. Någon som vet om det är väldigt dyrt där, t.ex. mat, nöjen osv? Är det typ samma priser som i Sverige eller mycket dyrare? Hur lång tid tar det ungefär att flyga dit? Är det svårt med visum och såna grejer?

Är tacksam om någon kunde tipsa om något bra, prisvärt hotell, helst granne med stranden och centralt? Inte för dyrt bara.

Tar gärna emot tips om andra bra ställen man kan resa till i januari. Våra önskemål är att det ska vara varmt så förmodligen inte i Europa, bra shopping, inte för dyrt, fina stränder, mycket sevärdheter (vill inte bara ligga på stranden).

Tacksam för tips och råd!
Mvh Erika
Av Sq7700
11 nov. 2013 17:51
Du kan äta och bo i Dubai både billigare och dyrare än i Sverige.

Flygtiden från Stockholm är ungefär 6 ½ timme och är du svensk medborgare får du gratis visum direkt på flygplatsen, väldigt enkelt.
10 jan. 2014 09:07
Dubai är mitt favoritresmål! Priserna är väldigt varierande, men på det stora hela tycker jag att det är som i Sverige. Shoppingen är grym! Vi har varit där 2 gånger tidigare och ska snart åka vår tredje.
Eftersom alla typer av butiker finns, då finns det ju allt från jättebilligt till superdyrt. Jag kom dock ut ur en butik med 6 st klänningar för sammanlagt 1700 kr. =)

Dubai är så pass stort så man kan inte bo någonstans och "ha nära till allt". Vi gillar att bo i Dubai Marina. Det är mysiga promenadstråk, nära till stranden, många restauranger att välja på och på kvällarna så glider alla fina bilar på The Walk. Till och med jag som inte är bilintresserad blev imponerad av bilarna. Där finns dock bara en lite mindre galleria, så ska man shoppa får man ta sig till Dubai Mall med 1200 butiker (om jag inte minns fel) eller Mall of Emirates. Finns fler shoppingcenter...

Min samlade uppfattning om Dubai; fint väder, kul att se en annan kultur, bra shopping, fascinerande stad, finns mycket att titta på och göra, bra badmöjligheter...

Vill du ta del av mina erfarenheter av våra Dubairesor kan du kika in på min blogg:
http://wilanu.blogg.se/2013/february/resmal-dubai.html
(Vi har slutat blogga, men gamla inlägg ligger kvar)

Vi var i Dubai och firade nyår 2010 och sedan var vi där i februari 2012. Nu ska vi dit igen i februari...=)
Kap Verde är ju varmt och skönt så här års också, men där finns ju ingen shopping och inte så mycket att göra.
http://wilanu.blogg.se/category/restips.html