Det bästa av Sicilien!

Av Doris32
29 aug. 2008 16:19
Visningar: 1204
Jag åker till Sicilien den 6 september på vinst och förlust... för att komma bort en smula... Nu vill jag ha er hjälp och era guldkorn av ön... Har ni några tips förutom de man hittar på nätet... Kan vara allt från favoritrestaurangen till bästa stranden eller något ni tycker att det här får inte Doris missa.... kom med era förslag... :-)) om vad jag skall göra under min vecka.
Annelie
Av Energi
29 aug. 2008 16:38
Vi åker den 2a sep och jag har lagt ut en fråga jag oxå, men utan svar.
Men att hyra en bil och bara insupa miljön måste vara en höjdare. Kanske åka till någon inspelningsplats av klassikern Gudfadern.
31 aug. 2008 09:10
Jag har vandrat på Sicilien och det är ett mycket vackert landskap, man kan göra helt förtrollande vandringar på ön. Har inte så mycket erfarenhet av städer men Taormina är i alla fall en bedårande stad. Besök gärna någon av de lipariska öarna, de är sju till antalet. Jag var på Vulcano, som ligger närmast Sicilien. De här eoliska öarna är ju bland annat kända från en del filmer, först och främst ”Stromboli” (med Ingrid Bergman) från ön med samma namn men också ”Il postino” (om ni inte sett den, hyr den innan ni åker!!!), jag kommer inte ihåg från vilken av öarna bara. De går täta båtturer till och mellan öarna.