Disneyland Orlando

15 jun 2007 12:40
Visningar: 11736
Hej hej, min sambo och jag åker till Orlando i juli och vi undrar om det är någon som varit på Disneyworld där. Vi har besökt Disney´s hemsida och där verkar det som att parken mest är för barn. Finns det något att se för vuxna?
Av Mizan
16 jun 2007 15:21
Hej har inte varit på Disneyworld men har varit på Disneyland antar att dom är rätt lika.. Där fanns massor att göra för oss vuxna häftiga karuseller , 3 D bio, roliga matställe, häftiga shower .. sen blev väl både jag och min man som barn igen vilket är lätt hänt i den miljön.. Ska åka dit igen när den stora tjejen blir 8 o den lilla 3.. Min mening är att det finns nått för alla där.. En kul grej är att den första kvinna vi pratade med var pensionär o åkte dit minst 2ggr per år lite överdrivet kanske men hon verkade ha kul..:)
Av Emelie
16 jun 2007 18:55
Tjena, jag har besökt disneyland i LA, eurodisney i Paris samt disneyworld i Orlando som jag tycker är absolut bäst!
Disneyworld består inte bara av en park utan flertalet olika; magical kingdom, epcot, universal studios, animal kingdom, sea world etc var du hittar massor av aktiviteter för alla åldrar. Jag är övertygad om att ni kommer hålla er mer än underhållna!!! ;)
Av Maddeck
16 jun 2007 18:57
Hej
Det finns många parker att besöka i Orlando!! Magic kongdom är väl den som är mest för barn. Det finns förstås grejer för vuxna också, men upplevelsen blir bättre med barn. (tycker jag, har varit där både med och utan barn) Däremot finns Universal Studios, det är en park med fler åkturer för vuxna, skulle satsa på den istället. Sea world finns där också, en djurpark med olika shower. Sen finns det ju massor av shopping också. Ska ni bara vara i Orlando eller åka runt? Är det berg o dalbanor ni är ute efter så ska ni åka till Busch Gardens, ligger mot Tampa hållet. Har inte varit där själv men där finns det STORA berg o dalbanor. Just därför som jag inte vill åka dit ;).
Jag har varit i Florida flera ggr så är det nåt mer tips du vill ha, så fråga gärna!
Mvh M
16 jun 2007 19:23
Visst är det mest för barn, men det är även kul för vuxna. Det som är för vuxna är Epcot som ligger bredvid. Det är både roligt och lärorikt. Bl.a. får man åka i kroppen, mkt intressant. Så ett besök där är väl värt.
16 jun 2007 21:10
Hej... trevligt att få lite feedback :) Sea world , MGM och Universal blir det absolut... kennedy space center och orlando science center ser också lovande ut. Då får vi se om vi hinner de andra parkerna. Vi tänkte bo på ngt hotell vid International Drive, något som har ngt bidgettips där?
Mvh Anna
Av Memmie
18 jun 2007 13:13
Å ni kommer att få så kul! Vart ska ni bo någonstans?

Jag har varit i Orlando två år i rad och älskar verkligen området där med alla parkerna. Mycket riktigt är MGM, Epcot och Universals två parker de parker som är mest vuxna. De har mycket kul att göra. Sea World blev jag lite besviken på, den levde inte riktigt upp till mina förväntningar, men visst, gillar man delfiner och späckhuggare så är den okej. Amerikanarna är väldigt bra på spektakulära åkattraktioner och shower. Åker ni till Universal får ni absolut inte missa Revenge of the mummy, Spiderman och The incredible Hulk Coaster. På Epcot är Mission Space och Test Track måsten och på MGM är Tower of Terror och Rock'n'rollercoaster bäst. Glöm inte att utnyttja Fast Pass i Disneyparkerna, då slipper man köa så länge.

Något som jag varmt rekommenderar är Downtown Disney. Det är ett stort område med affärer, restauranger och klubbar. Kostar ingenting, till och med parkeringen är gratis (annars kostar den ca 9-10 dollar per park och dag) Gör sig bäst kvällstid. Jättemysigt att bara strosa runt, ta en glass på Häagen-Dazs Café, äta middag på en av alla restauranger. Ghirardelli (hm, lite osäker på stavningen) har jättegod choklad, köp med hem! Där finns också världens största disneyaffär, World of Disney och min personliga favorit; Disney's Days of Christmas. Jag tror att det är rätt bra nattliv där också, det finns ett område i Downtown Disney som heter Pleasure Island.

