Dags att boka hyrbil... Black Friday!

Av Birgere
24 nov. 2017 19:34
Visningar: 357
Bokade just bil i USA till sommaren.
Samtliga biluthyrare verkar köra kampanjer nu i helgen.
Även om priset är ett par dollar dyrare per dag än mitt målpris så var det ändå hälften av vad det kostade för några veckor sedan. Bokar alltid med betalning på plats så om något bättre dyker upp så är det bara att ändra.
24 nov. 2017 21:10
på rentalcars är det dyrare nu än för några veckor sedan.
kanske rean gäller spå deras egna sidor bara och inte via rentalcars?
24 nov. 2017 21:45
Vi letar också bra priser på hyrbil i USA i januari, men hittar tvärtom knappt några erbjudanden. Får man fråga var man bör titta för att hitta bra deals, Birgere?
Av Birgere
24 nov. 2017 22:11
Själv bokade jag Hertz då dom har fri extraförare och hämtning direkt i garaget samt att jag har en kod. Men AutoEurope och Sixt hade även bra priser.
Det jag letat efter är till i sommar en mellanstor SUV.
Blev tipsad av den familj vi brukar hyra lägenhet av i Orlando annars hade jag glömt bort o titta idag.
25 nov. 2017 00:47 (redigerad)
Citerat från Asaolofsson73:
Vi letar också bra priser på hyrbil i USA i januari, men hittar tvärtom knappt några erbjudanden. Får man fråga var man bör titta för att hitta bra deals, Birgere?
Kolla de stora, Avis Hertz Sixt Enterprise National.... se till att som Birgere ha fri avbokning, kolla villkor boka sen det som är mest prisvärt, kolla priser och erbjudanden fram till resan, vissa uthyrare kan sänka rejält om de har gott om outhyrda bilar.

Bokade själv med Sixt på Fuerteventura över Jul/Nyår för månader sen. 220 Euro. Kollade nu rean och priset är 365, konstigt nog 345 utan BF rea men min vanliga rabatt (eurobonus), Avis tar på sin rea ca. 400. Försök alltså vara ute så tidigt som möjligt men beredd på att boka om, då får man bäst pris. Bokar helst inte med bilmäklare som Rentalcars, Holiday Autos men kolla ändå, ibland har de priser man inte kan tacka nej till (dock sällan i USA enl. min erfarenhet).

Mvh. Jörgen
www.floridasidan.se
www.facebook.com/Floridasidanöken
27 dec. 2017 15:08
Vad är det som gör det bäst att boka direkt med hyrbilsfirman, egentligen? Vi har bokat genom Ticket (Holiday Autos) tidigare och fått "allt serverat" av säljaren på Ticket. I år ska vi boka själva tänkte vi. Vad finns det för hakar med att boka via förmedlare?
Ang försäkringar, vad ska ingå för att man ska ha "hängslen och livrem" Om CDW, theftprotection, third part liability och free cancellation ingår, är man hyfsat safe då? Känns dumt att fråga när det är sjätte året vi roadtrippar i USA, men det är första året vi sköter bilbokningen själv!
Tacksam för all hjälp!

Mvh Annika
27 dec. 2017 15:38
Ja, försäkringarna ska mn ha koll på ovsett hur man bokar. Man måste vet vad man vill ha och vad man betalt för. Annars kn mn lätt bli pålurad onödiga saker vid disken. Här är min erfrenhet att risken för hårt säljsnack och rena lögner är mycket större om man inte hyr direkt av uthyraren och inte är medlem, vilket man så klart ska vara då det är gratis och ger stora förmåner.
Otroligt skönt att bara sätta sig i bilen när andra står i timslånga köer med sin voucher från mäklarn och väntar på att duellera med uthyraren.
Med det du nner och 0 självrisk så har man det de flesta vill ha och behöver.
En personförsäkring PAI kan behövas om man ska skjutsa någon oförsäkrad, t.ex. liftare, bekant oförsäkad, som svensk behöver man inte den.

Det man också kan fundera på är eventuell lösning fför vägtullar, vissa uthyrare har dyra sådana, man kan ggundera på att köpa en egen, speciellt om man reser mer än en gång som ni.
Av Birgere
27 dec. 2017 16:04
Lite samma sak som att man helst bokar med flygbolagen istf via resebyrå. Om något går snett så är det en enorm fördel om det bara är två som behöver komma överens och inte 3 där alla skyller på varandra.
Att sedan dom Floridasidan skriver..slippa styr i kö i värsta fall ett par timmar är värt otroligt mycket, men det förutsätter att den servicen finns, inte alla hybilfirmor har detta