Djur, natur, slappa vid havet: men VAR?

Av Annamn
14 aug. 2014 22:21
Visningar: 1308
HEj!
Nån som kan tipsa om goa platser för djur, vacker natur, slappa i skugga vid havet - och snorkling?? Vi - en familj med vuxna barn, kombinerar gärna flera platser.
Vi har haft tankarna på tex Costa Rica , Venezuela, Tobago. Vill gärna kombinera lite "äventyr" med att bara slappa i skugga och bada.
Vilken plats skulle man kunna utgå ifrån?
En av oss mår inte alltid så bra och behöver få vara där det är hyfsat lugnt (men vill för den skull inte vara avskild från omvärlden helt) .
Ett ställe där man kan tillbringa en dag ( eller vecka) istället för att följa med resten av familjen. Vill i första hand ha förslag på platser att besöka - men såklart gärna tips på mysigt boende om ni har aktuella uppgifter. Hellre mindre och mysigt än tjusigt och lyxigt.
Har läst alla trådar som finns ett par år tillbaka - men kanske finns det något gammalt jag missat - eller helt nytt?
MVH Anna
26 aug. 2014 10:01
Hej!
Jag har varit i både Costa Rica och Venezuela. Jag skulle tro att det bästa för er är Costa Rica som har lite kortare avstånd och massor av djur när stränderna. Vi reste med Framtidsresor och är nöjda. Då var vi först en vecka i Cahuita vid Karibiska kusten. Där fanns sengångare och andra djur överallt, man kunde snorkla och det fanns även en indianby att besöka. Sen åkte vi till molnregnskogen, Monte Verde, ett par dagar och sen några dagar i Corcovado vid Stilla Havet. Dit får man flyga från San José. Corcovado var urhäftigt!!! Djur överallt, helt fantastiskt att dyka där också.
Av Joakimn
26 aug. 2014 10:54
Japp, mitt val är oxå Costa rica/ Karibiska sidan.
Chicita var kanon med egna stränder, snorkelturer o mycket djur. Billigare sida o mindre uttorkat än atlantsidan..som oxå e bra om man vill ha sufing o mer turism+ 20% ökade kostnade :-)
Reste på egen han med sambo och 2 barn 12 och 14 år, buss från kust till kust..inget förbokat/Carpediem.
6 veckor/ Costarica/Nicaragua och Panama. / 2010 /se bilder på min sida.
Av Annamn
18 sep. 2014 23:28
Tack för svar. Angående transporter... är det väldigt dåliga vägar så att man måste räkna med långa restider med buss? HAr fått förslag på inrikesflyg för att det annars skulle ta för lång tid. MEn kan det stämma?
Av Blueda
19 okt. 2014 18:59
Hej,

Jag och en vän ska bl a åka till Costa Rica i dec och skulle gärna vilja besöka Corcovado.
Och undrar lite över hur man tar sig till Corcovado och om det finns möjlighet att stanna över natten och var man bokar resan dit, vad kostar det ungefär osv. Kan man göra detta lite smidigt på plats i costa rica?
23 okt. 2014 12:05
Hej!
Antingen åker man buss som tar ca 10 timmar från San José eller flyger. Man kan bo där, rekommenderas! Så hinner man med turer och snorkling. Tror att det är bäst att boka innan.
Av Blueda
23 okt. 2014 20:11
Tusen tack för era svar!