Cook islands eller Fiji?

Av Im_she
28 juli 2011 02:06
Visningar: 5158
Jag och killen ska åka på semester i Januari och står och väljer mellan dessa, vad skulle Ni välja och är det en bra tid att åka dit?
Cook ilands, är det Aitutaki eller Rarotonga som gäller isf?

Vad gäller resan, finns det att boka all inclusive-paket eller ska man boka flyg och välja boende där nere sen?
Bra förslag på billiga flyg och vilka hotell el dyl ska man välja väl där nere?

Vad ligger priserna på vad gäller mat osv där nere?
Ge gärna tips på vad man kan göra också.

Många frågor :)
Av Im_she
30 juli 2011 05:51
Tack för det :)

Hur är det med Bali då? Är det bättre under svenska vinterhalvåret?
30 juli 2011 22:43
Om ni vill ha en motsvarighet till Fiji och Cook Islands (av dem röstar på på Cook förresten), så kan ni ju välja Maldiverna, som har bäst väder januari-februari.
Av Stina_
1 aug. 2011 00:33
Hej!

Bali har regnperiod under svenska vintern! Hösten är en bra tid för Bali.
7 aug. 2011 23:13
Hej!

Jag var på Cook Öarna 2v i mars i år. Måste säga att det var det mest fantastiska stället jag varit på. Jag bodde på huvudön Rarotonga mestadels av tiden, men gjorde även en 3 dagars avstickare till paradisön Aitutaki. Till Rarotonga flög jag från L.A. med Air New Zeeland, att tänka på om man flyger från L.A. är att det bara går ett plan i veckan. De avgår från L.A. Söndag kväll. Om man kommer från Nya Zeeland så är det också air new zealand och ett bolag som heter blue pacific om jag inte minns helt fel. Vill man komma till Aitutaki så är det bara Air Rarotonga som flyger dit, är ett plan för drygt 30 passagerare. När jag åkte dit så hade jag köpt allt separat, flyg för sig och boende för sig. Jag har inte så höga krav på boende när jag är ute och reser. Så jag bodde på ett typ vandrarhem som heter Backpackers International. Priserna på ön var lägre än vad jag hade trott när jag kom dit. Hade ju läst på lite och fått uppfattningen om att här kommer jag få vända på kronorna. Men vet inte om valutan var billig då, har sett nu på slutet att den gått upp 1kr ungefär från när jag var där. Efterson de inte finns nån mc donalds på ön så får jag köra öl istället. En öl ute kostar mellan 20-30kr, kanske ger en liten uppfattning. Om ni nu kommer till Rarotonga så får ni inte missa marknaden på lördagar. Det gäller att vara uppe i tid, för den håller på mellan 8-12. Men helt klart värt ett besök, med uppträdande i form av olika lokala danser. Sen även om ni gillar öl som jag, så finns det 2st lokala bryggerier på ön som har fri smakprovning och även försäljning (Matutu och Cooks Brewery)

Har ni några frågor så är det bara höra av er.

Mvh

Mattias