Universal Studios motsvarighet heter City Walk. Inte alls lika stort som Disneys men rätt trevligt. Du passerar genom det på väg till parkerna. Där finns en affär som heter Quiet Flight som säljer jättesnygga kläder, bl.a. Billabong och Quicksilver, och det är ganska mycket billigare än hemma.

Vill även slå ett slag för Orlandos vattenparker. Speciellt Disneys två parker är väldigt kul, tyvärr verkar det alltid vara långa köer.

Jag vill även tipsa om några matställen. 50's Prime Time Café på MGM har god amerikansk husmanskost och alla gäster behandlas som barn. På Mel's Drive-In i Universal Studios finns en väldigt god chokladmilkshake. I den japanska paviljongen på Epcot finns en restaurang, minns inte namnet nu, där du har din egen kock som lagar mat på bordet.

Du får gärna höra av dig till mig om du vill ha mer tips eller har frågor. Orlando är mitt absoluta favoritresemål! Kolla gärna på bilderna och filmerna på min sida också!

Hoppas ni får en jättebra resa!
// Memmie
Av Joje_66
2 jul 2007 16:12
Hej, Som andra sagt är Disneyworld inte en park utan flera olika!
Välj park efter intresse!
Personligen gillar jag SeaWorld, Universal Studios, Islands of Adventure och Busch Gardens i Tampa. Ska man tvunget ha med någon Disneypark får det Bli Epcot Center :-)

Titta gärna in på min hemsida http://www.Floridasidan.se !

Mvh. Jörgen
10 aug 2007 09:28
Hej! Undrar vad du tyckte om Orlando? Jag och min sambo ska dit i september? Var ni på Disneyworld? Hur var det? var det mest för barn eller kan vi som är lite "barnsligt vuxna" också tycka det är kul?
Har du annars något annat bra tips i orlando?

Tack på förhand!

Mvh Susanne
10 aug 2007 15:39
Citerat från susanne83:
Hej! Undrar vad du tyckte om Orlando? Jag och min sambo ska dit i september? Var ni på Disneyworld? Hur var det? var det mest för barn eller kan vi som är lite "barnsligt vuxna" också tycka det är kul?
Har du annars något annat bra tips i orlando?

Tack på förhand!

Mvh Susanne
Orlando var helt underbart. Vi bodde på Rodeway Inn International (jättebilligt, men bra) vid international drive. Kändes som att det var helt rätt ställe att bo på.
Vi besökte Universal studios och Islands of adventure (som ligger brevid) där var det häftigt att bara se allt.
Vi var också på Sea World som var kul, men inte så speciellt. Kul att ha vart där iaf.

Disney world är ju flera parker. Vi var på Magic Kingdom (där askungen slott finns). Vi hade en riktigt rolig dag. Det finns ju mkt för barn, men tillräckligt för att man ska kunna spendera en dag där och ha kul. Jag rekommenderar Monsters inc. komedishow där dom driver med publiken, ta så snabbt ni kan ett fastpass (det är gratis) till Space mountain, kön där är inte rolig alltså. Fastpass är en biljett där d står att du kan komma tillbaka en viss tid så får du gå före i kön. Var rätt skönt att glida förbi en 80min lång kö. :D Space mountain är otroligt härlig. Det finns också en 3:D show med Kalle och Musse som var verkligt häftig. Stanna också till kvällen då dom har en ljusparad där då.
Jag tror ändå att alla Disney´s parker är otroligt... spektakulära.

PÅ alla ställen vi har varit på finns det ju några attraktioner som vart häftiga... sen har dan mest gått ut på att gå runt och titta på allt läkert som finns att se. Vi åkte mkt lokalbuss där... väldigt mkt billigare än taxi åsså är det ju en upplevelse. Alla busschaufförer kan hjälpa en med vilken buss man ska ta för att ta sig till till exempel Magic Kingdom. PÅ hotellen ser dom väl helst att man använder ngt färdmedel som dom har kontrakt med.

Vi hade nästan roligast när vi spelade minigolf på nån av de häftiga minigolfbanor som de har efter International Drive. Det finns ju också gallerior där och biografer. Vi såg Harry Potter på premiärdagen, lite annorlunda att gå på bio i ett annat land.

