Cykla på Kuba

Av Joakimn
30 maj 2016 21:06
Visningar: 54
Funderar på att ta en cykeltur genom Kuba och ev en tur till Jamaica
( Från:17 Jan 2017 - till 2 mars 2017
Tänkte mej kombinera cykling med kultur, dykning /bad ect.

Från Havana till Santiago de Cuba:
Cykla och ev buss/lastbilsflak mellan de längsta och enformigaste sträckorna,(fortfarande i planeringsstadiet.) * kanske ett litet tält med på turen?*
Sträckan är i grund 87 mil men räkna med avstickare o ev glädjestopp på 2-5 dagar/3-4 ställen. Kan tänka mej att cykla i hyfsat tempo 5 mil/dagen 14 dagas cykling. ev buss tillbaka? Tid: Havanna - Santiago de Cuba, 3 veckor.
*Det är 150km mellan Santiago de Cuba och Kingston, Jamaica
Kanske går det ett litet flyg eller en båt över. Då blir det nog 2 veckor där innan jag vänder mot Kuba havanna igen (som jag flyger hem ifrån i mars)
Eller någon annan rutt och ev mindre cykelstäcka o mer buss?
Jag är ledig mellan 16 Jan - 6 mars 2017 och Kuba ligger som ett tomt blad i mina resevärld. .Har gjort drygt 20 resor utanför Europa och alltid med ryggsäck. Reser enkelt och låter resmålet ta tid. Pratar knacklig spansk. Är i god form, tränar ett par ggr veckan. Kan tänka mej att lägga en månad på Kuba, kanske åker jag vidare till Jamaica 1-2 sen hem eller bara Kuba.. Någon som har ideer på ett sådant upplägg eller som kan tänka sig haka på?
behöver även tips på Casa i Havanna de första 3-4 dagaran och hels ett man kan ta upp sin cykel på.(har med egen från Sverige.)