Cinque Terre/Vernazza tips

Av Mdis
3 mars 2011 10:34
Visningar: 2324
Ska till Cinque Terre och vandra en vecka i mitten på maj. Vi ska bo i Vernazza, någon som har tips på t ex bra men inte så dyra restauranger. Andra tips tas naturligtvis tacksamt emot.

Maude
4 mars 2011 22:28
Jag var i Vernazza en dag i oktober 2009. Åkte med Scandorama och gjorde en utflykt till Cinque Terre. Det finns många restauranger, vissa dyra andra har helt ok priser. Om du inte går ner mot vattnet utan upp från järnvägsstationen så blir priserna lägre.
Av Mdis
5 mars 2011 09:44
Hej! Och tack för svar, det är alltså som på många ställen i världen ju längre från vattnet desto billigare.
Maude
Av Annl
13 mars 2011 19:12
Hej,

Cinque Terre är sagolikt vackert och alla de fem små byarna är helt olika till sina karaktärer.

Vernazza är min favorit och därför tycker jag att ni valt helt rätt som skall bo där. Nere i hamnen fanns - i vart fall när vi var där - många trevliga restauranger och även i den gamla borgen precis vid hamnen/stranden fanns ett kanonställe och det gällde att få rätt plats mot havet för där kunde man sitta länge och njuta...
Av Mdis
13 mars 2011 20:52
Hej!

Det ska bli spännande att komma dit, känner fler som vandrat mellan byarna men ingen av dessa har bott i Vernazza utan i Riomaggiore, men läste en del på nätet och kom fram till att Vernazza verkar vara det mest pittoreska och det gillar jag. Kan tänka mig att det är ett ställe man vill återvända till. Och maj månad, ljuvligt, men tror inte direkt vi blir ensamma där, det kanske är som värsta autobahn med vandrande människor mellan byarna.
Av Annl
13 mars 2011 21:05
Ni kommer att få det kanon och det är ju alltid mycket turister där så det är det lilla problemet. Vi var där i september första gången och mitt i sommaren andra gången och det var ingen skillnad. Carpe diem!
15 mars 2011 16:01
Ja, Vernazza är lätt min favorit. Jag åt på en restaurang nere vid vattnet, i närheten av trappan som leder upp till en platå med en dyr restaurang. Minns inte vad den hette, men den var inte dyr.
Jag var också där i maj och tyckte inte att det var så extremt med folk, i alla fall inte på vandringslederna.
Rekommenderar också byarna Lerici, Portovenere och Portofino som man lätt kan resa till med tåg eller båt.
Av Annl
16 mars 2011 10:57
Hej igen,

Som Marie skriver så är Portofino och Portovenere kanonfina ställen som är väl värda att besöka - Portofino är ett jetsetställe med enorma båtar m.m. och där man kan sitta i hamnen och sippa på en drink och kolla ut över båtar modell större. Portovenere har en annan stämning men är helmysigt och där finns en spännande borg minns jag.