Costa Rica - tips tack😀

12 sep. 2021 14:24
Visningar: 87
Hej! Jag och min kille Äker till Costa Rica i slutet av december och ska vara ivÀg 3 veckor.
Nu vill vi ha sÄ mycket tips som möjligt pÄ vad vi inte fÄr missa. Vi Àr Àventyrliga och vill hitta pÄ saker och samtidigt hitta balansen med strandlivet, lugnet och kanske snorkling samt surfa?!

Hur lÀgger man upp rutten pÄ bÀsta sÀtt och hur tar man sig runt smidigast?

Bring it on 😃
13 sep. 2021 09:35
Ser fram emot svar! Jag och frun ska till Mexiko den 25okt och tÀnkte resa vidare till Costa Rica i början av December :)
Av Keja
13 sep. 2021 23:56 (redigerad)
Hej!
Kan sÀga hur jag Äkte för en massa Är sen och som jag dÄ upplevde som lyckat.
Kom frÄn Panama och gick över grÀnsfloden pÄ en jÀrnvÀgsbro pÄ Karibiska sidan av Costa Rica. Tog en buss dÀrifrÄn till Cauita dÀr jag hittade ett guesthouse (kanske hette det Ocean Lodge). Stannade nÄgra dar och badade pÄ en beach i nÀrheten, dÀr man kunde höra vrÄlapor i skogen bakom.
DÀrefter buss till Puerto Limon och sen bÄt till Tortoguero. En hÀrlig fÀrd efter floden, eller rÀttare sagt kanalen som gÄr en bit in frÄn kusten. VÀl Tortuguero stannade jag tvÄ, eller om det var tre nÀtter för att bl.a. titta pÄ havssköldpaddor som lag Àgg.
Vidare med bÄt uppför en flod till en stad jag inte minns namnet pÄ. Ville undvika San Jose sÄ det blev buss till Puerto Viejo. Fortsatte samma dag med buss till La Fortuna (Arenal) dÀr jag stannade nÄgra dagar. Fortsatte sen med buss till Liberia (inget jag gillade) och dan efter med buss till Nicaraguas grÀns och sÄ smÄningom till Mexiko.
Allt funkade utmÀrkt och inget var bokat i förvÀg. Ta sig runt med lokalbussar (Amerikanska skolbussar) i Centralamerika var hur smidigt som helst.
Det var som sagt, nÄgra Är före pandemin.
Av Fylke74
14 sep. 2021 11:01
Vi hade tÀnkt göra en liknande resa men iom att det Àr sÄ fÄ som vaccinerat sig i CR (under 20 proc) valde vi att skjuta den pÄ framtiden. Routen vi tÀnkt göra var iaf SJ - Arenal (5) - Tamarindo (4) - Samara (4) - Monteverde (4) - SJ.
Av Fylke74
14 sep. 2021 11:03
Vad gÀller snorkling har jag dock förstÄtt att det Àr bÀst pÄ östkusten.