Corralejo eller Jandia på Fuerteventura?

2 aug. 2013 11:21
Visningar: 3108
Tänkte åka med familjen till Fuerteventura över nyår. Nu klurar vi lite på vilken ort vi ska välja, vi är i åldrarna tonår-medelålders-pensionär. Tacksam för tips från er som varit på ön tidigare. Om man jämför lite med t.ex. Puerto del CarmenLanzarote eller Los Cristianos på Tenerife? Tack på förhand!
Av Desires
2 aug. 2013 23:05
Har varit på Fuerteventura, vi bodde då i Jandia och tyckte det var trevligt där. På Palm Garden bodde vi, bara några min från den läckra o vidsträckta fina sandstranden där, riktigt härlig finkornig sandstrand o underbart att bada där! I Jandia fanns det förutom denna fina strand, en hel del affärer, restauranger. och 15 minuters promenadväg utmed havet kommer man till den lokala lilla fiskebyn Morro Jable där man kunde äta fisk/skaldjur på någon av de mysiga tavernorna som låg vid havet. Jag tror nog att Jandia är en liten lugnare plats än Corralejo.

Vi bilade runt ön och var då också i Corralejo som är en betydligt större stad med massor av affärer och restauranger och en liten sandstrand mitt i byn. Men de flesta som badar där beger sig nog till de närbelägna ökenliknande sanddynerna Dunas (Sahara bara 10 mil bort härifrån) Men idealiskt för alla vindsurfare förstås!!! Just den dagen när vi var där blåste det otroligt mycket där, så sanden verkligen yrde, men vet ej om det är så jämt.

Så vill man ha en lugnare tillvaro på semestern (det var nog fler 60-plusare där, som vi) ska man välja Jandia, men tror det finns lite mer nöjen och något mer kvällsliv i Corralejo om man vill ha det.

Vill du se foton från dessa platser och få lite mer tips kan du kolla här http://www.desires.se/#post9