Drömmer om att flytta utomlands, men vart?

27 dec. 2020 00:02
Visningar: 174
Hej på er. Under sista tiden (pga corona troligtvis) har min känsla av att det finns mer där ute jag vill upptäcka innan jag bestämmer mig för vart jag vill bosätta mig, verkligen ökat. Jag bor nu i en mellanstor stad i Sverige jag känner att jag har tröttnat på, och inte vet vart jag ska ta mig härnäst. Jag har tidigare bott i Oslo och rest i Asien/Australien, något jag verkligen saknar och får mig att längta till något mer eller större.

Jag drömmer mycket om att flytta, till Australien eller New York i något år och jobba, men då min partner är över 31 blir Working holiday i AUS uteslutet och av New York är min bild att det känns ganska komplicerat då jag inte är ute efter att studera eller att vara au pair. I vilken stad hade ni velat bo i om ni kunde drömma? :)
27 dec. 2020 12:37
Spännande!

Till att börja med kan jag säga att mitt svar hade sett helt annorlunda ut för 10 år sedan, även om jag redan då hade rest väldigt mycket.

Saker som jag också tycker påverkar mycket är ekonomi, arbetsförhållanden och arbetstider.

För 10 år sedan kunde jag mycket väl tänka mig att jobba och bo några år i både USA (funderade främst på Florida och NYC där jag spenderat mest tid) och gulfländerna (mest inne på Qatar och Förenade Arabemiraten).

När det gällde ställe att bo permanent på ville jag absolut bo i Paris, där jag också spenderat extremt mycket tid.

Idag ser mitt val annorlunda ut. Eftersom jag tror att yrke spelar in, särskilt i mitt val så får jag tillägga att jag är akademiker inom medicin. Det är viktigt för mig att arbeta för att leva, och inte tvärtom, även om jag även ser ekonomin som en viktig faktor för att kunna leva bekvämt och lägga pengar på mina intressen och välgörenhet.

Jag har idag två hem, en lägenhet i Stockholms innerstad och ett hus på sydvästkusten i Frankrike (landsbygd). Kombinationen passar mig utmärkt och jag kan tänka mig att den kommer göra det även i framtiden om jag vill ha barn o.s.v. Jag skulle absolut inte vilja bo på något av de ställen jag tidigare funderade över, trots att jag fortfarande mer än gärna reser till dessa ställen och andra nya destinationer runt om i världen
28 dec. 2020 17:35
Jag hade lätt velat bo i Australien, någonstans vid Gold Coast/Sunshine Coast för där är klimatet perfekt.
Har varit mycket i Australien och trivs med allt där.
Av Annaer
28 dec. 2020 22:26
San Diego, perfekt klimat, avslappnat och en skön känsla av mindre stad fastän det är en storstad. Vet att det inte är realistiskt men drömma kan man alltid 🙂
29 dec. 2020 09:25
Åh tack så mycket för era svar! Det är superintressant att höra om era erfarenheter och tankar om vart ni hade velat bo. :)
Av Birgere
31 dec. 2020 13:29
Det är lätt att förföras över underbara resor man har gjort men när det handlar om att bosätta sig någon annanstans så måste man börja tänka jobb och bostadsmöjligheter.
Sedan blir det vardag även på drömstället, jobba, sova, städa, tvätta, handla osv osv plus att det inte alltid är helt lätt att komma in i och bli en del av samhället. Själva flyttandet och etableringen i ett nytt land kan även medföra ganska stora kostnader.
Jag vill absolut inte dissa att flytta, har själv bott i olika länder i olika världsdelar, men tänk på att vardagen tar överhanden i både Australien eller NYC.
Medlemmen har tagit bort svaret