Djerba!

2 mars 2010 23:52
Visningar: 948
Hej!
Vi är ett gäng tjejer som är påväg att boka en resa till Djerba innan studenten iår. Resan är mest tänkt som en sol&bad - semester men skulle gärna vilja veta om det finns en tillstymmelse till uteliv i Djerba?
Har även hört att alkohol inte är så exploaterat och att man inte får ta in någon som helst alkohol på hotellrummet på vissa hotell i Tunisien, stämmer detta?

Väldigt tacksam om någon skulle vilja dela med sig av lite information om detta :)
Av Anna__
3 mars 2010 08:58
Det kan mycket väl ha ändrat sig sedan 2006 när jag var där. Men då var det inte särskilt mycket festande, och inte så mycket alkohol heller synligt på gatorna. Men det finns litegrann. Vissa hotell, bland annat vårt grannhotell, hade bar på kvällarna och festande med folk i alla åldrar, men ni kanske menade uteliv utanför hotellet? Vi bodde rakt över något som möjligen kunde vara ett uteställe, men vi såg inte så mycket sånt annars. (Men jag kan inte påstå att vi letade efter det heller...)

Hoppas ni får en bra resa, Djerba är ett trevligt ställe :-) Sol och bad är det gott om.
3 mars 2010 18:15
Hej! Tack för infon.
Ja, okej.. Syftade mest på utanför hotellet, eftersom vårat hotell är ett lite mindre med kanske inte så mycket underhållning osv. Och jag tror inte att man får gå till andra hotell kanske. Kan det vara så att det är lite mer uteliv i Houmt Souk & Midoun, som vad jag förstått inte ligger så långt ifrån Djerba?
Av Anna__
4 mars 2010 00:10
Minns tyvärr inte hur det var i Houmt Souk och Midoun på kvällstid. Men det stämmer att det inte är långt.
Angående hotellen, vi gick ju till grannhotellet en kväll, så nog borde ni väl få gå till andra hotellers barer. Men det kan ju vara olika. Ledsen att jag inte kan vara till mer hjälp...
Av Wanneli
9 mars 2010 07:32
Djerba är inte känt för att vara ett partyställe utna man åker mer dit för att ha de lugnt o fint o slappa :)
Har iof ej vart där som turist i den bemärkelse som en chaterturist utan mer som hälsa på över dagen / natten turist då jag har vänner som bor där.
MEN de säger att de inte finns sådär supernice partyliv där.I en tunisiers värld består oftast utelivet av ett cafeliv på kvällen inpå småtimamrna förutom på turistorterna såsom Djerba är.Och underhållning finns på de flesta större hotell dock i form av klubbar,show,en del röjställen vilket jag kan tycka de finns mer av den varan i Sousse...
Där är priserna lite högre med än i övriga Tn.då de lever mkt på turismen.
Hade jag vart er hade jag mer valt Sousse som ställe att åka till då det mer passar för ett gäng tjejer som ska ut o resa :)
Mer genuint och det traditionella på nära håll och mer att välja på såsom man oxå kan finna lugn o ro.
Sedan är det billigare oxå ;)
Sedan öl/alkohol mm.på hotellet,det får man gärna ej ta in på något hotell i Tn.
Utan de vill självklart att man köper i deras egen butik på hotellet till överpriser .
Så ett tips är att ta med en väska eller en påse(ej genomskinnlig)o lägg de ni handlat i den.
Vill de kolla igenom er väska vägra!! De har ingen rätt att göra det! BAra säg nej.
Alkohol får ni annars tag på speciella affärer som ligger i en del av de vanliga affärerna en speciell del av en supermarket som kallas för General magasin då är det typ bolaget för oss i Sv.
Billigt är det dock med inhemsk alkohol men imp.är SVINDYR!!!
Viner,öl och en inhemsk sprit finns att köpa som tunisierna själva tillverkar.
Så ett tips är att köpa sprit om ni ksall ha de på flyget eller i butiken innan ni går igenom tullarna på Melita.

Mer frågor,funderingar...fråga på ;)