Dagsturer och utflykter från Negril?

1 dec. 2018 17:16 (redigerad)
Visningar: 415
Hej!

Jag är helt ny här men tänkte nu ge det ett försök då jag fått många bra tips och råd från detta forum! Jag och min sambo reser till Jamaica i vår och vill se så mycket som möjligt på våra två veckor (så mycket man kan när man bor på samma ställe hela vistelsen). Vi kommer att boka via Ving då vi har fått ett presentkort där. Tidigare resor har vi alltid bokat flyg och boende separat för att vi rest runt mycket och velat se olika ställen, men nu kommer vi alltså bo på samma hotell hela tiden.

Min främsta fundering är hur man enklast/billigast tar sig från Negril till Kingston? Kan man göra detta över en dag eller bör man övernatta i Kingston?
Någon som har tips på andra utflykter/ställen vi verkligen inte får missa?

Tack på förhand :)
Av Grrr
5 dec. 2018 21:15
Boka bussbiljett Negril - Kingstone tor med Knutsford, bra komfort, ta med nått att äta. Gå in på www.knutsfordexpress.com och boka hemifrån om ni så vill. Annars kan ni köpa biljett på kontoret på Norman Manley Blvd i Negril.
Det blir stressigt att åka över dagen, då resan tar dryga 5h. Kan varmt rekommendera en tur med taxi upp till Blue Mountains från Kingstone. Hör av er om ni är intresserade så har jag telefonnr till en säker taxichaufför.
5 dec. 2018 22:35
Hej "Grrr"!

Tack för ditt svar. Ska kolla upp det! Jo det får nog lov att bli en natt eller två i Kingston. Hur långt är det upp till Blue Mountains från Kingston? Något annat du kan tipsa om att se/göra i Kingston? Vet du något bra och billigt boende?
Av Grrr
22 dec. 2018 15:14
Kingston, där bodde jag på Labrish Hostel nära Hope Road, kolla in booking. Därifrån kunde jag obehindrat promenera.
Alldeles i närheten av Half Way Tree, bussstation där tar man bussen till Fleet street och kollar på väggmålningar. Tar något att dricka/ äta rasta mat på Life Yard, en organisation som ger barn en art och kulturell utbildning.
Visst kan man besöka Peter Tosh o Marley museum. Vilket jag inte gjorde däremot National Gallery, ta taxi jag promenerade och hade jag inte sett var den låg på Google earth så hade jag aldrig hittat, ingen visst var den låg
Befinner ni er en söndag i K så runt 22 tiden tar ni en taxi till Skyline o går in på Kingstone Dub Club, en otrolig vy över K och reggae disco i det fria. Se till så att taxi föraren väntar där kostar 4000J$
Om ni tar en taxi till Blue M, så tar resan ca 1- 2 h, beror på vart ni ska. Själv tog jag en Route Taxi från Papine till Irish Town (mycket billigt). Där kan ni hoppa av vid Raf Jam bed and breakfast ta en promenad nerför o bada vid vattenfallet. En ganska lång promenad men klart värt det. Å har ni tur träffar ni Peter Tosh fru. Eller så en promenad upp till School of Vision House, där ni får en föreläsning om rasta tron och en underbar utsikt över Blue M ända ner till Kingston. Själv stannade jag 4 dagar på Bluemountainview guesthouse, inte det billigt men klart värt det.
Här kommer mobilnr till taxichaufföri K. 876 548-8760 köp ett sim kort i Negril town.
Första gången rörde jag mig omkring Negril, nja! Nästa gång åkte jag runt i Jamaica under en månad. The real Jamaica.