Fråga gärna om det är något annat ni vill veta. svårt att komma på vad man ska berätta så här på rak arm. Alla parker kan man säkert ha väldigt roligt på, däremot tyckte jag att sea World nog mer var för barn. Jag gillar verkligen djur. Men det är ju som en vanlig djurpark, fast bara med vattendjur. Men som sagt, ändå kul att ha varit där.
Av Gumssan
20 aug 2007 09:28
Hejsan
Såg att du har gjort samma resa som vi planerar att göra, jag och maken och vår son som är 10 år. Något särksilt som vi bör tänka på inför planeringen av resan? Något som man kan undvika elle bara måste besöka? Vi har tänkt resa i 10 dagar over there... och tänkte hinna med parkerna och även maimi kanske. Vår resa har vi nog tänkt att bli av till våren typ mars.

Hotellet var jag inne och tittade på där ni bodde, något du kan rekommendera? Verkade som ett helt ok ställe, var det bra placering på hotellet eller skulle ni nu i efterhand valt ett annat?

Tack för att du svarar!
9 aug 2010 15:19
Vill bara tipsa....
Vi åker till Florida nu i höst och har hyrt lägenhet samt hus genom www.homeaway.se
2 sep 2010 10:23
Vi var fyra vuxna i 25-30 år åldern som besökte Disney World - Magic Kingdom, utan barn, en dag. Vi hade inga förväntningar och tänkte nog att vi skulle se hur det var och sedan åka hem efter halva dagen, men vi var kvar tills de stängde. Det var bara mysigt att strosa runt och bli imponerad av den enorma energi och engagemeng som de lagt ned på den parken. Det är ganska dyrt att gå in, men jag ångrar inte en sekund att vi åkte dit. Det var fantastiskt trevligt. Se till att stanna till stängning och titta på fyverkerierna.
Orlando - boende och walt disney?
USA Evelinaskold, 30 nov 2013
Updaterad av Floridasidan för 3 år sedan
9
Hej! Vi är tre 27 åringar som ska resa till Florida över jul och nyår. Vi hade tänkt gå på Disney Land i två dagar och undrar nu vilka parker man ska besöka? Vi är äventyrliga och gillar attraktioner :) Tänker vi rätt när vi tänker Magic Kingdom och Epoc? Tänkte även höra om någon kan ...
Disneyworld Orlando 1 eller 2 dgr
USA Flat_eric, 10 jun 2010
Updaterad av Floridasidan för 5 år sedan
11
Hej Jag och min sambo tänkte besöka Disneyworld i augusti och tänkte köpa biljetter på deras hemsida innan, antar att det är billigare än att köpa direkt och att man slipper eventuella köer. Min fråga är om man behöver 2 dagar för att hinna se allt, vi är två stycken i 30-årsålder och inga barn ...
Första gången på Disney World/Universal Orlando
USA Annanathalie, 4 jun 2016
Updaterad av Disneysemester för 1 år sedan
7
Hej! Jag och min familj ska åka till USA senare i juni. Vi kommer spendera 2 dagar i Orlando där vi kommer att bo på Tuscana resort och hyra bil. Vi åker främst för att se lite av Disney/Universal-parkerna, förstår att det inte går att hinna med allt på kort tid men vill hinna se en del ...
Florida Orlando: Shoppa på "World of Disney" utan att besöka parken
USA Criss00, 7 okt 2015
Updaterad av Spirello för 1 år sedan
7
Undrar om det är möjligt att besöka den största butiken World of Disney utan att behöva betala deras dagsavgift för parkering till parkerna? Vi ska tillbringa några dgr på Disney World men tänkte kanske besöka denna butik med bil kanske en kväll när övriga i familjen inte orkar gå med mig. Men ...
Disney World, Orlando: Hur fungerar fler dagars entrébiljett?
USA Criss00, 7 sep 2015
Updaterad av Mirajohnson för 2 år sedan
17
Hej, Vi är en liten familj med ett barn på 7 år som ska åka på bröllopsresa till Florida 26 okt - 9 nov och tänkte börja ca 1 vecka i Orlando. Det är vårt första besök i Florida. Flygbiljetter är bokade till Orlando och hemresa från Miami. Men inget annat är bokat. Vi är stora Disney fans så ...
Disney world Orlando med tre barn
USA Fridamerica, 5 okt 2014
Updaterad av Fridamerica för 3 år sedan
23
Hej! Jag åker med min man och våra tre barn, 1,7 och 10 till Ft Lauderdale den 21 okt. Även min lillasyster följer med. Vi har sparat och sparat för denna resa. Jag och min man har varit i USA många ggr men aldrig med barn. Vi vill försöka oss på Disney world - Magic Kingdom (är stora Disney-fans) ...