Dominikanska Republiken eller Bali??

Av Idafida
3 dec. 2009 16:23
Visningar: 3376
Hej!
Vi har varit i Thailand och Malaysia och gillade det jättemycket. Nu när vi planerar nästa resa så är frågan om vi kanske vill se något annat och tänkte eventuellt åka 2 veckor all inclusive till Dominikanska Republiken men samtidigt så vill vi gärna till Singapore/Bali/Lombok. Vi har hört en del som är lite besvikna på DR och vi blir därmed lite osäkra. Vi kommer resa med två barn som är 10 år resp nästan 2 år.
Någon som kanske har varit på både DR och Bali eller som helt enkelt kan ge oss lite tips och råd.....??
Mvh Ida
Av Hawaii
3 dec. 2009 17:34
Jag har varit på båda platserna, fast inte på nordsidan av DR (och jag utgår från att det blir dit ni skulle åka?). Vi var i Santo Domingo, och på sydsidan (bort mot Haiti). All inclusive på DR är ju en TOTALT annan upplevelse än en Singapore/Bali resa. Kanske lämpligare för en 2 åring (med all incl.)? Bortsett från det hade jag definitivt valt Singapore/Bali. Har varit i Singapore många gånger, och trivs utmärkt där, fast det är inte den typiska "Fjärran Östern" känslan. En makalös, enorm, botanisk trädgård (en av de bästa i världen) och även om man inte är speciellt intresserad av växter är det en fantastisk upplevelse. Och Bali är ju sedan mycket annorlunda. Speciellt om man söker sig ifrån turist-ställena!
Av Energi
5 dec. 2009 08:35
Är det inte högsäsong på DR under senhöst och vinter och på Bali under sommarmånaderna?
24 sep. 2010 11:34
Lite sent att skriva men ändå.

Bali har regnperiod under vintern. Kanske inte det bästa resetipset om man åker med familj. Fantastisk land, åtminstone utanför de stora turistområdena som har blivit alldeles för kaotiska. Lite långt bort också, Jobbigt med långa flygresor med mellanlandningar med småbarn.

Dominikanska Republiken är en helt annan upplevelse. De har sin absolut bästa tid under vintern. Helt perfekt väder och en lite piggare, gladare atmosfär. Kanske inte lika ödmjukt och försynt som Bali, nej snarare glädje, dans och sång. Och man vill verkligen dela med sig av det. Smilbanden är garanterat uppe vid öronen när ni åker hem igen.

Flyg går direkt med ett par svenska charterbolag. Flyget tar max 9 tim, det är väl 12-15 till Bali (?).

Men jag håller med om att All-inclusive-hotellen är skittrista. Det finns superlyx till råbudget men passar sig i båda fallen bara för den som vill ligga still eller hålla sig kvar på samma ställe hela tiden. Inte min smak. Nej åk istället till halvön Samaná i DR (charter går direkt dit). Därifrån är det nära till unika platser, stränder mm. Bo All-inclusive om du vill men se till att ta dig ut. Du bör vara ha resvana men för den som är nyfiken finns MAASSSSOOOR att uppleva. Då pratar jag både om kultur, mat och dryck men framför allt människor.

DR finns utanför hotellmurarna. Nästa resa blir din bästa!