Chiang Mai

14 sep. 2008 08:30
Visningar: 574
Vi planerar att åka till Thailand, Chiang Mai i juli. Är det någon som kan berätta om hur vädret är då och kan någon även berätta om olika sevärdheter i provinesen.
Vi tänkte landa i Bangkok och sedan ta tåget till Chaiang Mai.
Sussi
Av Ziesta
14 sep. 2008 19:43
Hejsan, jag var i Chiang Mai i slutet av juni 2002, så det var visserligen ett tag sen. Hade läst innan att det skulle vara regnperiod men det var inte så farligt. Kom visserligen några skurar ibland men för det mesta var det uppehåll. I och för sig så var det inte dagar med klarblå himmel, men jag tyckte mest att det var skönt med moln..

Vi var bara där några nätter under en rundresa i hela Thailand men hann ändå med en del i och runtom staden. Från templet Wat Doi Suthep var det fin utsikt över Chiang Mai. Templet är guldfärgat och man får gå upp över 300 trappsteg i en trappa kantad av drakar för att komma dit. Vackert! Det fanns en nattmarknad i stan med allt möjligt att köpa.. och massor av god mat! Jag minns också att vi var och tittade på olika konsthantverk runtomkring Chiang Mai: handmålade paraplyer i papper och siden, lackerade föremål i trä och lera, smycken.. Sedan tog vi en endagarstur till Palong village där vi red elefanter och köpte hantverk (färgglada väskor, hattar och "flaskhållare") från byarna, och sedan en flottfärd på floden.

Vi lämnade sedan Chiang Mai och åkte norrut mot Chiang Rai, hälften av vägen, från Thaton, i longtail-båt på Mae Kok river. Ifrån Chiang Rai gjorde vi en annan dagstur (ca 2 timmar bort) till Gyllene triangeln, ett opiummuseum och gränsen mot Burma. Vi stannade också vid Mae Sai där det fanns ett annat fint tempel och en jättestaty av en skorpion. I närheten av Chiang Rai ligger också berget Mae Salong där man kan besöka teplantager.