CYKELSEMESTER Barcelona-Munchen

15 juni 2015 20:25
Visningar: 229
Jag går i planerna att i augusti ta tåget från Alicante där jag bor till Barelona för att sedan cykla via franska kusten, genom nordvästra Italien, lite in i Schweiz, Österrike och sen til Munchen och där flyga till Sverige för att hälsa på familjen.

Vad har ni för tips?? Hur många mil klarar man att cykla per dag om det främst är rulla på cykeln en vill? Hur är det med tältning i de länderna jag nämnde? Är det camping som gäller eller finns möjlighet att campa fritt i naturen? Vad packar man? Ge mig ALLA tips som går!! :) OCH, någon som är sugen på att följa med, så hör av er :) Jag kommer cykla från Barcelona ca 20:e augusti och tänkte ta flyget 1 september från Munchen (ev ta tåget lite längre än Barcelona, ex till Nice, om det första avståndet är för kort för 10 dagar)

//Jennifer
Av Zoega
17 juni 2015 15:34
Enligt google maps är det nästan 140 mil mellan Barcelona och Munchen. Det blir alltså 14 mil per dag.
Min ganska ringa efarenhet av cykling med tält, kök och lite extrakläder säger att jag kommer ca 10 mil per dag. Uppemot 15 om jag verkligen måste. med racer och minimal packning och en erfaren cyklist kan man nog komma runt 20 mil/dag.
Sen tillkommer alla uppförsbackar, motvindsdagar, ovädersdagar när man inte vill cykla så långt...
Idén är bra, skulle själv gärna cyklat den sträckan men använt dubbla tiden.

Prova på lördag! packa ner tandborste och visakort, kanske en tunn regnjacka och cykla 14-15 mil bort. hitta ett billigt rum och sen cyklar du tillbaka dagen efter. Är du sedan sugen på att cykla till jobbet på måndagen, ja då är du redo.
Av Birgere
17 juni 2015 15:54
Kloka ord från Zoega.
Att cykla om man är ovan 130 mil inkl att klätterköra i Alperna om man inte är en van cyklist låter ambitiöst, minst sagt. Dessutom ska du campa, med tält, sovsäck osv som du måste släpa på mellan campingplatserna.
Lägg till 30gr värme o motvind o en j.....a trafik mitt i semstertiderna så....ja.....hmmm

Hur har du sedan tänkt att lösa det med cykel o campingutrustning när du ska flyga? Knappast handbagaget ;)
17 juni 2015 18:06
Hej och tack för svar!

Inser nog själv att 140 mil på cirka 10 dagar blir för kort. Så har istället kikat på biljett till Montpellier, alt Nice. Vilket då blir 100 mil, ca 10 mil om dagen (kortare om det finns bra biljetter till nice). Efter att sen ett tag tillbaka bott dels i Uganda och dels i Spanien så är värmen inget större problem.

Vet ni något om tältning i dessa länder? Camping som gäller eller går det att fritt slå upp i någon skog? Har ni själva erfarenhet av cykelsemester?

Och cykeln följer med på flygplanet, som incheckad cykel. Inget svårare än så!

//Jennifer :)
Av Zoega
18 juni 2015 12:59
Bra att du inte ger upp planerna! Och att du kortar ner vägen lite.
Välj småvägar när du kan för slippa värsta trafiken.
Tältning har funkat för mig utan problem, men då har jag åkt mc. Då är det inte hela världen om man får åka ngn mil extra för att hitta ett bra ställe. Iofs åker man förmodligen förbi många ställen som man hinner se med cykelfart.
Men bort från vägen, bakom buskar eller träd så du inte syns. Finns hus i närheten går man dit och frågar om det är okej att tälta där man tänkt sig.

Packning - så lite som det bara är möjligt. Vartenda gram extra kommer du svära över i uppförbackarna.

Se till att du är van vid cykeln och att cykla långt med tung cykel. Otroligt viktigt när du har ett sånt tight schema.
Bestäm gärna vilka vägar du ska ta så vet du ungefär vilka stopp du har råd med.

Se till att packningen sitter ordentligt fast och inte kan bärja gunga!

Är du bara ordentligt cykeltränad och inställd på att det kommer bli skitjobbigt, då tror jag du kommer få en alldeles underbar resa som du kommer minnas med glädje i många år.

//Anders
18 juni 2015 14:49
Om du går med i gruppen cyklande tjejer på Facebook kommer du säkerligen få mängder av tips, idéer, förslag och uppmuntrande ord. Vi är ca 5000 CT-tjejer där i alla kategorier cykling.
Jag lovar, du kommer inte bli besviken!