Cykla på Kuba

Av Joakimn
30 maj 2016 21:04
Visningar: 508
Funderar på att ta en cykeltur genom Kuba och ev en tur till Jamaica
( Från:17 Jan 2017 - till 2 mars 2017
Tänkte mej kombinera cykling med kultur, dykning /bad ect.
Har byggt ihop en aluminium cykel/ mountainbike med smalare däck av grövre gatumodell. nyservad i prisklass 3000kr som skall med för att efter cykelturens resa skänkas till valfri Kuban. Det kosta 1000kr att ta med en cykel på flyget.
Kostnader:
Flygbiljett ligger på c:a 7000kr+ cykel 1000kr + övriga levnadspriser.

Från Havana till Santiago de Cuba:
Cykla och ev buss/lastbilsflak mellan de längsta och enformigaste sträckorna,(fortfarande i planeringsstadiet.) * kanske ett litet tält med på turen?*

Sträckan är i grund 87 mil men räkna med avstickare o ev glädjestopp på 2-5 dagar/3-4 ställen. Kan tänka mej att cykla i hyfsat tempo 5 mil/dagen 14 dagas cykling. ev buss tillbaka? Tid: Havanna - Santiago de Cuba, 3 veckor.
*Det är 150km mellan Santiago de Cuba och Kingston, Jamaica
Kanske går det ett litet flyg eller en båt över. Då blir det nog 2 veckor där innan jag vänder mot Kuba havanna igen (som jag flyger hem ifrån i mars)
Eller någon annan rutt och ev mindre cykelstäcka o mer buss?
Jag är ledig mellan 16 Jan - 6 mars 2017 och Kuba ligger som ett tomt blad i mina resevärld. .Har gjort drygt 20 resor utanför Europa och alltid med ryggsäck. Reser enkelt och låter resmålet ta tid. Pratar knacklig spansk. Är i god form, tränar ett par ggr veckan. Kan tänka mej att lägga en månad på Kuba, kanske åker jag vidare till Jamaica 1-2 sen hem eller bara Kuba.. Någon som har ideer på ett sådant upplägg eller som kan tänka sig haka på?
Ta gärna emot inf gällande boenden på kuba och vart man kan hämta ut pengar med ett bankkort ect.
Av Marlenn
29 aug. 2016 14:35
Hej. Det låter som en underbar resa. Dina kalkuleringar verkar bra, återkom om du vill ha tips och så... Boende tex, låter som du är mer intresserad av Casa Particular än hotel. På Cuba gäller fortfarande cach is king...dvs du betalar bäst kontant. Ta me dollar o vxla t CUC där. Me kort kan du betala på hotell o likn. Men du kan ta ut i ATM´s runt om i city. CUC är den valuta du kommer handla med. Möjligtvis att du skulle växla lite CUC t CUP, på plats till om du ska köpa en macka el juice på vissa fik eller på maknaden osv. Återkom då du vet hur du vill bo. Vi har tagit emot flera cykelgrupper t Havanna tidigare... Mvh Lisa
Av Joakimn
30 aug. 2016 13:24
Hej Marlenn /Lisa
Bor ni i Havanna??
Du har rätt, tänkte väl ta in på något boende i Havanna o stanna 2-3 dagar innan jag ger mej ut på vägarna med cykeln.
Du får gärna föreslå något boende de första dagarna. Sen Casa partiular... Är detta lätt att hitta på vägen mot Santiago de Cuba?
Du säger att det finns ATM i Havanna..finns det ATM i övriga städer? Vilka?
Jag landar den 17:e Januari för att därefter fånga dagen i 6,5 veckor. Visst har jag ideer men allt är ganska oplanerat.
Tänkte cykel i 3 veckor från Havanna till Santiago de Cuba. Finns det båt till Jamaica från Santiago de Cuba till Jamaica så vill jag nå dit den vägen 7-10 dagar. Sen tillbaka till Cuba för dykning och strandliv/ flyger hem den 2 mars.
Reser själv så jag är helt fri i mina planeringar./ Carpe diem.

Har ni ideer så kanske jag är PÅ./Med vänlig hälsning /Joakimn