Cinque Terre vs Östkusten

Av Gsoul
17 apr. 2013 10:24
Visningar: 2859
Jag ska åka ner till Italien i maj (har varit många gånger i Italien men inte just dessa områden) och planen var från början att köra bil från Venedig ner längs östkusten Chioggia - Comacchio - Ravenna och sen Florens.

Nu har jag börjat spana på Cinque Terre också och behöver tips och jämförelser mellan dessa två kustområden? Kommer förmodligen inte hinna med båda då tid ska spenderas i Venedig, Florens och Pisa också så jag är intresserad av tips och era personliga erfarenheter av dessa områden.

Även tips på rutter, städer, byar och sevärdheter på sträckan Ravenna - Florens om ni har. Vill ha så lite autostrada som möjligt däremellan och njuter istället av att köra runt på kurviga bergsvägar.

tackar
18 apr. 2013 16:54
Har inte varit så mycket på östkusten, men det lockar inte mig speciellt. Däremot är Cinque Terre FANTASTISKT! Även orterna Portofino, Lerici och Portovenere är helt underbara.
Av Mrb
21 apr. 2013 18:27
Har bara varit norr omVenedig på Östkusten, menar fått intrycket att det är mycket turistorter utan charm där - rätt eller fel.

Har varit i Cinque Terre 3 ggr och det är oerhört charmigt och vackert, nästa bättre än t om Amalfikusten.
Av Monicae
2 maj 2013 19:40
Jag har varit I Florens nu precis hade 3 dagar och en av dom åkte vi dagstur till Cinque Terre. Jag kan bara säga , åkt dit , det är helt magiskt vackert men det är ju även Venedig och Comosjön m.m också , men det här slog nog det. Jag tyckte det räckte med 2 dagar i Florens, hann och se mycket.
2 maj 2013 20:08
Hej!

Rekommendera också Cinque Terre. Fantastiskt mysigt och visar Italien från sin bästa sida. Var i Monterosso 2010 och bodde på /www.anticaterrazza.com. Toppen-ställe och toppen-hotell!

Med vänlig hälsning,
Fredrik
4 maj 2013 20:21
Håller med, förra året besökte vi Cinque Terre runt midsommar - det var bedårande. Vi bodde i Vernazza och Riomaggiori, men jag skulle nog helst bo i Vernazza, hyra boende som har utsikt mot havet/lilla torget längst ner i hamnen..... helt ljuvligt. Manarola var ju mycket fint med, men det var så många som gick mellan Riomaggiori-Manarola så det var mera folk där. Vernazza dundrar en del snabbtåg förbi och är den tuffaste vandringssträckan så känns som det inte blir lika mycket tryck där i den lilla byn. Fantastik mat nere på torget ! Men denna sommaren skall vi testa Rom/Ischia/Amalfi istället =) Lycka till
4 maj 2013 20:23
Förlåt, läste i efterhand att ni hade bil.... det gör det lite komplicerat i byarna. Så då är det viktigt att du frågar om det när du bokar.
Av Annl
5 maj 2013 12:38
Det är inga problem med att ha bil med sig - det finns parkeringsplatser lite utanför och man kan dessutom om man vill ställa bilen åka tåg mellan byarna.

Som sagts är Cinque Terre ett fantastiskt ställe som jag varmt kan rekommendera.
Citerat från acotrisse:
Förlåt, läste i efterhand att ni hade bil.... det gör det lite komplicerat i byarna. Så då är det viktigt att du frågar om det när du bokar.