Chile och Peru

24 maj 2017 19:35
Visningar: 457
Hej! Önskar akut tips och synpunkter på resrutt! Kommer till Santiago 21 juni 2017 och har en vecka där. Vilka sevärdheter och dagsutflykter? Skidor? Valparaiso? Vina del Mar? Vad rekommenderar ni? Hyrbil eller lokaltrafik?
Har sen bokat flyg till Arica för att ta oss in i Peru 5-6 dagar innan vi vill tillbaka till norra Chile 4-5 dar, kanske någon Nationalpark, Atacama eller vad innan vi flyger tillbaka till Santiago från Antofagasta. Alltså en utflykt på 11 dagar. Har insett att Machu Pichu (antagligen ???) inte hinns med, men helst iaf Titicaca. Någon som har varit på de här ställena som har värdefulla tips att bidra med? Familj 2 vuxna och 2 18-åriga naturintresserade ungdomar. Tack på förhand!!
Av Bibby
24 maj 2017 19:57
Sök här, gav svar på en liknade fråga. Valparaiso var en besvikelse. Santiago var bra och Lima helt fantastiskt.
24 maj 2017 20:06
Tack Bibby! Har läst ditt inlägg och det är precis sånt som jag vill veta för att kunna lägga våra dyrbara dagar så bra som möjligt. Vi vuxna är helt färska på Sydamerika och är jättetacksamma för alla inlägg! Så MERA TIPS, tack:))
26 maj 2017 16:11
Hej
Vad du än gör skippa inte Machu Pichu och inte Cuszco, hoppa inte heller Valparaiso, dock behöver ej besöket
överstiga en dagstur från Santiago. Skidåkningen kan man skippa, skidåkningen går att spara och gör sig bättre i alperna.
Det är inget fel på anläggningarna men vägen dit är en utmaning på grund av att alla kör som dårar.
Av Bibby
26 maj 2017 18:35
Var i Valparaiso max två timmar, så med tiden det tog att åka t.o.r. från Santiago så var den en av mina mest bortkastade dagar, nånsin....
Av Jonas73
26 maj 2017 23:46
Jag håller med om att man inte bör skippa Machu Pichu eller Cusco men samtigt har jag svårt att få ihop hur man ska hinna besöka MP, Cusco , Titicacasjön och ta sig till och från Chile på 5 -6 dagar. Jag rekommenderar därför att spara MP och Cusco till nästa resa och koncentrera denna resa kring Arequipa, Colca Canyon, Puno och Titicacasjön.

Det finns även många trevliga utflykter i Atacamaöknen.

Jonas
27 maj 2017 07:06
Tack alla, det är så mycket värt att få tips och reflektioner.
Jo vi ville ju verkligen hinna MP och Cusco men insåg att man behöver minst 4-5 dagar bara där, eller är det inte så? Får väl göra ett återbesök ett annat år:)
Så vi funderar väl i dina banor Jonas73, just under de dagarna vi reser norrut. Du verkar ha sett dig omkring i området. Hur skulle du disponerat 11 dagar för att hinna se det du skriver? Vi har 2 spansktalande ungdomar med oss och är aktiva. (Tidsplan: Tacna morgon 1 och Antofagasta kväll 11) Dessutom verkar Atacama krylla av dagsutflykter. Hur tänker man där? Vad ska man välja? Bo i San Pedro eller var? Var bokar man turer? Tänker även upplägg i Puno, Colca, läser och läser på nätet och Lonely Planet men kommer ingen vart...
Och du, Vittjarn, åker man buss eller hyrbil upp mot Anderna, eller ska man verkligen inte ut och åka däråt, oavsett skidor eller inte...
27 maj 2017 17:17
Hej
Hyr absolut en bil och åk upp i Anderna en dagstur eller två; underbara vyer. Kan verkligen rekommenderas.
Spar kanske MP till en annan resa annars blir det nog väl tight med tid. Själv är jag fortfarande sugen på att besöka
Atacama öknen, Kom aldrig dit trots två besök i Chile.
Av Jonas73
27 maj 2017 23:22
Hej,
Det är kankse inte helt enkelt att få i hop logistiken men det går. Kan ge lite hållpunkter. Det går minibussar från Arica till gränsen och från gränsen till Tacna. Från Tacna har FloresHnos täta avgångar till Arequipa. Det ären lång dagsetapp. I Arequipa finns flera lokala aktörer som varje dag erbjuder 2-dagars utflykter till Colca Canyon. Det går många bussar mellan Arequipa och Puno. I Puno finns flera utlyktsarrangörer som erbjuder en och tvådagars utflykter till Urosöarna och Taquile i Titicasjön. När det gäller Atacama rekommendrar jag utflykter från San Pedro till El Tatio geysers, lagunerna på höglandet och att se solnedgången över valle de la luna. Finns många lokala arrangörer i San Pedro som kan ordna detta. Tror att det är cirka 8 timmars busreras från Arica till Calama och därifrån finns bussar till San Pedro och Antofagasta. Jag måste tyvärr vara lite vag. Har inte tillgång till mina anteckningar från resorna. Skriver dessa rader från ett internetcafe i Guatemala... Trevlig resa!
Jonas
29 maj 2017 05:28
Tack för hjälpen, det är jättemycket värt. Vi ska försöka hinna med allt det där! Man vill ju se så mycket och ändå inte hafsa över... dessutom säger ungdomarna som tillbringat snart ett år i Chile att förseningar är vardag:) Jo vi ska verkligen försöka få till en trevlig resa!,Tar gärna emot mer tips om någon har tid och lust:))
/ Lotta
Medlemmen har tagit bort svaret